Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Όλη η Ελλάδα είναι Κερατεα.


http://sxoliastesxwrissynora.files.wordpress.com/2010/09/xounta.jpg?w=468&h=468Με θερμά χειροκροτήματα και το σύνθημα «Όλη η Ελλάδα είναι Κερατέα» υποδέχθηκαν την δύναμη των κατοίκων της Λαυρεωτικής οι διαδηλωτές το μεσημέρι, στο Σύνταγμα. Μπροστά από το μπλόκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ,  με το σύνθημα η «Η Κερατέα αντιστέκεται στη Βία των ΜΑΤ, στη διαπλοκή και τον εκβιασμό των εργολάβων» , υπογράμμισαν την αδιαπραγμάτευτη για 75η ημέρα  στάση απέναντι  στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Με την ολοκλήρωση της πορείας και  εστιασμένη την προσοχή της ΕΛΑΣ επάνω της  η δύναμη των συγκεκριμένων  διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Περιφέρειας  (ύψος  Συγγρού) για καθιστική διαμαρτυρία....
Έξω από το μουσείο της  Ακρόπολης έστησαν δύο από τα πανό τους .Κάποια  κυρία από τους επισκέπτες του μουσείου τους υπέδειξε το  παρακείμενο σπίτι του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου προς το οποίο  κατευθύνθηκαν    με τη κατακραυγή για τον κρατισμό και τις μίζες στο κατακόρυφο. Αυτομάτως  περικυκλώθηκαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο διμοιρίες της Αστυνομίας οι οποίοι και τους απώθησαν μέχρι  Αμαλίας-  Συγγρού  που ήταν τα πούλμαν για την επιστροφής τους.
Ταυτόχρονα μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από το Λαύριο στα μπλόκα Λαυρίου και ΒΙΟΠΑ με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις και παρά την ανακοίνωση περί του αντιθέτου από το υπουργείο προστασίας του πολίτη, ενισχύθηκαν σημαντικά στην περιοχή. Γύρω στις 4.30μ.μ. άρχισαν οι συγκρούσεις  μεταξύ των κατοίκων και των ΜΑΤ μέχρι εξάντλησης των πυρομαχικών. Τραυματίστηκαν δύο άτομα, ένας νεαρός και  ένας 65χρονος από δακρυγόνο σε ευθεία βολή. Η επιθετική αυτή πρακτική των ανδρών των ΜΑΤ είναι συνήθης,  δηλαδή να σημαδεύουν και κτυπούν στα 20- 30  τους ανθρώπους με τα όπλα ρίψεις δακρυγόνων και χημικών τα οποία κανονικά εκτοξεύονται σε μακρινή απόσταση. Η κατάσταση έγινε αποπνικτική για ακόμη μια φορά. Οι κάτοικοι πύκνωσαν στα μπλόκα όπως και οι ενισχύσεις της Αστυνομίας. Αργότερα γύρω στις 9.30  μια διμοιρία ΜΑΤ εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά πίσω από το μπλόκο των κατοίκων στο ΒΙΟΠΑ και επιχείρησε να συλλάβει μια ομάδα νεαρών παρευρισκομένων  η οποία τράπηκε σε φυγή.  Η σύλληψη ενός   14χρονου μαθητή γυμνασίου τελικά αποτράπηκε με την παρέμβαση των κατοίκων.
Sweet Reporter
ολυμπια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου