Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, η ΕΛΛΑΔΑ του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που....
είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!
Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε: "Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).
Το Διεθνές δικαστήριο το 1938 δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ.
Coach Z
Ε ΚΑΤΣΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΓΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 1936.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΞΑΛΟΥ ΤΙ ΛΕΩ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ??
ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ (ΕΛΕ)ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΟΙ:ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ------Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ----
ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ (ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ)-----
ΕΡΙΚ ΤΟΥΣΕΝ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ)
ΠΗΓΗ:http://thalamofilakas.blogspot.com 2011/02/blog-spot_8214 ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ
....ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ....