Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΣΥΡΙΖΑ Έχει Ήδη Καπελώσει το Κίνημα των Διοδίων (;)



Το κίνημα των διοδίων έχει αναπτύξει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία δε τα είχαμε συναντήσει ως κοινωνία. Ένα από αυτά είναι το χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν αρχηγοί στην όλη προσπάθεια πράγμα που δυσκολεύει αφάνταστα την εξουσία να το εξουδετερώσει.
Διαπιστώνουμε όμως ότι γίνονται αλλεπάλληλες προσπάθειες «καπελώματος» της όλης προσπάθειας για να την ουδετεροποιήσουν στο τέλος. Η....
πρώτη χοντροκομμένη ομολογουμένως προσπάθεια έγινε από το ΠΑΜΕ και απέτυχε παταγωδώς.
Δυστυχώς αρχίζουμε να διαπιστώνουμε (ειλικρινά ευχόμαστε να κάνουμε λάθος) τάσεις για νέο καπέλωμα , αυτή τη φορά πολύ πιο προηγμένο και έμμεσο το οποίο πολύ πιθανόν να εμπεριέχει προηγμένες τεχνικές κοινωνικής μηχανικής.
Υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις.
Πρώτον. «Εκπρόσωπος» του κινήματος σε συζήτηση σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό δίαυλο χρησιμοποιεί τη φράση « για μένα δεν υπάρχουν πατρίδες αλλά μόνο τάξεις». Αυτό δε παραπέμπει σε συγκεκριμένη ιδεολογία και κομματική τοποθέτηση;
Δεύτερον . Το κίνημα των διοδίων δηλώνει επίσημα ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εκτός από τους «φασίστες» και τους «ρατσιστές». Ποιος όμως καθορίζει τα ποιοτικά στοιχεία αυτών των χαρακτηρισμών στους ανθρώπους με ποια κριτήρια και κυρίως και με ποια εξουσιοδότηση; Επίσης αυτοί οι χαρακτηρισμοί δε παραπέμπουν σε ιδεολογική-κομματική κατεύθυνση;
Τρίτον με επιφύλαξη. Το επεισόδιο με το νεαρό και την Ελληνική σημαία. Νεαρός με μεγάλη Ελληνική σημαία πήγε να λάβει μέρος σε συγκέντρωση και διώχθηκε με τη φράση «φύγε και πάρε το πανί, δε θα μας διχάσεις» . ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ.
Οι παραπάνω ενδείξεις δημιουργούν υποψίες για προβοκατόρικες ενέργειες πολύ προηγμένης κοινωνικής μηχανικής. Το σύγχρονο και προηγμένο «καπέλωμα» γίνεται ως εξής: Καταρχήν αποποιείσαι τα διακριτικά και χαρακτηριστικά του κόμματος σου. Εντάσσεσαι στην όλη προσπάθεια ως «αυτόνομος».
Στη συνέχεια αναλαμβάνεις πολλές πρωτοβουλίες και κάνεις αισθητή τη παρουσία σου ώστε να διακριθείς και να αναλάβεις ηγετικό ρόλο άμεσο ή έμμεσο (εδώ είναι και το πιο επικίνδυνο) . Στο μεσοδιάστημα προωθείς με έμμεσο τρόπο τις θέσεις του κόμματος σου οι οποίες απωθούν τα υπόλοιπα μέλη, τα απογοητεύουν και σταδιακά απομακρύνονται από την όλη προσπάθεια με αποτέλεσμα το κίνημα να ατονήσει.
Τέτοια άτομά που ακολουθούν τέτοιες τακτικές έχουν υποστεί εντατική κομματική εκπαίδευση. Το πρόβλημα είναι ότι ο απλός κόσμος ο «έξω καρδιά» με καλές προθέσεις πολίτης δεν έχει αυτή την εκπαίδευση. Του είναι αδύνατον να συλλάβει αυτό τον τρόπο σκέψης για αυτό καταλήγουν απευθείας στο χαρακτηρισμό «συνομωσιολογίες».
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ! Όταν διαπιστώσουμε ότι προωθούνται στην κοινωνική μας προσπάθεια διάφορες κομματικές-ιδεολογικές θέσεις πάντα «έμμεσα», τις κόβουμε από τη ρίζα. Τις σταματούμε πριν εξαπλωθούν και διαβρώσουν το κίνημα.

1 σχόλιο:

  1. Γι αυτό δε θα πετύχει ποτέ κάτι η κοινωνία των πολιτών...
    Έχουμε τους γ@@@μενους, τους "πατρώνες".
    Το κηφηναριό μας τα έχει ζαλίσει...
    Μόνο στα blogs ό, τι γίνει και μπορέσουμε να οργανωθούμε, ανόθευτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή