από netakias
Για να μην πέφτουμε εδώ στην olympia από τα σύννεφα και μας λέει ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου “Εγώ σας τα ‘λεγα, να ακούγατε” σας μεταφράζω τις τελευταίες δηλώσεις του για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
Μια νέα Ιερά Συμμαχία κι ο “Metternich” Παπανδρεόυ.
Δεν χρειάζεται να σχολιάσει κανείς κάτι, τα λέει απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ μόνος του ! Δίνει μάλιστα και το τρόπο πρότυπο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, προέχουν γι αυτόν οι G20! Δηλάδη να φανταστούμε ότι ακολουθούν κι τα παρακλάδια αυτών, όπως το ΝΑΤΟ ή το Συμβούλιο Ασφαλείας! Οι G20 θα υπερασπιστούν για εμάς την “παγκόσμια” δημοκρατία (sic!)! το σύστημα στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ για την Ελλάδα! Χωρίς δημοψηφίσματα, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς.....
εθνικές κυριαρχίες! Ιδού ο λόγος του στο Reichstag…συγνώμη στην σοσιαλιστική διεθνή! Να σας θυμίσω ότι μέλος της διεθνούς αυτής είναι κι ο Στραους Κοεν του ΔΝΤ που μας δάνεισε! Να σκεφτώ ότι το είχαν “μαγειρέψει” από πρίν;Στις 15 Νοεμβρίου 2010, μετά τις δημοτικές εκλογές, στην εναρκτήρια ομιλία του, στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είπε:
Council of the Socialist International (Opening)
OECD headquarters, Paris, France, 15 November 2010
…[...]..Σας ευχαριστώ Martine (σ.σ.Martine Aubry) καθώς κι τους άλλους συντρόφους για την δημόσια υποστήριξή σας προς τις υποψηφιότητες μας στην Αθήνα, τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος ήταν υποψήφιος υποστηριζόμενος από ένα ευρύ συνασπισμό των προοδευτικών, σοσιαλιστικών και πράσινων δυνάμεων και φυσικά να σας πληροφορώ με υπερηφάνια ότι πήραν τη Δημαρχία της Αθήνας μετά από 28 χρόνια διακυβέρνησης των συντηρητικών (σ.σ.ο Κάμινης “άνθρωπος” των G20; Μπα!).
Επιτρέψτε μου επίσης να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣA, Angel Gurria, που μας εδώσε την ευκαιρία να οργανώσουμε το Συμβούλιο μας εδώ. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Angel για τον ομόφωνο επαναδιορισμό του ως Γενικού Γραμματέα, του εύχομαι μια επιτυχημένη νέα θητεία και επίσης τον συγχαιρώ για τη δήλωσή του σήμερα και τι είπε σήμερα στους G20. Παίζει σημαντικό ρόλο στη συλλογική μας προσπάθεια για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Και η εμπλοκή του ΟΟΣΑ με τις αναδυόμενες οικονομίες έχει ενίσχυσαν το παγκόσμιο επιρροή και ρόλος στη πρόοδο των G20…[...]…
…[...]…Χρειαζόμαστε επειγόντως προσοχή στην μεταρρύθμιση του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης μας, να δημιουργήσει νέα παγκόσμια πρότυπα, που διέπουν το παγκόσμιο κεφάλαιο, αλλά και οικονομικά όσο και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους πολίτες του κόσμου. Διαφορετικά, οι παγκόσμιους ηγέτες θα αντιμετωπίσουν, και θα το αξίζουν, την κριτική δισεκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην φέρει όλα αυτά τα ζητήματα στο προσκήνιο της παγκόσμιας ατζέντας. Τα κόμματά μας και η οργάνωση μας είναι ενεργά και να συνεχίζουν να συνεργάζονται με άλλους οργανισμούς για τα θέματα αυτά.Οι αρχές, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της βιώσιμη και πράσινης ανάπτυξης, μας καθοδηγούν στην δημιουργία εργαλείων και την διαμόρφωση πολιτικών. Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και τις πολυπλοκότητες της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Και οι αξίες στις οποίες πιστεύουμε, όπως είναι η δημοκρατία, η ισότητα, η δικαιοσύνη και η αειφόρος ανάπτυξη. Μπορούν να είναι αυτονόητες για εμάς, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένες χωρίς τον σταθερό και δυναμικό αγώνα μας για την υπεράσπισή τους. Αντιθέτως, βρίσκονται σε κίνδυνο…[...]…
…[...]…Εμείς (Σοσιαλιστκή Διεθνείς) προτείναμε σημαντικούς τρόπους για να περιορίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις αγορές παραγώγων, την κερδοσκοπική επίθεση και την έλλειψη διαφάνειας στο εσωτερικό καθώς και των φορολογικών παραδείσων στο εξωτερικό. Έχουμε ζητήσει να ληφθούν μέτρα που βοηθούν την πραγματική οικονομία, πραγματικές θέσεις εργασίας, βιώσιμη ανάπτυξη για τους ανθρώπους, τους ανθρώπους που πραγματικά χρειάζονται, πραγματικά έχουν ανάγκη (σ.σ.πόσα θέλει να μας τρελάνει ο μαλάκας; Στην Τροϊκα τα είπε αυτά;)…[...]…
…[...]…Πρόκειται για μια ανισορροπία που αντανακλάται στις πολιτικές μας. Φυσικά οι πολιτικές, όλοι γνωρίζουμε, εξακολουθούν να είναι τοπικές, είναι εθνικές. Αυτές μέχρι σήμερα υπήρξαν επιτυχείς και ικανές. Αλλά η δημοκρατία σήμερα πρέπει να γίνει παγκοσμιοποιημένη
Διότι σήμερα δεν είναι τα προβλήματα παγκόσμια, αλλά η οικονομία. Η δύναμη των μέσων ενημέρωσης βρίσκεται συχνά στα χέρια των μετοχών που είναι παγκόσμια, διακρατική και συχνά μπορεί να κρύβεται από τον έλεγχο. Το γεγονός είναι ότι δεν έχει σημασία πόσο ισχυρή είναι η χώρα ή πόσο ισχυρή η οικονομία, το εθνικό κράτος (!) μόνο δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει τα διακρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα. Είτε πρόκειται για διακρατική κερδοσκοπία, είτε πρόκειται για την κλιματική αλλαγή ή αν είναι η ανεργία των νέων τους.
Εμείς οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να μπορούμε να σκεφτόμαστε και να δρουμε πέραν των εκλογικών κύκλων (!), αλλά και πέρα από τα εθνικά σύνορα. Αυτό είναι όπου οι οργανώσεις, όπως η Σοσιαλιστική Διεθνής μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Θα σκεφτούμε τη συνολική εικόνα. Μιλάμε γι αυτή της παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης. Μπορούμε να δώσουμε συνέχεια στo πολιτικό μας πρόγραμμα πέρα από τους κύκλους των εκλογών (σ.σ.βρε κόλλημα με τις εκλογές!). Μπορούμε να δείξουμε στους ανθρώπους, τους πολίτες μας και ψηφοφόρους ότι δεν είναι μόνοι, ότι υπάρχει ελπίδα, ότι υπάρχει ένα παγκόσμιο κίνημα, ότι υπάρχει αλληλεγγύη, ότι υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική, αρκεί να ενώνουμε τις προσπάθειές μας....[..]…
Στις 16/11/2010 στο κλείσιμο του Συνέδριο της Σοσιαληστικής Διεθνούς είπε:
Council of the Socialist International (Closure)
OECD headquarters, Paris, France, 16 November 2010
…[...]…Έχουμε επαναλάβει τη σημασία της δημιουργίας ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στην κοινωνική δικαιοσύνη. Και αυτά είναι σαφή μηνύματα προς την κατεύθυνση της G20 και η ανάγκη για παγκόσμια διακυβέρνηση, η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση…[...]…
Μπορείτε να δείτε όλες τις ανάφορες που έχω συλλέξει στο αρχείο μου.
http://olympia.gr/2010/11/23/globalgapgovernence/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου