Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων

Η πρόοδος του σοσιαλισμού μας πηγαίνει ολοταχώς μισό αιώνα πίσω, ενώ υποθηκεύει την χώρα προς όφελος των τοκογλύφων δανειστών μας οι οποίοι έχουν εισπράξει 300 δισ. ευρώ για χρέη της Ελλάδας τα τελευταία δέκα χρόνια

Άρθρο 1
1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Στρατηγικά και συντεταγμένα ξεθεμελιώνεται σ’ αυτή τη χώρα..... κάθε έννοια κράτους δικαίου και κράτους προνοίας. Μετά το εργασιακό «Νταχάου» και το ασφαλιστικό «Αουσβιτς», που έχει φέρει και θέλει να εφαρμόσει στη χώρα, η κυβέρνηση βάζει τώρα ως στόχο το Σύνταγμα.
Από τον ίδιο τον πρωθυπουργό άρχισε να γίνεται μια επίθεση κατά του Συντάγματος. Είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρωθυπουργός αμφισβητεί ανοιχτά τον καταστατικό χάρτη της χώρας. Μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία», απορεί γιατί δεν μπορούν να ασφαλίζονται στον ίδιο φορέα εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι: «…Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες».Πριν προσπαθήσουμε, λοιπόν, να του εξηγήσουμε το γιατί, ας του θυμίσουμε προηγουμένως ότι ο ένας από τους λόγους που δεν μπορεί να ισχύει το συγκεκριμένο ήταν και η αιτία που είχε κατέβει στους δρόμους μαζί με άλλους διαδηλωτές πριν από μερικά χρόνια, διαμαρτυρόμενος για το νόμο Πετραλιά.
Επί της ουσί ας. Αν εξαιρέσουμε τις αγγλοσαξονικές χώρες, στα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να είναι στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα με τους ιδιωτικούς, διότι υπάρχουν διαφορετικές έννομες σχέσεις μεταξύ τους (παράδειγμα το θέμα της μονιμότητας).
Αυτό, όμως, που καταλύει κάθε έννοια συνταγματικής τάξης είναι η ίδια η υπόσταση του μνημονίου, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 36, παράγραφος 2, που προβλέπει ότι δεν μπορούν διεθνείς συμφωνίες και μάλιστα οικονομικού περιεχομένου να ισχύουν από την υπογραφή τους, χωρίς καν κύρωση από τη Βουλή.Ποια χώρα της Ε.Ε. επιτρέπει ή έχει κάνει κάτι τέτοιο με βάση το Σύνταγμά της;
Όμως, και στο σύνολό του το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι «στον αέρα» συνταγματικώς. Και αυτό γιατί περιέχει συνταξιοδοτικές διατάξεις μαζί με άλλες, άσχετες με το συνταξιοδοτικό καθεστώς, ενώ το Σύνταγμα, στο άρθρο 73, παρ. 2, ορίζει (και μάλιστα επί ποινή ακυρότητας του νόμου) ότι «τα νομοσχέδια για συντάξεις πρέπει να είναι ειδικά».
Τέλος, θα ήθελα να θυμίσω στον πρωθυπουργό το άρθρο 120 του καταστατικού μας χάρτη, στον οποίο ορκίστηκε πίστη.Στην παράγραφο 2 αναφέρει ότι ο σεβασμός του Συντάγματος αποτελεί «θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων». Στην παράγραφο 3 αναφέρει ότι «ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος».
Και τέλος, στην παράγραφο 4 του άρθρου 120, αναφέρει:«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Αυτά είναι τα περήφανα γηρατειά που σχεδιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου;
Αν ναι, του ευχόμαστε να ζήσει στο δεκαπλάσιο (ο ίδιος και η οικογένειά του)
αυτά που σχεδιάζει για τον ελληνικό λαό







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου