Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Θέμα καταπίεσης των μουσουλμάνων της Θράκης έθεσε η Τουρκία στη Σύνοδο Ισλαμικών χωρών

  • Ζητούν αναγνώριση ψευτομουφτήδων, κατάργηση του νόμου περί ιμάμηδων, αναγνώριση ανιθαγενών, εγκαλώντας την Ελλάδα για την στάση της
  • Η ελευθερία που απολαμβάνουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι όνειρο θερινής νυκτός στις χώρες τους όπου βασιλεύει το βαθύ κράτος και το σκοταδιστικό ισλάμ

Για μια ακόμη φορά στην τριακοστή έβδομη σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, που συνήλθε στην Ντουσάντε της δημοκρατίας του Τατζικιστάν (σύνοδος κοινής προοπτικής για έναν ισλαμικό κόσμο με περισσότερη ασφάλεια και ευημερία), οι υπουργοί Εξωτερικών......... επικεντρώθηκαν στην συζήτηση για την κατάσταση όπως λένε της «τουρκικής» μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στις μουσουλμανικές κοινότητες και μειονότητες που ζουν σε χώρες μη συμμετέχουσες στον οργανισμό.
Με έγγραφο το οποίο συνέταξαν μάλιστα εγκαλούν την Ελλάδα, για μία ακόμη φορά, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για το σεβασμό των δικαιωμάτων και της ταυτότητας της «Τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη», όπως απορρέουν από τις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες. Απαιτούν από την χώρα μας να αναγνωρίσει τους ψευτομουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής ως επίσημους μουφτήδες και την καλεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκλογή των διοικητικών συμβουλίων κληροδοτημάτων (βακούφια) από την «τουρκική» (όπως την χαρακτηρίζει) μουσουλμανική μειονότητα, κατά τρόπον ώστε να εξασφαλίζεται το αυτοδιοίκητο, να επιτρέπεται στους «εκλεγμένους μουφτήδες» να εποπτεύουν τις περιουσίες αυτές και να τεθεί τέλος στην απαλλοτρίωσή τους και στη βαριά φορολόγησή τους. Καλεί, ως εκ τούτου, την Ελλάδα να προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για καθένα από τα ανωτέρω θέματα, σε συνεργασία με τους κατά περίπτωση εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.
Μάλιστα το έγγραφο προχωράει ένα βήμα παραπέρα και εκφράζει την αντίθεση του οργανισμού στην πρακτική της Ελλάδας αναφορικά με τον ορισμό 240 ιμάμηδων/θρησκευτικών διδασκάλων από επιτροπή ορθοδόξων χριστιανών Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, παρά την αντίδραση της μειονότητας και προτρέπει την Ελλάδα να καταργήσει τη σχετική νομοθεσία.
Φυσικά δεν ξεχνά την απαγόρευση που επεβλήθη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας στις δραστηριότητες της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης της μειονότητας στη Δυτική Θράκη, δηλαδή της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και προτρέπει την Ελλάδα να εφαρμόσει τις τρεις αποφάσεις που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) της μειονότητας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 19 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
Φυσικά προτρέπει την Ελλάδα να επαναφέρει σε ισχύ τα πολιτικά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων μελών της τουρκικής μειονότητας, τα οποία είχαν εξαλειφθεί με βάση τις διατάξεις του άρθρου 19 ελληνικού νόμου περί ιθαγένειας 3370/1965, ήδη σήμερα καταργηθέντος και την καλεί να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους της μειονότητας, αναφορικά με το νέο σχέδιο διοικητικής αναδιάρθρωσης των περιφερειών της Ελλάδας, κατά τρόπον ώστε να μην συρρικνωθεί περαιτέρω η ισορροπία της πολιτικής εκπροσώπησης των μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη.
Τέλος καλεί τον Τούρκο καθηγητή Ιχσάνογλου να διενεργήσει έρευνα πραγματογνωμοσύνης, ώστε να ελεγχθεί η ακρίβεια των επαναλαμβανόμενων αναφορών για βανδαλισμούς και βεβήλωση τζαμιών στην περιοχή μας και να συντάξει σχετική έκθεση, υποβάλλοντάς τη στην 38η σύνοδο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών.
Φυσικά μόνο ζητούν και απαιτούν χωρίς καμία αναφορά σε συνθήκες οι οποίες έχουν καθορίσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται πολιτικές και κοινωνικές δομές της μειονότητας στην ευρωπαϊκή δυτική Θράκη.
Φαίνεται ότι όλα αυτά είναι περιττά μια και ως δείχνουν τα γεγονότα τέτοιες συνάξεις γίνονται μόνο για να βαυκαλίζονται οι μουσουλμάνοι, απολαμβάνοντας την φιλοξενία του κράτους που διαδραματίζονται οι συνάξεις και παράλληλα εκτελούν και το χρέος τους προς τους «δοκιμαζόμενους» ομοθρήσκους τους, ροκανίζοντας τα κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών των χωρών τους.
Όσο για τα πραγματικά προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα γενικότερα και στην Θράκη ειδικότερα, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

Y.Γ.: Για να είμαστε όμως και ειλικρινείς, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, έχει ήδη κάνει παραχώρηση (αναίτια) στο θέμα της εκλογής των μουφτήδων και σε ζητήματα παιδείας, οπότε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου