Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Κάτι έρχεται... - O T.Σόρος αγοράζει χρυσό!


Σαν ένας προάγγελος του τι είναι πιθανό να μας περιμένει το φθινόπωρο του 2012 μοιάζει η πρόσφατη κίνηση του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει πουλήσει όλες τις μετοχές του, όπως αποδεικνύεται από το συμπληρωμένο έντυπο 13-F που υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012.

Ο Σόρος, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια μέσω διαφόρων...
λογαριασμών στις ΗΠΑ και στα νησιά Cayman, φέρεται να έχει «ξεφορτωθεί» πάνω από ένα εκατομμύριο μετοχές σε χρηματοοικονομικές εταιρείες και τράπεζες, μεταξύ των οποίων στη Citigroup (420.000 μετοχές), JP Morgan (701.400 μετοχές) και Goldman Sachs (120.000 μετοχές ). Η συνολική αξία των μετοχών που πουλήθηκαν ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. δολάρια.

Το εξίσου ενδιαφέρον με την πώληση των μεγάλης αξίας αυτών μετοχών του είναι το πού εναπόθεσε τα ποσά του ο Σόρος. Την ίδια στιγμή που πουλούσε μετοχές τραπεζών, είχε αποκτήσει περίπου 884.000 μετοχές (αξίας περίπου 130 εκατ. δολαρίων) σε χρυσό μέσω της Trust SPDR Gold.

Όταν ένας σημαντικός διεθνής«παράγοντας», με απευθείας δεσμούς με τον Λευκό Οίκο, την Wall Street και το τραπεζικό σύστημα, αρχίζει να ξεφορτώνεται μετοχές και να συσσωρεύει χρυσό, αυτό ίσως να σημαίνει ότι αναμένονται πολύ σοβαρές εξελίξεις στον κόσμο των αγορών.

Ενώ έχει συχνά επικριθεί για τις εκκλήσεις του υπέρ της κεντροποίησης του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, της αύξησης της κρατικής παρέμβασης στην οικονομία και αυτού που αποκαλεί "εμφάνιση της νέας παγκόσμιας τάξης", αν υπάρχει κάποιος που έχει πάγιες εκ των έσω πληροφορίες για το πού κατευθύνονται τα πράγματα στο άμεσο μέλλον, αυτός είναι ο Σόρος.

Ο Σόρος, ο οποίος έχει γράψει εκτενώς για μια «επερχόμενη παγκόσμια αλλαγή» και τις επιπτώσεις της, στο βιβλίο του «Το Κραχ του 2008», όπου αποκαλεί το σημερινό οικονομικό και πολιτικό μοντέλο «τέλος εποχής», δήλωσε πρόσφατα ότι η χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση σε όλο τον κόσμο είναι τόσο σοβαρή που η Ευρώπη δεν αποκλείεται σύντομα να κατρακυλίσει στο χάος και στον εμφύλιο.

Σημειώνει, επίσης, ότι ο κόσμος εισέρχεται σε «μία από τις πιο επικίνδυνες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία», και προβλέπει βίαιες ταραχές στην Αμερική και βάναυση καταστολή των εξεγέρσεων από το κράτος, η οποία θα περιορίσει δραματικά τις πολιτικές ελευθερίες.

Ο Σόρος όχι μόνο προέβλεψε την κατάρρευση του 2008 και ανέλαβε δράση ώστε να αυτοπροστατευθεί, αλλά πρότεινε, επίσης, διάφορα διορθωτικά μέτρα που εφάρμοσαν τελικά οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ προκειμένου να «εξορκίσουν» την αποπληθωριστική ύφεση.

Στο εν λόγω βιβλίο του, άφησε να εννοηθεί ότι οι κεντρικές τράπεζες «εμποτίζουν» το σύστημα με τεράστια ποσά νομισματικής επέκτασης, αλλά επίσης προειδοποίησε ότι εάν δεν διοχετευθούν αρκετά ποσά στη σωστή κατεύθυνση, θα επεκταθεί απλώς η εμφάνιση του αποπληθωρισμού και η υπερβολική τύπωση χρήματος θα οδηγήσει σε κατάρρευση λόγω υπερπληθωρισμού του νομίσματος.

Με βάση την πρόσφατη κίνηση των λογαριασμών του Σόρος στις ΗΠΑ, είναι προφανές ότι οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες έχουν αποτύχει στις ό,ποιες προσπάθειες σταθεροποίησης του συστήματος. Ο Σόρος εξασφαλίζει κέρδος από τις εταιρείες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση που το χρηματοπιστωτικό σύστημα υποστεί ό,τι υπέστη το 2008 και μετατοπίζει τις μετοχές του στο πιθανόν μοναδικό είδος επένδυσης που θα μείνει όρθιο όταν όλα τριγύρω θα έχουν σωριαστεί.

Του Mac Slavo
SHTF Plan

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr