Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πάει κι η Δωρεάν Παιδεία.


Αθάνατη! Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε. Ζωή σε λόγου μας. Πάει κι η Δωρεάν Παιδεία. Χρόνια άρρωστη η κακομοίρα, δεν άντεξε. Έπαθε οικονομική κρίση και ξεψύχησε. Είχε πρώτα επετηρίδα, μετά ΑΣΕΠ, οξεία παραπαιδεία, ρουσφέτια, διορισμούς ημετέρων, μετά κόλλησε και φωτοτυπική αρτηριοσκλήρωση, άστα να πάνε…


Και σαν να μην έφταναν αυτά, έκανε και Σαμαρά. Που να αντέξει. Πέθανε με φρικτούς πόνους. Αχ, η ΔΑΠ την πήρε στο λαιμό της. Το κουτόχορτο που την πότιζε.

Κλαίνε τώρα οι φοιτητές. Πάνε τα δωρεάν συγγράμματα, τα κόβουν. Πόσο στοίχιζαν; Γύρω στα 34 εκατομμύρια. Το ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ από όσο στοιχίζουν οι συγγενείς των βουλευτών, που διοριστήκαν στη βολή! Λιγότερα από όσα παίρνουν μόνο οι βουλευτές της νέας δικτατορίας το χρόνο! Και μη φανταστείς με αυτοκίνητα, τηλέφωνα, ταξίδια κλπ. Όχι, όσο ο...
βασικός των δοσίλογων, έξω τα επιδόματα και οι μισθοί υπουργών! Ή αν προτιμάς , το ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ!

Έτσι είναι φίλε μου. Τι; Να μείνει ο βουλευτής χωρίς μισθό; Να μειωθεί στο ένα τρίτο ο μισθός του, δηλαδή να παίρνει 200 χιλιάρικα το χρόνο ΜΟΝΟ; Για να έχουν βιβλία οι φοιτητές; Τι λες ρε. Αυτό είναι λαϊκισμός.

Όποιος θέλει να τα αγοράσει, λέει ο Αντώνης. Μα, μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να σπουδάσουν, Αντωνάκη. Οι φτωχοί ούτως ή άλλως, για σκλάβοι προορίζονται στον Καπιταλισμό; Όσο λιγότερα ξέρουν, τόσο το καλύτερο; Θα μασάνε καλύτερα τις βλακείες που μοιράζουν τα κανάλια; Κατάλαβα, άλλη μια «εντολή Σαμαρά». «ΔΑΠ καπέλο» την κάνατε την εκπαίδευση.

Κόψατε, σχολεία, κόψατε βιβλία, δασκάλους, θέρμανση, θρανία, κόψτε και το λαιμό σας, «κοπρίτες της βουλής», επιτέλους να ησυχάσουμε.

Το έπιασες το νόημα φοιτητή; Έψαξες για σπίτι, κανόνισες για μεταφορικά, φαγητό, αλλά για βιβλία έβαλες στην άκρη; Λυπάμαι και τους γονείς, που θα διαλέξουν ή να πουλήσουν περιουσία, ή να μείνουν τα παιδιά χωρίς πτυχίο. Έδωσες στα φροντιστήρια, έδωσες για νοίκια, για φαγητό, ρούχα κλπ, τώρα θα δώσεις για βιβλία. Τι πράμα; Δεν έχεις; Στα πήραν οι περικοπές και χαράτσια; Να βρεις. Τα κανάλια λένε ότι τα μέτρα είναι αναγκαία (για τους δανειστές). Αλλιώς, πτυχίο γιοκ.

Αυτά όλα, χάρη στη ΔΑΠ τη ΝΔ, και τα λοιπά δεκανίκια. Ξεσηκωθείτε παιδιά. Ξεσηκώστε και τους γονείς. Να το ξέρετε. Έχει και συνέχεια, δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα ζητήσουν και δίδακτρα, να το θυμάστε.

Στις φοιτητικές εκλογές ΔΑΠιτες, μην παρουσιαστείτε στην κάλπη. Βλέπω να βάζουν μέσα στο κουτί εσάς τους ίδιους από τη χαραμάδα. Δεν θα πιάσει αυτή τη φορά, ότι κόλπο και να κάνετε. Αλλά ο Τόνι είναι λαοφιλής. Το είπε κι ο Θέμος στη φυλλάδα του. Αλήθεια Θέμο; Να μηνΤελικά τα κατάφερε η ΝΔ. Πέρασε σε καταστροφή την Άννα της φωτοτυπίας και το ΠΑΣΟΚ. Όχι παίζουμε. Αλλά αυτό κάνεις Αντώνη. Παίζεις με την Παιδεία. Και με τα παιδία δεν παίζει. Γιατί «οι γονείς δεν έχει άλλα», ούτε μισθό, ούτε καν «Αττική» σύνταξη, όχι κανονική.

Αλλά ίσως νομίζεις ότι με εισαγγελείς, κανάλια και ΜΑΤ περάσει το δικό σου. Το μόνο που θα περάσει Αντωνάκη, μ’ αυτά που κάνεις, είναι η πολιτική θηλιά στο λαιμό σου. Μη νομίζεις ότι θα κρατήσουν τη νεολαία, τα γκάλοπ και τα φερέφωνα. Ούτε τα μαντρόσκυλα. Έγιναν αγώνες πολλοί για να έχουμε κάποια πράγματα, που δεν σκοπεύσουμε να χάσουμε. Γιατί αφορούν το μέλλον των παιδιών μας, «δοσίλογε». Η νέα γενιά, δεν πουλιέται ούτε γονατίζει.

Κατέβηκες χτες στην Ομόνοια με καμιά εκατοστή μπάτσους, με δυο ντουζίνες κανάλια και με τέσσερεις - πέντε εγκάθετους χαχόλους. Για πέρνα έξω από τις Σχολές, να δεις πόσο δημοφιλής είσαι. Άντε ντε, πέρνα. Που να τολμήσεις. Και στη Θεσσαλονίκη σαν κλέφτης θα πας και θα φύγεις.

Το τραγούδι της ΔΑΠ. Μια μικρή αφιέρωση, ένα «ευχαριστώ», που ρημάξατε τα Πανεπιστήμια: πίνεις αλκοόλ με ζέστη, σε βαραέι στο κεφάλι…



ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Άλλο τόσο έχουν βλαψει την παιδεία και οι άλλες κομματικές παρατάξεις δεξιές αριστερές.