Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ (ΑΝ ΕΧΕΙΣ…)


Σωτήριος Καλαμίτσης

Τελικά αυτό είναι το μήνυμα που δέχεται κάθε μέρα ο άνθρωπος από τότε που θα γεννηθεί μέχρι που θα πεθάνει. Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι αυτονόητο είναι το παράλογο, το ευτελές, η κοροϊδία, η απάτη, η αμνησία, η έλλειψη τσίπας. Ότι το ανήθικο δεν είναι απλώς νόμιμο, αλλά και ακαταμάχητο...


Ο πρωθυπουργός λέει τώρα ότι τα νέα αβάσταχτα μέτρα είναι..
τα τελευταία. Έτσι μας έλεγε προς διετίας ο Γιωργάκης για δυσβάσταχτα μέτρα. Κι’ έτσι θα μας λέει μετά από δύο χρόνια ο διάδοχος του Αντωνάκη. Το 2010 και το 2011 δινόταν υποτίθεται μάχη για να σωθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός. Τον έσωσαν και θριαμβολογούσαν. Τώρα κόβουν το Δώρο Χριστουγέννων και το Δώρο Πάσχα. Όχι τον 13ο και 14ο μισθό. Οι γελοίοι!

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Σκορδοπούτσογλου φιλοξενήθηκε στη θαλαμηγό του επιχειρηματία κ. Πριτσαπίκουλα για ένα εβδομαδιαίο ονειρικό ταξίδι στο Βόρειο Αιγαίο. Ο επιχειρηματίας κ. Δασκαλαντωνάκης χρωστάει € 500 εκ., αλλά έχει φορολογική ενημερότητα, ενώ ο γαμπρός του καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι επειδή είναι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες παίρνουν φορολογική ενημερότητα από τη Βουλή, για να μη χάσουν οι επιχειρηματίες παράγοντές τους τ’ αυγά και τα πασχάλια και ξαμολήσουν τους ανεγκέφαλους, άμα δε και άνεργους, οπαδούς των ομάδων τους στους δρόμους και γίνει το «έλα να δεις». Η υφυπουργός Υγείας κ. Σκοπούλη μοιράζει τα χρήματά μας σε εταιρείες που χρηματοδοτούν το ερευνητικό δήθεν έργο του συζύγου της. Αυτή που δεν είχε τί να κάνει στο υπουργείο ελλείψει αρμοδιοτήτων και είπε να κάνει μια βόλτα από τη ΝΕΤ για να μας ενημερώσει περί αυτού.

Εξελέγη Γραμματέας της ΝΔ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, τον οποίον συνεχάρη ο αντίπαλός του Νικήτας Κακλαμάνης, με αποτέλεσμα να χαρακτηρισθεί η δήλωση Κακλαμάνη ως δήλωση πολιτικού με ήθος. Δεν θεωρείται καθόλου αυτονόητο να συγχαίρει ο ηττημένος τον αντίπαλό του. Άξια χαρακτηρισμού ως π.χ. μικρόψυχης θα ήταν μία δήλωση του Κακλαμάνη τύπου «Μα αυτόν τον καραγκιόζη ψηφίσατε;». Και θα κυριολεκτούσε, αφού είναι γεγονός ότι επιστρέφοντας ο Κεφαλογιάννης τον Μάιο του 2006 από το Κατάρ όπου είχε συνοδεύσει ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παπούλια σε επίσημη επίσκεψη, είχε πει το αμίμητο: «Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι καραγκιόζηδες που έχουν συμβιβασθεί με τη διαπλοκή». Λύνοντας δε την απορία δημοσιογράφου προσέθεσε: «Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου». Τώρα, λοιπόν, μας ενημέρωσε αυτός ο καραγκιόζης ότι η ΝΔ με τους πολλούς καραγκιόζηδες στους κόλπους της έρχεται από μακρυά και θα πάει πολύ μακρυά. Εύχομαι να πάει όσο πιο μακρυά γίνεται από εμάς και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μαζί με τα άλλα κόμματα που δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν από το να ερίζουν για την κυριότητα της ημερομηνίας 3η Σεπτεμβρίου. Κανείς δεν υπενθύμισε στα κοκοράκια ότι η 3η Σεπτεμβρίου είναι η σημαδιακή μέρα, κατά την οποία αναγκάσθηκε ο μονάρχης Όθων να παραχωρήσει Σύνταγμα στον λαό. Πώς το είπατε; Σύνταγμα; Τι είναι αυτό;

Ο Δήμαρχος που έβαλε σκουλαρίκι στα 70 του δήλωσε ότι το 1912 δεν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη. Απλώς ενσωματώθηκε στην Ελλάδα. Εντάξει, να δεχθώ ότι είναι ανιστόρητος και αγράμματος, όπως ο δημοσιογράφος που μας ενημέρωσε ότι ο Πούτιν κατέλυσε στη Μονή Ιβήρωνος, αλλά τί σε ενοχλεί ρε Μπουχτερό ο εορτασμός της ημέρας ενσωμάτωσης, περί της οποίας, βεβαίως, δεν πρόκειται; Αυτά, λοιπόν, μας δήλωσε ο σκουλαρικάτος μπουταρόγατος, τον οποίο υπέδειξε ως υποψήφιο δήμαρχο ο αριστερός Καρατζαφέρης κ. Κουβέλης. Και ποιος άλλος στήριξε την υποψηφιότητά εκτός από τον Γιωργάκη; Μα η κ. Ντόρα. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Και μετά θυμήθηκα τον κ. Προβόπουλο που ως διοικητής της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ την πούλησε το 2006 στην Credit Agricole στα πλαίσια αποκρατικοποιήσεων και είχε δηλώσει με υπερηφάνεια ότι με κινήσεις ως αυτή, εισόδου δηλαδή ξένων κεφαλαίων στην τραπεζική αγορά και τεχνογνωσίας, θα μειωθούν δραστικά τα επιτόκια χορηγήσεων λόγω του αναπτυχθησόμενου ανταγωνισμού. Στη συνέχεια είδαμε τα επιτόκια να αυξάνουν λόγω του αναπτυχθέντος καρτελισμού. Ευτυχισμένος δε ο Chief της Credit Agricole που ξεφορτώνεται τώρα την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ως αποτυχημένη επένδυση, δήλωσε χθες ότι η πώληση αυτή αποδεικνύει ότι η Ελλάδα βαδίζει στον σωστό δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Μια ζωή δούλεμα, λοιπόν. Κάθε λίγο και λιγάκι τραβάμε και μια εκλογική αναμέτρηση, την έχουμε γαρνίρει με ολίγη τρομολαγνεία, υποσχόμαστε 18 εξυπνάδες και μόλις εκλεγούμε κάνουμε 19 ηλιθιότητες, έχουμε αφήσει αμολητούς τους λάθρο να μας κλέβουν και να μας σκοτώνουν, ενώ ξοδεύουμε δισ. επί δισ. για να τους κουμαντάρουμε κατά τα κέφια της ύπατης Αρμοστείας [μη χέσω] του ΟΗΕ, συνεργούμε στη φοροδιαφυγή, αλλά σκούζουμε όταν ελλείψει χρημάτων δεν υπάρχει Αστυνομία και Πυροσβεστική για να μας προστατεύσει, στη συνέχεια δε ξαναψηφίζουμε τα ίδια ζώα έχοντας την εντύπωση ότι θα διορθωθούν. Αμ δε!

Ακολούθως μαθαίνουμε ότι ο τάδε πολιτικός διόρισε το σόι του στο Δημόσιο, ότι υπάρχει πανεπιστημιακή Σχολή, όπου οι γονείς- καθηγητές απονέμουν έδρες και διδακτορικά σε κόρες και γαμπρούς και δεν κουνιέται ούτε πούστης. Τον διορισμό π.χ. κάποιου Λιάκου ως καθηγητή στο Πανεπιστήμιο έχει ακυρώσει το ΣτΕ ήδη από το 1995, αλλά ο κ. Λιάκος παραμένει στην έδρα του ακλόνητος και διδάσκει τον συνωστισμό της κ. Ρεπούση, την οποία 1649 εκλογείς έστειλαν στη Βουλή.

Και εν μέσω όλων αυτών των άξιας μνείας δηλώσεων πετιέται ο Στουρνάρας και μας λέει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι τράπεζα μη βιώσιμη. Κατρακυλάει η μετοχή και διακόπτεται η διαπραγμάτευσή της στο Χρηματιστήριο για να μην εξαϋλωθεί. Και μετά σιωπή. Η δουλειά έχει γίνει. Ματαίως περιμένω εναγωνίως να με ενημερώσει ο κ. Στουρνάρας αν είναι βιώσιμες η Πειραιώς, η Alphabank, η Eurobank και όλες οι άλλες τράπεζες. Αφού ξέρει, γιατί δεν μας λέει;

Παρ’ όλα αυτά που μαθαίνουμε και πολύ περισσότερα που δεν μαθαίνουμε, πολλοί από μας ζούμε με μια κρυφή ελπίδα. Ότι θα βρεθεί ο Μεσσίας, ο ηγέτης που θα στείλει στο διάολο όλον αυτό τον συρφετό που ρουφάει το μεδούλι μας και καταπίνει τη ζωή μας. Είναι, όμως, τόσο φρούδα αυτή η ελπίδα, αν σκεφτούμε ότι αυτή την καθημερινότητα που περιέγραψα επικρότησαν οι 5.093.562 από τους 6.155.665 που έριξαν έγκυρη ψήφο την 17.06.2012. Δεν πειράζει, όμως. Ας βαυκαλιζόμαστε. Ας αιθεροβατούμε προσμένοντας ότι θα υλοποιηθεί κάποτε η φράση με υποθετική δευτερεύουσα πρόταση χωρίς το μόριο «αν»: «Του μανάβη την πόρτα χτυπάς, αγγουράκι ζητάς».

Μέχρι τότε, σκάσε και κοίτα τη δουλειά σου, αν έχεις! Ούτε να διερωτάσαι γιατί δεν σε ενημέρωσε κανείς πόσοι από τους 508 που μετέσχον στην εκλογή Γραμματέα της ΝΔ είναι καθ’ οιονδήποτε τρόπο κρατικοδίαιτοι. Πρόκειται για ασήμαντη λεπτομέρεια. Στοιχηματίζω πως είναι 500 και επιστρέφω στην περιορισμένη λόγω κρίσης δουλειά μου.