Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αναστολή στην δίωξη Κασιδιάρη λόγω βουλευτικής ασυλίας


Ο κ.Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, λόγω της εμπλοκής του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.
Η υπόθεση θα μπορέσει να εκδικαστεί μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας.


Η εκδίκαση πήρε αρχικά αναβολή την Δευτέρα για σήμερα Παρασκευή, λόγω των πολλών υποθέσεων στο πινάκιο, ωστόσο σήμερα αναβλήθηκε και πάλι

Η πολιτική αγωγή είπε ότι πρακτικά ανεστάλη η ποινική δίωξη, λόγω της βουλευτικής ασυλίας που έχει ο κατηγορούμενος μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο ίδιος ο κ.Κασιδιάρης έχει ήδη ζητήσει άρση της ασυλίας και σήμερα το ίδιο έκανε και ο εισαγγελέας της έδρας, προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση. Ωστόσο η διαδικασία ίσως αποδειχθεί αρκετά χρονοβόρος.

Τα συγκεκριμένα αιτήματα εξετάζονται στην επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, η οποία θα καλέσει τον κ.Κασιδιάρη σε ακρόαση και θα συνεκτιμήσει και τα στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία, προκειμένου να συντάξει την σχετική έκθεση, για να παραπέμψει το θέμα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη συνέχεια το προεδρείο της Βουλής θα ορίσει με ειδική ημερήσια διάταξη τον χρόνο κατά τον οποίο θα γίνει η ψηφοφορία. Εάν εγκριθεί η άρση της ασυλίας, θα ακολουθήσει ορισμός νέας ημερομηνίας για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Οπως έχει γράψει στο παρελθόν το Εθνος, ομάδα νεαρών είχε τότε τραυματίσει, χτυπώντας με μαχαίρι και γκλόμπ, καθηγητή του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τού είχαν πάρει το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο, το οποίο -όπως αποδείχθηκε από τον αριθμό της πινακίδας του που κράτησαν φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες- είχε νοικιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο δράστης υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, στην οποία τον ενέπλεξαν αντιεξουσιαστές, και ισχυρίζεται ότι απουσίαζε τότε στο εξωτερικό. Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κασιδιάρης παρείχε το αυτοκίνητό του ως μέσο διαφυγής στους δράστες.

Κατά τη διερεύνηση του περιστατικού, η Αστυνομία από τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου, βρήκε το γραφείο ενοικίασης οχημάτων στο οποίο ανήκε και διαπίστωσε ότι είχε ενοικιαστεί στο όνομα του υπεύθυνου Τύπου, σήμερα, της Χρυσής Αυγής.