Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ο συμβιβασμός του αίσχους.


Τεράστια ερωτήματα εγείρονται από την ιταμή συμφωνία που υπέγραψε ο Γιάννης Στουρνάρας, νέος διάττοντας αστέρας των οικονομικών της χώρας, με την σύμφωνη γνώμη φυσικά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η συμφωνία υπογράφηκε τόσο βιαστικά από την ελληνική...
πλευρά που δεν κατατέθηκε πρώτα στη Βουλή, από την οποία ζητείται να την κυρώσει, αλλά ούτε και στο γραφείο του προέδρου της Βουλής. To κύριο ερώτημα είναι: Γιατί έπρεπε να συμβιβαστεί άρον –άρον η Ελληνική Δημοκρατία με την αμαρτωλή Siemens;

Η υπογραφή της συμβιβαστικής συμφωνίας από την κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να

κλείσει το τεράστιο πολιτικό, οικονομικό, δικαστικό, και ηθικό θέμα που δικαίως απασχόλησε και απασχολεί τον ελληνικό λαό, ως υπόθεση αισχρής διαφθοράς, χρηματισμού και προσβολής του δημοσίου συμφέροντος. Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ. Ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, με την υπογραφή της επαίσχυντης αυτής συμφωνίας, μένει έκθετος και χάνει κάθε μορφή αξιοπιστίας για το χειρισμό των οικονομικών της χώρας.

Συνεχίζεται η πολιτική Παπαδήμου

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η συμφωνία συμβιβασμού με την Siemens είχε έρθει στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου (4 Απριλίου 2012) και είχε τότε υπερψηφιστεί επί της αρχής από 164 πρόθυμους βουλευτές (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) που θεώρησαν ότι η Ελληνική Δημοκρατία έπρεπε να σκύψει και να συμβιβαστεί με τη γερμανική ανώνυμη εταιρία Siemens. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι τότε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής, από τα θεωρεία παρακολουθούσε με ενδιαφέρον τη διαδικασία ο Γερμανός υφυπουργός για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, Χ. Γ. Φούχτελ.

Συμφωνία με άγνωστο το κόστος της ζημίας

Ο Γιάννης Στουρνάρας προχώρησε σε υπογραφή συμβιβαστικής συμφωνίας χωρίς να γνωρίζει το ύψος της ζημίας που υπέστη η χώρα. Αν η ζημία ανέρχεται στα 2 δις ευρώ, όπως το πόρισμα της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής αναφέρει, ο συμβιβασμός δεν μπορεί να κριθεί ότι είναι προς όφελος της Ελλάδας. Το ότι η συμφωνία υπογράφτηκε άρον – άρον, χωρίς τη γνώση των βασικών απαιτούμενων στοιχείων, λίγο πριν την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην καγκελάριο Μέρκελ, χαρακτηρίζεται σαν δείγμα υποταγής του στα κελεύσματα της γερμανικής καγκελαρίας.

Οι μπίζνες συνεχίζονται

Με την υπογραφή της συμβιβαστικής συμφωνίας απεμπολείται ένα από τα πιο δυνατά σημεία πίεσης που είχε η χώρα μας έναντι της αμαρτωλής γερμανικής εταιρείας. Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι η Siemens είναι καθ’ όλα αξιόπιστη εταιρεία, υπό την έννοια του άρθρου 45 της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ, με αποτέλεσμα να αίρονται τα εμπόδια συμμετοχής της Siemens σε δημόσιους διαγωνισμούς και να ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για την περαιτέρω συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο. Κανονικό συγχωροχάρτι δηλαδή, για να συνεχιστούν οι μπίζνες.

Σεμινάρια κατά της διαφθοράς από την Siemens

Τέλος αλγεινή εντύπωση προκαλεί μεταξύ των άλλων συμφωνηθέντων δήθεν υποχρεώσεων της Siemens, που προβλέπει η κατάπτυστη συμφωνία, η δέσμευση της Siemens για ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος. Η «αδιάφθορη» ναυαρχίδα της γερμανικής βιομηχανίας, το εκκολαπτήριο της παγκόσμιας διαφθοράς, θα συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διακίνησης μαύρου χρήματος. Τι ειρωνεία!

Το σκάνδαλο Siemens συνεχίζεται

Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται ότι το σκάνδαλό Siemens συνεχίζεται. Ο Έλληνας εργαζόμενος, συνταξιούχος, ακόμα και ο άνεργος, εξακολουθούν να πληρώνουν τις διεφθαρμένες πολιτικές. Οι υπεύθυνοι διαφεύγουν και το γλέντι συνεχίζεται. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη παρέλαβε το νήμα από την κυβέρνηση Παπαδήμου και αποδεικνύεται εξίσου φαύλη με την προηγούμενη. Μετά το σκάνδαλο της Αγροτικής συνεχίζει με αυτό της Siemens, και έπεται συνέχεια. Ως πότε πια; Αίσχος!

Πανπαν