Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Προελαύνουν οι Κούρδοι στην Ν.Α Τουρκία – Βίντεο και φωτό από τις μάχες


Νέα επικοινωνιακή καταστροφή για τον τουρκικό στρατό αλλά και για την τουρκική κυβέρνηση η οποία προωθεί την εικόνα της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης αποτελεί η δημοσίευση τουρκικής εφημερίδας, που απεικονίζει το ίδιο φυλάκιο που είχε...
επισκεφθεί ο Ερντογάν το 2010, το 2012 να τελεί υπό κουρδική κατοχή.
Σίγουρα πολλοί λίγοι θα περίμεναν αυτή την εξέλιξη όταν ξεκίνησε το ΡΚΚ τη μεγάλη του επίθεση διαρκείας στην περιφέρεια Χακάρι.

Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Υeniozgurpolitika» στο ύψωμα που φωτογραφήθηκε ο Ερντογάν στην περιοχή Gediktepe στις 20 Ιουνίου του 2010 μαζί με τον τότε αρχηγού του γενικού επιτελείου Ικλέρ Μπασμπούγ, τώρα βρίσκονται Κούρδοι.
Το τουρκικό αυτό φυλάκιο δέχθηκε το 2010 την επίθεση των Κούρδων ανταρτών, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Τούρκοι στρατιώτες.
“Η φωτογραφία των Κούρδων Μαχητών του PKK στο ίδιο σημείο σήμερα τι αισθήματα άραγε να προκαλεί;” αναρωτιέται η εφημερίδα.
Η εικόνα αυτή αποτελεί αναμφίβολα μεγάλο χτύπημα στην ψυχολογία του τουρκικού λαού ο οποίος βλέπει τους νέους να σκοτώνονται στο τουρκικό Κουρδιστάν σε μία περιοχή που ο πληθυσμός δεν τους αντιμετωπίζει με φιλικά αισθήματα όπως αποδείχτηκε πρόσφατα και στην κωμόπολη Beytussebap της επαρχίας Sirnak η οποία δέχτηκε επίθεση από μαχητές του PKK όπου ο κουρδικός πληθυσμός κρέμασε κουρδικές σημαίες σε οχήματα του τουρκικού στρατού.
Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο με τους Τούρκους στρατιώτες στην ίδια κωμόπολη να υποστέλλουν την τουρκική σημαία από το κτίριο στο οποίο εδρεύει η τοπική φρουρά μετά από την αντίδραση του τοπικού πληθυσμού.
Το πρόβλημα που ξεκίνησε για την Τουρκία ως μια απλή “επιδρομή”, εξελίχθηκε σε εκστρατεία παρατεταμένης κατοχής από μια δύναμη, η οποία ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε δείξει τέτοιες δυνατότητες.
Σύντομα η στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην εκδυτικισμένη τουρκική κοινωνία, η οποία δεν ήταν συνηθισμένη σε τόσο μεγάλες και διάρκειας απώλειες, εδώ και πολλά χρόνια.
Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία ο τίτλος τα λέει όλα “”Özel’i de al gel” – Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις”
Ακολουθούν τα βίντεo:

Δείτε τα βίντεο ΕΔΩ
hellenicrevenge


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς θα μπορέσει η Τουρκία να σώσει την εικόνα της ως περιφερειακή δύναμη και να ξεφύγει από την εξέλιξη των δυσμενών γι αυτήν γεγονότων που συντελούνται αυτή τη στιγμή;
Πώς θα ανορθώσει ξανά το τσακισμένο από τους Κούρδους γόητρο της τη στιγμή που έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα η ψυχολογία των ενόπλων της δυνάμεων αλλά και του Τουρκικού λαού;
Πώς θα απαγκιστρωθεί από το φοβερό διπλωματικό και «υπόγειο» πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της το αγριεμένο Ισραήλ και το οποίο είναι «μανούλα» σε αυτά;
Οι πληροφορίες που έρχονται από την ανατολική πλευρά του Αιγαίου λένε ότι η πίεση που δέχεται από «μέσα και από έξω» είναι πλέον ανυπόφορη.

Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές της βλέπουν ότι μόνο μία διέξοδος υπάρχει για την πληγωμένη και αιμορραγούσα Τουρκία ώστε να μπορέσει να ξεγλιστρήσει και να ξεφύγει από αυτόν τον κυκεώνα που έμπλεξε.
Όλοι σχεδόν συμφωνούν πως άλλη λύση προς το παρόν δεν υπάρχει, παρά μόνο μία:

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Θα βρουν όμως οι ταπεινωμένοι πολιτικοί και στρατιωτικοί επιτελείς της το σθένος και την τόλμη που χρειάζεται για κάτι τέτοιο;

Είδωμεν…

Ανώνυμος είπε...

Ολα ειναι μεσα στο σχεδιο! Η Ελλαδα πρεπει να απολεσει Θρακη, Κυπρο κ το μισο Αιγαιο,25ος παραληλος,κ η Τουρκια το ανατολικο τμηματης για την δημιουργια Κουρδισταν!Ας μην διερωτωμαστε τι θα κανει η κυβερνηση! Μας το εχουνε πει απο το 96 τι θα κανουν!Πως θα αντιδρασει ο Ελ.στρατος αν αυριο αρχησουν να κρεμανε στα οχηματατους, οι Τουρκοφωνοι κ συνεργατες τους, σημαιες της ανεξ. Θρακης? Τι θα κανουν αν αυριο ξεκινησει ενα κινημα στυλ Συριας? Η απαντηση νομηζω γνωστη! ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!! Γιαννης!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιάνν η απάντηση ειναι απλη προτού αρχίσουν να κρεμανε τις σημαίες τησ Ανεξ. Θράκης ας τουσς κρεμασουμε πρώτα εμείς!!!!!
Δημήτρης κ. π.