Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΟΡΔΑΝΙΑ: ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ…


καυσιμων, τιμης, αυξηση, τιμεςΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ

Χιλιάδες Ιορδανοί διαδήλωσαν χθες βράδυ εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές των καυσίμων για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες. Σε μια σειρά κινητοποιήσεων στις περισσότερες εκ των οποίων ηγήθηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ιορδανοί πολίτες από το Αμάν ως την πόλη Μάαν στο νότο απαίτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Φάιζ Ταραουνέχ μετά την....
αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά 10%. Η κυβέρνηση ανέφερε ότι η αύξηση είναι αναγκαία για να καλυφθεί το έλλειμμα 4,2 δισ. δολαρίων στον προϋπολογισμό, που υποστηρίζει ότι οφείλεται στην πολυετή επιχορήγηση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης. Οι διαδηλωτές στράφηκαν εναντίον της μοναρχίας, που κατηγόρησαν ότι ανέχεται την διαφθορά, που πρόβαλαν ως την πραγματική αιτία της οικονομικής κρίσης στην Ιορδανία. «Το παλάτι στέκει ανάμεσα στο λαό και τα δικαιώματά του», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές. Ισλαμιστές, αριστεροί και ακτιβιστές κάλεσαν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση. Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, διαδηλωτές υποστήριζαν ότι η απόφαση να αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων υπαγορεύτηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα. «Την αληθινή νομιμοποίηση την δίνει ο λαός, όχι τα ξένα συμφέροντα. Η Αμερική δεν προστάτευσε τον [ανατραπέντα πρόεδρο της Τυνησίας] Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν 'Αλι, ούτε τον [θανόντα πρώην ηγέτη της Λιβύης] Μουάμαρ Καντάφι», προειδοποίησε ο Ζεκί Μπάνι Ρσάιντ, ανώτατο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων. Οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων τριών μηνών στην Ιορδανία, όπου διαδηλωτές παρακινούμενοι από τις λαϊκές εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής 'Ανοιξης καλούν τους τελευταίους 18 μήνες να δοθεί στο λαό το δικαίωμα να εκλέγει κυβερνήσεις. Ως σήμερα, στο χασεμιτικό βασίλειο τις κυβερνήσεις έχει αποκλειστικό προνόμιο να διορίζει ο μονάρχης.

Μπ.Γ. ΕΞΠΡΕΣ ΠΡΕΖΑ TV

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον κοσμο που κατεβηκε να διεκδικησει τα δικαιωματα τους! Η βενζινη εδω στην Ελλαδα ειναι πιο ακριβη απο 12 χωρες της Ευρωπης οι οποιες ειναι πλουσιοτερες χωρες απ'αυτην! Δειτε τες εδω:

http://www.energy.eu/

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΙΟΡΔΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΜΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!

HUNTER είπε...

κατα πως φαινετε μαλλον
στην ιορδανια για την τιμη των καυσιμων και ξεσηκωθηκαν ολοι,εδω που η κυβερνηση των πουλημενων εχει βαλθει να εξαθλιωσει τους ελληνες,με τα νεα εξοντωτικα μετρα ,κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου.
αξιοι της μοιρας μας