Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ναι, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είναι εσχάτη προδοσία


Προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς επανειλημμένως προανήγγειλε και υποσχέθηκε, πως, όταν γίνει κυβέρνηση θα συστήσει άμεσα στη Βουλή, μια και μόνη εξεταστική επιτροπή, προκειμένου να διερευνήσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για την προσφυγή της... χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, των δανειστών-τοκογλύφων-κερδοσκόπων-τραπεζιτών. Ωστόσο, μετά το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, αυτή την προεκλογική διάθεσή του την έκανε πολύ γρήγορα «γαργάρα» και πλέον, επικαλείται, πως πρωτεύουσα θέση στις επιλογές της κυβέρνησής του, είναι η διάσωση της Ελλάδος!!!

Ως γνωστόν, η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, οδήγησε τον λαό μας στην οικονομική εξαθλίωση και την πατρίδα μας στην απεμπόληση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Έτσι, στο αίτημα όλου του Ελληνικού λαού για τη διερεύνηση των αιτίων της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ και την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ανταποκρίθηκε η Αξιωματική Αντιπολίτευση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες αστικές και ποινικές ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, του πρώην Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Παρακάτω, παραθέτω το διά ταύτα της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ , που αναφέρει τα εξής: «Για τους λόγους αυτούς οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144επ. του Κανονισμού της Βουλής για την διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην προσφυγή στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης και για την αναζήτηση και απόδοση των ευθυνών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και κάθε ενεχομένου προσώπου».

Στον αντίποδα της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο θρασύτατος και αμετανόητος πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος, άκουσον-άκουσον, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα παρακολουθήσει το Συνέδριο των Δημοκρατικών και θα παραδώσει σεμινάρια για τη διαχείριση της κρίσης (είναι δυνατόν ο εγκληματίας να κάνει διάλεξη για το έγκλημά του; ), μέσω ανακοίνωσης η οποία εκδόθηκε από το πολιτικό του γραφείο, δηλώνει τα παρακάτω:

«Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009. Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της Ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο. Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική. Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπισθεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνική οικονομία. Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο. Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Έλληνες μια Εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή. Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδυα, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών. Θα αποτύχουν. Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή. Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση…»

Λυπάμαι που αδυνατώ να συνεχίσω την παράθεση του υπολοίπου κειμένου, γιατί δεν θέλω να τρελαθείτε, όπως παραλίγο κόντεψα και εγώ να τρελαθώ από τις ανοησίες που έγραψε ως υπερασπιστική γραμμή του αρχηγού του, το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Θα παραθέσω, όμως, τι ακριβώς έλεγε ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, σε διαδικτυακή τηλεόραση στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου, όταν καταθέτοντας τις απόψεις του για το ΔΝΤ, έλεγε μεταξύ άλλων επί λέξει τα ακόλουθα: «Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».



Με την ευκαιρία θα ήθελα, για άλλη μια φορά να σας γνωρίσω την άποψή μου, πως δηλαδή η προσφυγή στο ΔΝΤ συνιστά εκ μέρους της τότε κυβέρνησης, το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας και διατυπώθηκε στις 28 Αυγούστου 2011 με το άρθρο μου: «Είναι ή δεν είναι Εθνική Προδοσία;», καθώς επίσης με το άρθρο μου στις 30 Ιουλίου 2012, που είχε τίτλο: «Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η εσχάτη προδοσία».

Τελειώνοντας, ευελπιστώ, πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ενισχύσουν και θα συνδράμουν , προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι εκείνοι, οι οποίοι συνειδητά εξαθλίωσαν οικονομικά έναν υπερήφανο λαό και απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.
πηγη