Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το Μέτρο και το Μετρό! Από δω και μπρος Μετρό με μέτρο!


Μία ακόμη αύξηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφασίστηκε ελέω Μνημονίου εκτοξεύοντας το εισιτήριο στο € 1,80. 
Με άλλα λόγια 614 δραχμούλες θα μας στοιχίζει η μεταφορά με το Μετρό και αν δεν επιστρέψουμε εντός 90 λεπτών τότε να υπολογίζουμε 1228 δραχμές...

Με το ποσό αυτό αν θυμάμαι καλά μπορούσες να πάρεις και ταξί πριν λίγα χρόνια, τότε που η τιποτένια πατσαβουριασμένη δραχμή είχε αξία και δύναμη.
Τα ΜΜΜ υποτίθεται πως επιτελούν ένα κοινωνικό έργο. Να μπορεί ο εργαζόμενος να πάει στην εργασία του, ο συνταξιούχος τη βόλτα του, ο μαθήτης στο φροντιστήριο, ο άνεργος να βρει μια εργασία. Έχουν δηλαδή ένα λαϊκό χαρακτηριστικό.

Με 620 δρχ εισιτήριο, πόσο λαϊκό ή κοινωνικό χαρακτήρα διατηρούν;
Ένα ζευγάρι αν αποφασίσει με τα παιδιά του να κατέβει στο κέντρο για να επισκεφθεί για παράδειγμα την Ακρόπολη χρειάζεται € 14,20 (!!!) να πάει και να ρθει ή αν προτιμάτε έναν πράσινο Κολοκοτρώνη!

Θα δίνατε ποτέ εσείς 5000 δρχ για να πάτε και να ρθετε οικογενειακώς στο κέντρο;

Εν τω μεταξύ το μετρό ουδεμία σχέση έχει με το ξεκίνημά του. Δεν είναι μόνο οι δεκάδες ζητιάνοι και πορτοφολάδες που αλωνίζουν ανενόχλητοι, είναι πρωτίστως η ασφάλεια των επιβατών που βρίσκεται στον αέρα όταν ανακαλύπτονται βόμβες σε συρμούς όπως αυτή στο Αιγάλεω.

Ο αντίλογος στα παραπάνω είναι πως αρκετοί ταξιδεύουν χωρίς εισιτήριο και κάνουν τη ζημιά. Ο αντίλογος στον αντίλογο είναι ότι αν επιθυμείς να πατάξεις την παραβατικότητα όσον αφορά τους λαθρεπιβάτες απλά αυξάνεις τους ελέγχους ή χρησιμοποιείς εισόδους αντίστοιχες αυτών που έχει το Λονδίνο εδώ και 20 χρόνια ώστε να μην μπορεί ούτε κουνούπι να περάσει χωρίς εισιτήριο. Δεν τιμωρείς τους συνεπείς.

Η ουσία κρύβεται αλλού. Θα τσακίσουμε τα κορόιδα εκεί που δεν μπορούν να γλυτώσουν. Το έκαναν με τα καύσιμα, το επανέλαβαν με τα σπίτια του λαού, το πράττουν τώρα κι εδώ. Τι θα κάνεις; Δε θα πας στη δουλειά σου αν εργάζεσαι ή όπου έχεις υποχρέωση; Θα πας. Πλήρωσε!

Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω κλείνοντας είναι πως το μετρό ξεκίνησε αν θυμάμαι με 250 περίπου δραχμές επί ισχυρής Ελλάδας και φτάνει τώρα τις 612. Αυτά για τα παραμύθια του χαμηλού πληθωρισμού στη χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια.


Στρατής Μαζίδης για την FreePen
ramnousia

Εμείς είμαστε του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Θα πληρώσουμε οταν η Ελλάδα επιστρέψει στους Έλληνες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιες 250 δραχμές;
Το 2002 το φοιτητικό εισιτήριο είχε 20 λεπτά τού ευρώ! (δηλαδή 70 δραχμές) το θυμάμαι πολύ καλά. Το κανονικό νομίζω ήταν 50 λεπτά (170 δραχμές). πριν το ευρώ το φοιτητικό νομίζω ήταν 80 δραχμές και το κανονικό νομίζω 150 δραχμές.


Σε κάθε περίπτωση όχι 250 δραχμές.

manos είπε...

ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 2002 Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΗΤΑΝ Ο.80 ΕΝΑΝΤΙ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 380 ΚΑΙ 340,75 ΤΟΤΕ, ΗΤΗ ΤΩΡΑ 1,20 ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ 460 ΔΡΑΧΜΕΣ * 1,80 ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 828 ΔΡΑΧΜΕΣ.....!!!!!
ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ.....