Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Να μείνει η χώρα όρθια


Είναι πολύ κρίσιμο για το μέλλον του τόπου να μην κατατρακυλήσει στη βία, στο χάος και στον εμφύλιο τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Ολη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε οριακή κατάσταση: οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, οι πολιτικοί, όλοι δίνουν μια μάχη επιβίωσης μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Η χώρα πρέπει όμως να μείνει όρθια. Τα μέτρα μπορεί να ψηφισθούν ή να απορριφθούν από τη Βουλή. Η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να είναι σκληρή και οι κοινωνικές αντιδράσεις μαζικές και δυναμικές. Πρέπει όμως να υπάρχουν όρια. Καμία πολιτική ή άλλη δύναμη δεν δικαιούται να ενθαρρύνει ή να καλύπτει τη χρήση βίας και να ωθεί τους πολίτες σε παράνομες και καταστροφικές συμπεριφορές.
Ο,τι και να συμβεί αυτό το φθινόπωρο δεν πρέπει να καεί και να πεθάνει οριστικά η Αθήνα, δεν πρέπει να χυθεί αίμα, δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει η χώρα ζούγκλα. Την ευθύνη για την τήρηση των νόμων και της τάξης την έχουν το κράτος και η κυβέρνηση. Ευθύνη όμως για να αποτραπούν ακρότητες, εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες έχουμε όλοι: οι πολίτες, οι πολιτικοί ηγέτες και βεβαίως τα μέσα ενημέρωσης που συχνά βλέπουν την αγανάκτηση ως εμπόρευμα προς διάθεση.


kathimerini

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'Αλλο ένα προπαγανδιστικό κείμενο,το οποίο,πίσω από δήθεν πατριωτικές αντιλήψεις,προσπαθεί,με κάθε τρόπο να κρατήσει ζωντανό το σάπιο πολιτικό κατεστημένο,και να ρίξει την ευθύνη στους πολίτες,ώστε τα σχέδια των τοκογλύφων και τραπεζίτων,να εφαρμοστούν στην χώρα,και να καταστρέψουν,κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό.

Ανώνυμος είπε...

Ο συγγραφεας του αρθρου - που προφανως δεν ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια ο ανθρωπος, πως πηγε το μυαλο μου απορω ακομη - προφανως αναφερεται στην κυβερνηση, οταν λεει για μη ασκηση βιας διοτι ο μονος που ασκει βια ειναι η κυβερνηση και τα λαμογια που την ελεγχουν, οταν μιλα για εμπρηστικες δηλωσεις διοτι οι μονοι που το κανουν ειναι οι συγκυβερνωντες. Ο ανεκδιηγητος συγγραφεας του κειμενου αυτου ειναι εκβιαστης ο οποιος ανοιχτα απειλει για πραγματα που δεν τολμησε κανεις ακομη και ως τετοιος θα κριθει και θα ΠΛΗΡΩΣΕΙ!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ή ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ, Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ