Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μάχη ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για την 3η Σεπτέμβρη


Σκληρή κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει αναφορικά με την 38η επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου και το ποιος από τα δύο κόμματα εκφράζει καλύτερα τις αρχές και τα μηνύματά της...

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην ασχολούνταν κανένας με τη συγκεκριμένη επέτειο, ωστόσο φέτος η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, σε συνδυασμό με την αφίσα του, ξύπνησε πάθη στην Ιπποκράτους που αντέδρασε έντονα στα σχέδια της Κουμουνδούρου.
Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές της 3ης Σεπτεμβρίου του 1974 και για το λόγο αυτό παρουσιάζεται ως η πλέον κοντινή δύναμη στα μηνύματα εκείνης της εποχής.
Η Κουμουνδούρου έχει οργανώσει για σήμερα εκδήλωση στη Νίκαια, όταν το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ανάλογη εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη με ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η ιδέα για μια μεγάλη εκδήλωση ξεκίνησε με αφορμή την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει κάθε 3 Σεπτέμβρη τα τελευταία χρόνια ο «Νέος Αγωνιστής», μία Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν συγκροτήσει στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε αμέσως ενδιαφέρον για την εκδήλωση και μάλιστα αποφασίστηκε να μιλήσει στην εκδήλωση και ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
Κυκλοφόρησε μάλιστα και μία που πρόβαλε το κεντρικό σύνθημα που πλάσαρε πριν από 38 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση»!
Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση, με την κ. Φώφη Γεννηματά να κάνει λόγο για «κακόγουστο αστείο» και ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μιλήσει στην εκδήλωση, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δώσει το «παρών» στη Νίκαια.
Όπως φαίνεται η μάχη ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα κυριαρχήσει στην Κεντροαριστερά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με τον καιρό θα γίνεται όλο και πιο έντονη.
newsbomb.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ .. ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟΝ ..ΑΧΥΡΩΝΑ !

Ανώνυμος είπε...

Βάλε τώρα Πασοκ και συριζα με Μακρυγιάννη...