Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γεωργιάδης σε Στρατούλη: Είστε εκπρόσωπος Τύπου των φοροφυγάδων- VIDEO


Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ...

Γεωργιάδης σε Στρατούλη: Είστε εκπρόσωπος Τύπου των φοροφυγάδων...


Οι καλοκαιρινές διακοπές τέλειωσαν και μαζί τους η πολιτική «νηνεμία» και οι ευγένειες μεταξύ βουλευτών…



Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν ανάμεσα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλη και της ΔΗΜΑΡ Θοδωρή Μαργαρίτη με αφορμή την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.



Η κόντρα ξέσπασε όταν ο κ.Στρατούλης είπε πως η φοροδιαφυγή δεν πολεμιέται με τα ΜΑΤ, αλλά με ισχυρούς φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.



Άμεση ήταν η αντίδραση του κ.Μαργαρίτη, ο οποίος είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «μα είναι δυνατόν να υποστηρίζετε τους φοροφυγάδες; Τα πάντα θα κάνετε για τα ψηφαλάκια;».



Και κάπου εκεί μπήκε στην κουβέντα και ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας προς τον κ.Στρατούλη «έχετε γίνει εκπρόσωπος Τύπου των φοροφυγάδων».


enikos.gr ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ από Enikos_gr
πηγη

Απάντηση σε προπαγανδιστή παπαγάλο Μαργαρίτη

Οι φόροι πηγαίνουν στους τοκογλύφους.

Ενα μικρό κομμάτι απο το άρθρο του Καζάκη ''Νέες ημέρες δόξας καταγράφει ο σύγχρονος δοσιλογισμός...''

''«Σας διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο κ. Σαμαράς παραδεχόμενος ότι πολλά πράγματα πήγαν στραβά. «Είναι σωστό ότι πολλοί Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα σταματήσει», όπως λέει.

Μην ανησυχείτε δεν μιλάει για τον εαυτό του, ούτε για τους ομογάλακτούς του που συντηρούν πάνω από 15 χιλιάδες οφσόρ, δηλαδή υπεράκτιες εταιρείες, για να κρύβουν περιουσίες ολόκληρες και να φοροδιαφεύγουν. Ούτε για τα ολιγοπώλια που βγάζουν στο εξωτερικό περί τα 10-14 δις ευρώ κάθε χρόνο, αφορολόγητα, με την μορφή αμοιβών, μισθών, μερισμάτων, κερδών και τόκων. Ούτε για τους θεσμικούς και μη επενδυτές που βγάζουν κατ’ ελάχιστο άλλα 20 δις ευρώ τον χρόνο αφορολόγητα στο εξωτερικό για να κερδοσκοπήσουν με έντοκα γραμμάτια, ομόλογα και repos σε άλλες χώρες. Όλα αυτά δεν είναι φοροδιαφυγή, είναι νόμιμη φορολογική ασυλία. Ξέρετε πόσα θα εξοικονομούσε το κρατικός προϋπολογισμός αν επιβαλλόταν ετήσια φορολογία 40% επί της αξίας αυτού του εξερχόμενου κεφαλαίου; Ο κρατικός κορβανάς θα εισέπραττε τουλάχιστον 12 δις ευρώ κάθε χρόνο, δηλαδή ένα επιπλέον 27% στους φόρους που εισπράττει σταθερά το κράτος σε ετήσια βάση. Κι αν αυτά πήγαιναν σε επενδύσεις, αυτό θα σήμαινε τουλάχιστον 30 χιλιάδες λιγότεροι άνεργοι κάθε χρόνο.

Κι όλα αυτά χωρίς να ανοίξουμε το κεφάλαιο οφσόρ, δηλαδή τις υπεράκτιες εταιρείες. Αν σκεφτεί κανείς ότι από το 2009 έως σήμερα οι υπεράκτιες εταιρείες που δρουν στην ελληνική επικράτεια αυξήθηκαν τουλάχιστον 3 φορές, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται. Αν ήθελε μια κυβέρνηση να χτυπήσει την φοροδιαφυγή πλουτισμού, δεν θα είχε παρά να καταργήσει την λειτουργία των υπεράκτιων εταιρειών στην ελληνική επικράτεια. Η μορφή αυτή επιχείρησης δεν έχει κανέναν, μα κανέναν άλλο λόγο ύπαρξης, παρά μόνο για να κρύβει ύποπτες συναλλαγές, κινήσεις χρήματος και μεταφορές περιουσίας. Γιατί τις ανέχεται το ελληνικό κράτος; Γιατί οι πολιτικοί του, τα κόμματά του και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συναλλάσσονται μαζί τους τις έχουν ανάγκη για να κρύψουν τις δοσοληψίες τους. Δοσοληψίες που ανέρχονται κατά τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις στο ύψος ενός ΑΕΠ της χώρας. Μιλάμε, δηλαδή, για πάνω από 200 δις ευρώ.''
πηγη

Απ'οτι καταλάβατε αυτά περί φοροδιαφυγής είναι παράσταση για το πόπολο.

Ιωάννης Κ.Δ