Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Έζησε την βαρβαρότητα των Τούρκων ...Στα μπουντρούμια στα Άδανα (video)


Ένας Παπάς (φώτο) που έζησε την φρίκη του πολέμου και το εξευτελισμό στα χέρια των Τούρκων  !  Ήμουν αιχμάλωτος των τούρκων στα Άδανα< Τριάντα οκτώ χρόνια μετά τη σύλληψη του και τη μεταφορά του στα μπουντρούμια του Αττίλα στα Άδανα, ο πατήρ Θεόκλητος Κυριάκου μιλά για τα όσα βίωσε στα χέρια των Τούρκων,..

 για την βία και τον εξευτελισμό που υπέστη με αφορμη τη μαυρη επετειο της δευτερης τουρκικης εισβολης του 1974.
Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει ο Πάτερ Θεόκλητος Κυριάκου τις πρώτες ώρες της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής και τις σαράντα τρείς ημέρες αιχμαλωσίας του στα χέρια στρατιωτών του Αττίλα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γενικό Επιχειρησιακό Διευθυντή του ANT Βάσο

Τσαγγαρά, ο ιερέας αφηγείται τον εφιάλτη του πολέμου που ζωντάνεψε για τον ίδιο και την οικογένεια του, όταν συνελήφθη στις 14 Αυγούστου του 1974 στην περιοχή της Μιας Μηλιάς
Ο Πάτερ Θεόκλητος οδηγήθηκε μαζί με άλλους τριακόσιους αιχμαλώτους στις φυλακές των Αδάνων, όπου υπέστη φρικτά βασανιστήρια με ξυλοδαρμούς, ύβρεις και εξευτελισμό για το εκκλησιαστικό του σχήμα. Παρουσιάζεται μάλιστα σε ρεπορτάζ του βρετανικού BBC στα μπουντρούμια του Αττίλα, στο οποίο του απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε δήλωση.
Ο ιερέας εξομολογείται στην κάμερα του ANT1 το μεγάλο του παράπονο και κάνει λόγο για αδιαφορία των αρμοδίων, στο θέμα των αγνοουμένων.
InfoGnomon





πηγη