Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Γ.Στουρνάρας: Δεν είμαι βρώμικος – Αλ.Τσίπρας: Ήρθες για τη βρώμικη δουλειά (vid)


Το στίγμα για το τι θα επακολουθήσει στη κρίσιμη κοινοβουλευτική περίοδο που διανύουμε έδωσαν από τη πρώτη κιόλας επερώτηση κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Υψηλοί τόνοι, βαριές εκφράσεις και αλληλοκατηγορίες κυριάρχησαν εντός του κοινοβουλίου για τον συμβιβασμό που υπέγραψε το ελληνικό Δημόσιο με τη Siemens.



Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «επωφελή» την ενέργεια της κυβέρνησης και υποστήριξε πως το επίμαχο κείμενο είχε εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη συγκάλυψη σκανδάλου στη μεταπολίτευση και παρομοίασε τη συμφωνία με τα «καθρεφτάκια» που δίνονταν σε ιθαγενείς σε αντάλλαγμα της γης τους.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι έλαβε τη συγκεκριμένη θέση προκειμένου να κάνει τη βρώμικη δουλειά. «Δεν είμαι βρώμικος. Ήρθα από πατριωτικό καθήκον και όταν τελειώσω τη δουλειά μου θα φύγω» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.









Σύγκρουση για τη δραχμή – Επίθεση Τσίπρα σε Σαμαρά

Ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης και υποστήριξε ότι η έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. «Λέτε να φύγουμε από το μνημόνιο. Και μετά τι; Επιστροφή στη δραχμή;» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.



«Σε ό,τι αφορά την πάγια τακτική σας να αναφέρεστε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όποιος είναι υπέρ της εξόδου από το μνημόνιο είναι και υπέρ της επαναφοράς στη δραχμή. Τον μπαμπούλα της δραχμής μην τον επισείετε γιατί οι πολιτικές της λιτότητας οδηγούν στην καταστροφή του ευρώ. Δεν μπορείτε διαρκώς να λέτε ότι σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναλάβετε τις ευθύνες σας» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό και υπογράμμισε ότι κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο χάρισε τα 2 δισ. ευρώ στην γερμανική εταιρεία και δεν μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Ο πρωθυπουργός είτε πάσχει από σύνδρομο θυματοποίησης και ξαφνικά ευρέθη στο Βερολίνο για να πει ότι θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι στο αυτομαστίγωμα ή κάποιες αμαρτίες του πολιτικού συστήματος που εκπροσωπείτε κύριοι της κυβέρνησης δεν σας επιτρέπουν να πείτε και τα αυτονόητα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.





Αντιπαράθεση για τον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού

Ο υπουργός Οικονομικών κάλυψε απόλυτα τον Ι.Καράκωστα τονίζοντας πως όσο συμβούλευε την γερμανική εταιρεία δεν ασχολήθηκε με θέματα που είχαν σχέση με την Ελλάδα. «Επικοινώνησα μαζί του και μου διευκρίνισε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον συμβιβασμό. Ακολουθείτε μία γκεμπελική μέθοδο να επιτίθεστε εναντίον ενός ανθρώπου ο οποίος δεν είναι παρόν» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Τον πήρατε τηλέφωνο και σας απάντησε αλλά από τότε έχει πέσει σιγή ασυρμάτου. Πράγματι δεν είναι και λίγο να κατηγορείται ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού ότι έπαιρνε χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Siemens» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Κανείς δεν αμφισβητεί την νομική του εγκυρότητα του κ. Καράκωστα αλλά την επιλογή του πρωθυπουργού. Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι».



real.gr