Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Συμμετοχή του ΠΝ σε επιχείρηση καταστολής στην Ύδρα; "Όχι" κατά το ΓΕΝ (upd)


Από το Πολεμικό Ναυτικό δεν επιβεβαιώνουν ότι το σκάφος που μετέφερε τη διμοιρία των ΜΑΤ ανήκε στη δύναμή του, όπως μεταδίδουν οι κάτοικοι της Ύδρας. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του ΠΝ που επικινώνησε με το defencenet.gr "την διμοιρία των ΜΑΤ μετέφερε στην Ύδρα ένα μεγάλο σκάφος του Λιμενικού...
Σώματος και πιθανόν ακριβώς λόγω του μεγέθους του σκάφους και του χρώματός του, που είναι ακριβώς στα ίδια χρώματα με του ΠΝ, έγινε η παρανόηση".

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και άλλα σκάφη του ΛΣ, αλλά εμείς μένουμε στη διαβεβαίωση του ΠΝ. Πάντως παρά τις επίμονες ερωτήσεις του defencenet.gr από το ΠΝ μας απάντησαν πως δεν γνωρίζουν τον αριθμό του σκάφους του ΛΣ.

------------------------------------------------------------------------ 

Λαϊκή εξέγερση - η πρώτη του είδους - στην Ύδρα με κατάλυση των βασικών αρχών ενός κράτους, δηλαδή της Αστυνομίας, της Δικαιοσύνης και του ΣΔΟΕ, αλλά και πρώτη ενεργό εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση εσωτερικής καταστολής είχαμε πριν λίγες ώρες σε ένα εξαιρετικά σοβαρό επεισόδιο που οδήγησε στην πολιορικία και του αστυνομικού τμήματος του νησιού επί μία νύχτα, μέχρι και στην απειλή βύθισης ενός "Flying Cat" που μετέφερε έναν συλληφθέντα Υδραίο από το νησί!

Η μεταφορά με σκάφος του ΠΝ στην Ύδρα μιας διμοιρίας των ΜΑΤ - αν έγινε όπως μεταδίδουν οι κάτοικοι της 'Υδρας - σίγουρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Ναυτικού και ένα ερώτημα είναι αν είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος για το θέμα πριν ληφθεί η σχετική απόφαση η οποία αντιβαίνει σε βασικά άρθρα του Συντάγματος! Είμαστε βέβαιοι πως δεν είχε ενημερωθεί, όπως έγινε με την περίπτωση που οι Τούρκοι εκτέλεσαν επιχείρηση έρευνας-διάσωσης μεταξύ Χίου-Οινουσσών.

Αιτία της εξέγερσης στην Ύδρα: Η σύλληψη γνωστής ιδιοκτήτριας εστιατορίου του κοσμοπολίτικου νησιού και του γιού της επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις στο εστιατόριό τους.

Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα κλιμακίου του ΣΔΟΕ μετέβη στο νησί για έλεγχο στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού. Οι του ΣΔΟΕ ισχυρίζονται ότι δεν έκοβε αποδείξεις η ιδιοκτήτρια, ενώ η ιδιοκτήτρια είπε ότι θα έκοβε τις αποδείξεις πριν φύγουν οι πελάτες. Η γυναίκα συνελήφθη και ενώ μεταφερόταν στο πλοίο για να οδηγηθεί στο δικαστήριο του Πειραιά, εξαιτίας της έντασης και της ψυχολογικής πίεσης, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και την θέση της ενώπιον της δικαιοσύνης έλαβε ο γιος της.

Μέσα σε λίγη ώρα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα αντιδρώντας στη σύλληψη και το γεγονός πως η παραμονή στο κρατητήριο θα διαρκούσε όλο το Σαββατοκύριακο αφού η σύλληψη έγινε ημέρα Παρασκευή. Την ίδια στιγμή συνελήφθη και ο γιός της ιδιοκτήτριας και τότε ξεκίνησε η εξέγερση. Εκατοντάδες πολίτες επιτέθηκαν στο πλοίο στους αστυνομικούς και στο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και τους κυνήγησαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα. Ο διοικητής κλείδωσε το τμήμα και κατέβασε τα όπλα. Η πολιορκία ξεκίνησε και διατηρήθηκε όλη την νύχτα.

Το πρωί του Σαββάτου και ενώ κανένα πλοίο δεν δεχόταν να μεταφέρει τοις άνδρες των ΜΑΤ η ηγεσία του ΠΟλεμικού Ναυτικού διέθεσε σκάφος στην αστυνομία και μεταφέρθηκε η διμοιρία στην Ύδρα! Είναι η πρώτη εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχείρηση εσωτερικής καταστολής και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα είναι η τελευταία.

Η εμφάνιση της διμοιρίας των ΜΑΤ προκάλεσε έκρηξη λαϊκής οργής και οι πολίτες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που για 800 ευρώ του μήνα αναγκαστικά καλούνται να υπερασπιστούν τις επιλογές μιας διεφθαρμένης πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Η διμοιρία των ΜΑΤ, με την χρήση χημικών κατάφερε για άλλη μια φορά να εκτελέσει την αποστολή που της ανατέθηκε, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί και μεταφέρθηκε στο Flying Cat ο γιος της ιδιοκτρήτιας του εστιατορίου.

Οι κάτοικοι της Ύδρας επιτέθηκαν και στο πλοίο και προπηλάκισαν τον καπετάνιο και τα μέλη του πληρώματος που μετέτρεψαν σε πλωτή κλούβα της αστυνομίας το σκάφος. Οι πολίτες απείλησαν ότι "Την επόμενη φορά που θα έρθει το Flying Cat στην Ύδρα θα το βυθίσουμε" και η εταιρεία απειλεί με μηνύσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΓΓΝΏΜΗ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΛΑ; Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ ΟΠΛΑ;

Τις ένοπλες δυνάμεις τις πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το υστέρημά του για να τον προστατεύουν απο εξωτερικη απειλή και οχι για εσωτερική καταστολή.
Το ακούτε εσείς εκεί στις ένοπλες δυνάμεις;