Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κύριε Γιούνκερ! Δεν μας είπατε, πως πάει το σχέδιο «ΕΛΛΑΔΑ TREUHAND S.A.»;;


Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Πιστεύω ακράδαντα, ότι τα Μνημονιακά κόμματα, συνεπικουρούμενα από τα ΜΜΕ που ακολουθούν το «μνημόνιο» ως Ευαγγέλιο, εκμεταλλεύονται στο έπακρο, την πλήρη αδυναμία των Ελλήνων να κατανοήσουν την Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή! Και πώς να μην την εκμεταλλεύονται, αφού αυτοί την...
δημιούργησαν!

Από το 1981 που μπήκαμε επισήμως στην Ευρώπη, στη χώρα μας γίνεται μια πρωτοφανή προσπάθεια συσκότισης στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή!

Τα κόμματα εξουσίας, φρόντισαν να κοπεί η ενημέρωση για ένα και μοναδικό λόγο! Να μην μπορεί ο Ελληνας να αντιληφθεί, το πραγματικό παιχνίδι που παίζουν οι πολιτικοί!

Ετσι, μάθαμε να χαρακτηρίζουμε την Γαλλία ως σύμμαχο, την Αυστρία ως «εχθρό» και πάει λέγοντας!

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή έστω κι ένα αμυδρό ποσοστό στις τάξεις του μέσου Ελληνα που να γνωρίζει, τις πτέρυγες της ευρωβουλής! Ακόμη χειρότερα τα πράγματα όταν μιλάμε για κάποιο στέλεχος της Ε.Ε. ! Εκεί, ανάλογα με το τι λέει κάποιος για την Ελλάδα τον κατατάσσουμε στην δεξιά ή την αριστερά!

Στην Ελλάδα, ίσα- ίσα που γνωρίζουν οι Ελληνες τον κ.Μπεντίτ, γιατί έβγαλε δυο τρεις πύρινους λόγους υπέρ της Ελλάδας ! Δεν γνωρίζουν βέβαια, ότι ο κος Μπεντίντ έχει αναφερθεί πολλάκις υπέρ της … «Μακεδονίας» του Γκρουέφσκι γιατί αυτό για τα ΜΜΕ αποτέλεσε μια … λεπτομέρεια!

Οι νεότεροι γνωρίζουν τον Ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάραντζ, πολύ απλά, διότι το youtube είναι γεμάτο από τις δηλώσεις του!

Πέραν αυτών των δύο, ο μέσος δεν γνωρίζει κάποιον άλλο Ευρωβουλευτή και πολύ περισσότερο δεν γνωρίζει τις θέσεις που πρεσβεύουν τα κόμματά τους!

Από μια έρευνα που κάναμε και θα δημοσιοποιηθεί το φθινόπωρο, ο Ελληνας πιστεύει ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μανουέλ Μπαρόζο καθώς και όλοι οι πρωτοκλασάτοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των οργάνων της, βρέθηκαν εκεί ως … διορισμένοι τεχνοκράτες! Ουδείς γνωρίζει ότι πρόκειται για στελέχη συγκεκριμένων κομμάτων στις χώρες τους! Πολύ περισσότερο, δεν γνωρίζει την πολιτική ιστορία του καθενός και πιστεύει ότι αποτελούν «υπαλλήλους-τεχνοκράτες» της Ε.Ε. που βρέθηκαν εκεί αξιοκρατικά και είναι απαλλαγμένοι από την πολιτική!

Από την άλλη, οι δημοσιογράφοι, που γνωρίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό από τον μέσο Ελληνα, την πολιτική σκηνή στην Ευρώπη, κάνουν το λάθος κι απευθύνονται στο κοινό τους, ως σαν να γνωρίζουν το who-is-who των ηγετών της Ευρώπης!

Ετσι η κατάσταση μπερδεύεται ασύστολα και μέρα με τη μέρα, ο Ελληνας μπερδεύεται ολοένα και περισσότερο αφού μπορεί την Δευτέρα να χαρακτηρίζει κάποιον ως φιλέλληνα και την Παρασκευή να τον ρίχνει στα τάρταρα χαρακτηρίζοντάς τον ως μέγα … ανθέλληνα!

Ετσι, το σύνολο της ελληνικής μεσαίας τάξης υποδεχτηκε τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, χωρις να γνωρίζει , ΠΟΙΟΣ είναι και ΠΟΙΟΥΣ εκπροσωπεί!

Βασικά απλά πράγματα, που ορισμένοι έχουν φροντίσει να εξαλείψουν ακόμη και από την παιδεία της νεολαίας!

Κάντε λοιπόν ένα τεστ και ρωτήστε τον πρώτο τυχόντα που θα βρείτε δίπλα σας τις παρακάτω ερωτήσεις για τον κ.Γιουνκέρ, χωρίς να αναφέρετε το όνομά του:

- Γνωρίζεις ποιον αποκαλούν στην Ευρώπη ως μίστερ Ευρώ;

- Γνωρίζεις ποιος είναι ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου;

- Γνωρίζεις ποιος είναι ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος του Λαού (CPSP) στο Λουξεμβούργο;

- Γνωρίζεις ποιος ήταν ο μακροβιότερος διορισμένος διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας, που υπηρέτησε από το 1989 ως το 1995 το τραπεζικό σύστημα από τη θέση αυτή;

- Γνωρίζεις ποιος ήταν υπουργός εργασίας του Ζακ Σαντέρ το 1984

- Γνωρίζεις ποιος ήτνα πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου μετά τον Ζακ Σαντέρ από το 1994 και μετά;

- Γνωρίζεις ποιος κέρδισε τις εθνικές και ευρωεκλογές στο Λουξεμβούργο στις 7 Ιουνίου του 2009

- Γνωρίζεις ποιος είναι ο Μεγάλος Δούκας Ερρίκος και σε ποια χώρα δίνει εντολές σχηματισμού Κυβέρνησης;

Κάντε το και να είστε σίγουροι ότι δεν θα λάβετε ούτε μία απάντηση!

Αντίθετα, αν ρωτήσετε

- Ποιος είναι ο πρόεδρος του Eurogroup, τότε οι μισοί θα σας απαντήσουν με υπερηφάνεια, μα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ , φυσικά!!!

Σας προτείνω να κάνετε αυτό το τεστ, για ένα και μοναδικό λόγο!

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της άγνοιας που επικρατεί στη χώρα μας! Αγνοια που την εκμεταλλεύονται τα εγχώρια κοράκια, και παρουσιάζουν στον ελληνικό λαό, ΟΤΙ θέλουν, ΟΠΟΤΕ θέλουν!

Ο Λουξεμβούργιος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι Πρωθυπουργός σε μια χώρα, που ανήκει μαζί με την Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία ΚΑΙ φυσικά το Λουξεμβούργο, στην διεθνώς γνωστή, ευρωπαϊκή συμμορία των χωρών «ΑΑΑ». Δηλαδή των χωρών που οι οίκοι αξιολόγησης τους δίνουν την μέγιστη πιστοληπτική ικανότητα του συστήματος πρόβλεψης κινδύνων δανεισμού!
Και ερωτώ λοιπόν, με όλες αυτές τις ιδιότητες που κατέχει ο κ. Γιούνκερ, από πού κι ως που, μπορεί να είναι φίλος της Ελλάδας;;;

Πως συνάδει η Πρωθυπουργία στο Λουξεμβούργο με την φιλία προς την Ελλάδα! Από τη στιγμή που οι χώρα του, δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια και μπορεί να δανείζει την Ελλάδα με τα … υψηλότερα, από πού κι ως που μπορεί να υπάρχει έστω ένα ψήγμα φιλίας;

Εκτός κι αν εννοούν φιλία, την πολιτική συγγένεια που έχουν τα κόμματα των κ.κ. Σαμαρά και Γιουνκερ!

Ουδείς λέει για παράδειγμα, ότι ο Ολάντ, ήρθε στην Αθήνα και είδε τον Βενιζέλο, τον Αρχηγό του τρίτου κόμματος, χωρίς να δει άλλους πιο σημαντικούς, γιατί τα κόμματα των Ολάντ και Βενιζέλου, είναι αδελφά… ευρωπαϊκά κόμματα!

Το ίδιο αδελφά είναι και τα κόμματα των κ.κ. Σαμαρά και Γιουνκέρ, οπότε, ποιος περίμενε άραγε ότι θα έβλεπε ο Γιουνκέρ τον Τσίπρα!

Ότι άθλιο γίνεται στην Ελληνική πολιτική σκηνή, το ίδιο και ίσως και χειρότερο άθλιο, επαναλαμβάνεται στην Ευρωπαϊκή σκηνή!

Να είστε σίγουροι γι αυτό!

Το άρθρο αυτό το γράφω ως το ξεκίνημα μιας προσπάθειας, με σκοπό να σας πείσω, ότι δεν υπάρχει κανένας φιλέλληνας στην Ευρώπη! Ολοι κάνουν το παιχνίδι τους, όπως άλλωστε σας είχα γράψει προ καιρού για τον Πορτογάλο Μανουέλ Μπαρόζο, που καιγόταν περισσότερο απ όλους, γιατί η χώρα του είχε το 30% του Ελληνικού Χρέους το 2009! Γι αυτό άλλωστε ήταν και ο πρώτος που πέταξε την «πέτρα» εναντίον της Ελλάδας, τότε!

Και απευθυνόμενος στον Ελληνα πολίτη θα ήθελα να ρωτήσω αναφορικά με τον φιλέλληνα κ.Γιούνκερ,

Ποιος είπε στις 4 Ιουλίου του 2011 ότι

«η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας. Η νέα κοινοτική βοήθεια δεν θα έρθει χωρίς σκληρά ανταλλάγματα»!!

Δεν μπορεί να τα είπε κάποιος φιλέλληνας όλα αυτά! Κι όμως, τα είπε ο μίστερ ευρώ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ!

Θέλετε να πιστέψω ότι τότε ήταν ανθέλληνας και μέσα σε δυο χρόνια μεταλλάχτηκε σε … φιλέλληνα;

Για κοιτάξτε όμως … Ιούλιος 2011, ποιος κυβερνούσε τότε; Ο ΓΑΠ! Που τι=ο κόμμα του είναι αδελφό κόμμα με τον κύριο αντίπαλο του Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο!

Προς θεού, δεν τα γράφω αυτά για να εξαγνίσω στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» τον Γιωργάκη και τα εγκλήματα που διέπραξε!

Τα γράφω γιατί στις πλάτες της Ελλάδας, οι Ελληνες πολιτικοί παίζουν ένα τεράστιο παιχνίδι εξουσίας, μην δίνοντας δεκάρα για την πραγματική κατάσταση στη χώρα, προσπαθώντας να επιβάλλουν στους Ελληνες μια εικονική πραγματικότητα!

Γιατί άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που ανήκαν σε αδελφά κόμματα με αυτό του Γιωργάκη και συνομιλούσαν στα κινητά με τον έτερο σοσιαλιστή αδελφό, Στρος Καν, όταν ο τελευταίος δεν είχε δουλειές με … καμαριέρες, διαδραμάτιζαν υπέρ του ΠΑΣΟΚ, τον ρόλο που διαδραματίζει σήμερα υπέρ της ΝΔ, ο Γιούνκερ!

Ο κ.Γιούνκερ, πραγματοποιούσε σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα, μέχρι και πριν τις εκλογές! Για παράδειγμα στις 5 Φεβρουαρίου 2012, απειλούσε με χρεοκοπία τον Μάρτιο, αν δεν ενταθούν οι ιδιωτικοποιήσεις! Θα το έκανε ποτέ αυτό κάποιος .. φίλος της Ελλάδας;

Θα πρέπει οι Ελληνες να γνωρίζουν ,ότι ο Ζ.Κ.Γιούνκερ ως πρόεδρος του Eurogroup, από το 2009 που ξέσπασε η κρίση μέχρι σήμερα, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε, να αμυνθεί η ευρωζώνη, σε επίπεδα μεγάλης ασφάλειας, έναντι του ενδεχομένου χρεοκοπίας της Ελλάδας ή και άλλων χωρών!

Ετσι, καθυστερώντας την χρεοκοπία της χώρας μας με ασπιρίνες, μπόρεσε και δημιούργησε τέτοιες συνθήκες, που μια Grexit, θα αποτελεί πλέον μια πολύ πιο ανώδυνη εξέλιξη, σε σχέση με την πιθανότητα να συνέβαινε το 2010 ή το 2011!

Ο κ. Γιούνκερ, κοροϊδεύει κι αυτός όπως όλοι οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. τον Ελληνα πολίτη! Και τον δουλεύει ψιλό γαζί, χρησιμοποιώντας πάντα τους πρόθυμους σωτήρες που ευδοκιμούν εδώ στη χώρα μας!

Από το 1821 που ιδρύθηκαν το Γαλλικό, το Ρωσικό και το αγγλικό κόμμα στην Ελλάδα, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα στην πολιτική! Και αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας μας! Τα κόμματα εξουσίας εξακολουθούν να είναι ακόμη και σήμερα, «Γερμανικά», «Ρωσικά» και ότι άλλο θέλετε, εκτός από … Ελληνικά!

Δεν έχει κυβερνήσει την Ελλάδα, ένα κόμμα αμιγώς … ελληνικό, που να μην έχει εξαρτήσεις από Αγγλους Γάλλους Πορτογάλους και λοιπούς επίδοξους αποικιοκράτες!

Απλά η ταμπέλα στη μαρκίζα άλλαξε και κρύφτηκαν πίσω από τον «ήλιο του ΠΑΣΟΚ» και τον «πυρσό της ΝΔ», όλοι αυτοί οι …. Ευρωπαίοι φίλοι μας!

Συνεπώς αγαπητοί μου, βάλτε το καλά στο μυαλό σας!

Οσο δεν κυβερνά την Ελλάδα, ένα κόμμα Ελληνικό,

όσο δίνετε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κόμματα που έχουν πλήρη εξάρτηση από αλλότρια συμφέροντα,

τόσο θα ταλαιπωρείται η χώρα μας, και άλλο τόσο θα ασφυκτιά ο Ελληνας και η Ελληνίδα, κάτω από τον ζυγό των δανειστών μας!

Και κάτι τελευταίο που θυμήθηκα, αναζητώντας δηλώσεις του Γιούνκερ για την Ελλάδα, από το αρχείο μας:

Ε, ψιτ κύριε Γιούνκερ, σε σας μιλάω! Πως πάει το σχέδιο «ΕΛΛΑΔΑ TREUHAND S.A.»;; Φαντάζομαι μπήκε στην τελική ευθεία με την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας ε;

Ειδικά τώρα που η «χριστιανική λαϊκή δεξιά» καθάρισε με τον Καραμανλή και τις βλέψεις του προς ... ανατολάς!!!

Καλή σας μέρα και καλό κατευόδιο!!!