Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Γιατί γνωστό site εγκαλεί την Κυβέρνηση γιατί δεν δέχθηκε βοήθεια απο τους Τούρκους ;


Ποιος ζήτησε να έρθουν οι ... Τούρκοι για να "σωθεί" η Χίος ...Πολλά περίεργα μαζεύονται και δεν είναι τυχαία ...
Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών δημοσιεύματα σε site που εγκαλούσαν την κυβέρνηση γιατί δεν δέχθηκε την τουρκική βοήθεια στην πυρκαγιά της Χίου και έριχαν νερό στον μύλο της Άγκυρας...

που με δημοσιεύματα των ΜΜΕ υποτίθεται ότι προσέφερε βοήθεια (για να σβηστεί η φωτιά που οφείλεται σε εμπρησμό και όχι από οικοπεδοφάγους, φυσικά)!
Τα ερωτήματα αυτά δεν αφορούν τόσο την τουρκική πλευρά – η οποία ούτος ή άλλως κάνει τη «δουλειά» της-όσο ουσιαστικά τη στάση συγκεκριμένου site τo οποίo για άλλη μια φορά διατυπώνει, ας πούμε, περίεργες θέσεις σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ελληνοτουρκικά...
Ζητούσε εν ολίγοις, να δεχθούμε βοήθεια, από τους ίδιους δηλαδή που ομολογημένα έβαζαν φωτιές στα ελληνικά δάση, όπως είχε παραδεχθεί ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσού Γιλμάζ. Και που πιθανότατα βρίσκονται πίσω και από τις νέες φωτιές. Επειδή το ελληνικό κράτος είναι ... ανίκανο!
Η υποτιθέμενη προσφορά βοήθειας από την Τουρκία απευθύνθηκε σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ –αλλά και τα ελληνικά που αναπαρήγαγαν την είδηση- από τον πρόεδρο του εμπορικού επιμελητηρίου της Σμύρνης κάποιον Ντεμιρτάς ο οποίος φέρεται να τηλεφώνησε όχι στη Νομαρχία της Χίου λέγοντας ότι είναι η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.
Οι πραγματικά απαράδεκτες θέσεις που εμφανίστηκαν σε εγχώρια δημοσιεύματα ρίχνουν ουσιαστικά νερό στο μύλο της τουρκικής προπαγάνδας εξυπηρετώντας τις τουρκικές θέσεις. Σε αυτά καλείται μάλιστα το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να απαντήσουν γιατί αρνήθηκαν(!) την ουσιαστικά ανύπαρκτη τουρκική πρόταση περί βοήθειας.
Χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ούτε σε πια χώρα βρίσκονται ούτε αυτοί ή αυτός που τα συνέταξε μιλούν για έλλειψη αυτοπεποίθησης και κόμπλεξ της Ελλάδας!
Είναι το λιγότερο λυπηρό ελληνικά ενημερωτικά site ουσιαστικά  να συνοδοιπορούν με τις τουρκικές θέσεις των αντίστοιχων τουρκικών ΜΜΕ θέσεις οι οποίες όλοι γνωρίζουν πως εκφράζουν την τουρκική προπαγάνδα.
Είναι δυνατόν να ζητάμε να δεχθούμε την βοήθεια που μας προσφέρει ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου της Σμύρνης(!) να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα;
Έχουμε ξεχάσει ότι η Τουρκία επιβουλεύεται τα νησιά και ζητεί αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης ή κάνουμε ότι δεν το θυμόμαστε για λόγους που δεν σχετίζονται φυσικά με το εθνικό συμφέρον;
Μήπως το εμπορικό επιμελητήριο διαθέτει πυροσβεστικά αεροσκάφη και δεν το ξέραμε; Και είναι δυνατό κάποιοι στην Ελλάδα να θεωρούν την «πρόταση» αυτή σοβαρή και να εγκαλούν την κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν απάντησε, αλλά γιατί δεν απάντησε και θετικά!
Που είναι το επίσημο τουρκικό κράτος για να προσφέρει την υποτιθέμενη βοήθεια; Όλες οι προτάσεις γίνονται μέσω της διπλωματικής οδού και το ΥΠΕΞ συμβουλευόμενο τα αρμόδια υπουργεία τις χαρακτηρίζει ως αποδεκτές ή όχι.
Και όμως κάποιοι στην ημεδαπή τολμούν με απύθμενο θράσος να  ψέγουν την Πολιτεία επειδή δεν απάντησε σε κάποιο εκπρόσωπο ενός εμπορικού φορέα της Σμύρνης! Τόση η γελοιότητα, τόση και η δουλοπρέπεια; Και μάλιστα οι ίδιοι αυτοί να προτρέπουν τους εδώ υπευθύνους για περισσότερη σοβαρότητα;
Ακόμη όμως και αν διατυπωνόταν επίσημα το αίτημα, τι βοήθεια θα έστελναν οι Τούρκοι; Ένα ή δύο παμπάλαια CL-215 τα οποία και νοικιασμένα είναι και σε άθλια επιχειρησιακή κατάσταση, για να κάνει τι;
Μα το πρόβλημα των ελληνικών αρχών δεν ήταν η έλλειψη μέσων και δη εναερίων το πρόβλημα ήταν οι πολύ δυνατοί άνεμοι που δεν επέτρεπαν στα αεροσκάφη να πραγματοποιούν υδροληψία και η παλαιότηα των CL-215 και η τεχνολογική μειονεξία των CL-415.
Και όλα αυτά για να επαίρονται αργότερα τα τουρκικά ΜΜΕ ότι οι «γείτονες» δεν μπόρεσαν να σβήσουν τη φωτιά μόνοι τους και για αυτό κάλεσαν τα τουρκικά αεροπλάνα;
Πολύ καλά έκανε η Ελλάδα και δεν απάντησε στην  προσφορά του Ντεμιρτάς –η οποία εκτός των άλλων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη- και τα τουρκικά ΜΜΕ καλά θα κ’ανουν να ασχοληθούν με τις αποκαλύψεις του Μεσούτ Γιλμαζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με μυστικά κονδύλια της ΜΙΤ την περίοδο 1990-1997 με κορύφωση τη διετία 1995-1997.
Με το ίδιο καλά θα κάνουν να ασχοληθούν και οι εγχώριοι «δημοσιογράφοι» αντί να προκαλούν το κοινό αίσθημα και τον πόνο των κατοίκων της Χίου μιλώντας αυτή την ιδιαίτερα την ώρα για βοήθεια «εξ ουρανού» που τάχα αρνήθηκε η Ελλάδα από αυτούς που ομολογημένα έκαιγαν τα δάση μας!
Τι μπορούν να σκεφτούν τώρα οι κάτοικοι αυτού του μαρτυρικού νησιού;
Παίζοντας κυριολεκτικά με τον πόνο των κατοίκων της Χίου που μετρούν τις πληγές τους από τα αποκαΐδια που άφησε πίσω της η καταστρεπτική πυρκαγιά προσφέρουν τις χειρότερες των υπηρεσιών στον τόπο και τις καλύτερες στην τουρκική προπαγάνδα... Είναι πραγματικά λυπηρό.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr