Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Russia Today: Τα Ισραηλινά μέσα μεταδίδουν ότι η επίθεση στο Ιράν θα γίνει πριν τις Αμερικανικές εκλογές!



Η πιθανότητα μιας στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν ήταν σήμερα στην πρώτη σελίδα του ισραηλινού Τύπου, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας Εχούντ Μπαράκ ο οποίος χαρακτήρισε το ενδεχόμενο «επείγον»...


Η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ είχε τίτλο «Νετανιάχου και Μπαράκ αποφασισμένοι να επιτεθούν στο Ιράν το φθινόπωρο», αναφερόμενη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με τους Νάχουμ Μπάρνεα και Σιμόν Σίφερ, δύο γνωστούς αρθρογράφους της εφημερίδας, αν ο Νετανιάχου και ο Μπαράκ μπορούσαν να αποφασίσουν μόνοι τους θα εξαπέλυαν μια επίθεση «στις αρχές του φθινοπώρου, ακόμη και πριν τις αμερικανικές (προεδρικές) εκλογές» που θα γίνουν στις 6 Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα...

«Το γεγονός ότι οι δύο άνδρες (…) είναι αποφασισμένοι να λάβουν αυτή την απόφαση είναι πολύ σημαντικό», επισημαίνουν.

«Παρόλα αυτά κανείς αξιωματούχος- ούτε του στρατού, ούτε από τον κύκλο του υπουργείου Άμυνας, ούτε καν ο πρόεδρος- δεν υποστηρίζει την ιδέα μιας ισραηλινής επίθεσης», υπογραμμίζουν οι αρθρογράφοι.

Η εφημερίδα Χααρέτζ ανοίγει την έκδοση του Σαββατοκύριακου με μια προειδοποίηση ενός ισραηλινού αξιωματούχου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος εκτιμά ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει τώρα μεγαλύτερο κίνδυνο παρά την παραμονή του πολέμου του 1967.

«Το μαχαίρι κάτω από τον λαιμό μας είναι τώρα πιο ακονισμένο απ' ό,τι ήταν πριν τον Πόλεμο των Έξι Ημερών», σημειώνει.

Η Μααρίβ δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα της μια δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 37% των Ισραηλινών πιστεύει ότι ένα πυρηνικό Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα».

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής στα χέρια των «αγιατολάχ» θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «μια νέα γενοκτονία», ενώ ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες εκτίμησε ότι ο Ιρανός ομόλογός του Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ «απειλεί με ένα νέοΣοά (Ολοκαύτωμα)».
http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=101300
 geopoliticsdailynews