Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Γιατί σκότωσαν τον ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ oι ΤΟΥΡΚΟΙ την 14η Αυγούστου του 1996:



O κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι όλα άρχισαν από την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Σαν καλός πατριώτης αποφάσισα να παρευρεθώ στην Κηδεία του ΙΣΑΑΚ ΙΣΑΑΚ (πρέπει να τονίσουμε ότι ο ΙΣΑΑΚ δολοφονήθηκε άνανδρα από τους Γκρίζους Λύκους, Αστυνομία κατοχής και απλούς Τουρκοκύπριους 3 μέρες νωρίτερα την 11η Αυγούστου του 1996). Στην εκκλησία παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο μακαρίτης Ιωάννης Κρανιδιώτης, ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και λοιποί Αξιωματούχοι. Ο πρόεδρος Κληρίδης απουσίαζε για λόγους Εθνικής Ασφαλείας το ίδιο και ο Πρωθυπουργός Σημίτης...


Για πρώτη φορά στην ζωή μου εκείνη την ώρα ένοιωσα τόση ασφάλεια και περηφάνια. Ολόκληρη η Ελλάς σε μια Εκκλησία...Μόλις τελείωσαν οι επικήδειοι και οι πατριωτικές ομιλίες...εγώ και καμιά 400σαριά νεαροί που παρευρίσκοντο στο μέρος, ξεκινήσαμε για την Δερύνεια (τρία μίλια από την εκκλησία) για να εναποθέσουμε Στεφάνι εις τον τόπο Δολοφονίας του ΙΣΑΑΚ (ευρίσκεται εις τη νεκρά ζώνη).

Όταν καταφθάσαμε στην Δερύνεια είδαμε με έκπληξη ότι μαζεύτηκε ενα υπολογίσιμο πλήθος συμπατριωτών μας, που μαζί με την Αστυνομία και πλήθος δημοσιογράφων φανέρωναν μια εκρηκτική κατάσταση...(Σημειώστε ότι οι ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ που ήταν και οι Διοργανωτές της πορείας ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ και από την εκκλησία και από τον χώρο της Διαδήλωσης). Για πολλά χρόνια οι Μοτοσικλετιστές διοργάνωναν τη Διαμαρτυρία την 11η Αυγούστου κάθε χρόνο). Ξέρετε, υπήρχε ΡΗΤΗ διαταγή από τον ΠΡΟΕΔΡΟ να ανακοπεί η πορεία των Μοτοσικλετιστών λόγω του ότι οι ΤΟΥΡΚΟΙ απειλούσαν με ΣΚΟΤΩΜΟΥΣ. Μπαίνουμε στη Νεκρά Ζώνη και προχωρούμε προς το μέρος που σκότωσαν τον ΙΣΑΑΚ, αλλά σε κάποια φάση ακούμε ένα τεράστιο Βουητό από "Μηχανές", καμιά πενηνταριά μπαίνουν στη Νεκρά Ζώνη σπάνε τον κλοιό της Αστυνομίας...αφήνουν τις μηχανές και βαδίζουν και αυτοί μαζί μας...

Φτάνουμε στο τελευταίο συρματόπλεγμα..Εκεί βρίσκεται και ο κλοιός των Η. Εθνών. Τον σπάμε και αυτόν...Τώρα είναι που στη βράση κολλά το σίδερο..Είμαστε εμείς περί των 250-300 ατόμων, άοπλοι και πάμε για το Στεφάνι αλλά και να συναντήσουμε τους Τούρκους..μας χωρίζει μόνο ένας φράκτης και καμιά εικοσαριά ΟΗΔΕΣ που βρίσκονταν πολύ κοντά στην είσοδο του Τουρκοκρατούμενου* τομέα. Εκεί αρχίζει το έλα να δεις..Παιδιά 15-16 χρονών πετούσαν πέτρες, στους πάνοπλους Τούρκους Στρατιώτες, φωνές, συνθήματα, βρισιές..όπλιζαν συνέχεια τα όπλα τα σκυλιά..δεν περιγράφεται! Εγώ, ένας καρδιακός φίλος ο Ζάκος Χαραλάμπους, και μερικοί πιο Ψύχραιμοι ήμασταν ακριβώς πάνω στο τέλι και εμποδίζαμε τα νεαρά παιδιά να μπουν στα Τουρκoκρατούμενα*. Καμιά φορά τους πλακώναμε και στα χαστούκια...Όποιος ήταν εκεί ήξερε πολύ καλά ότι οι Τούρκοι Ρεζιλεύτηκαν. Ήθελαν να ξεπλύνουν την ντροπή με αίμα. Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις 16χρονα άοπλα παιδιά να σου πετούν πέτρες και εσύ να είσαι οπλισμένος σαν Αστακός!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΟΙ! ΤΑ ΑΟΠΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕ ΠΑΝΟΠΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΡΕΖΙΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ. Σε κάποια φάση πετάγεται και ο ΣΟΛΩΜΟΣ σπάει τον κλοιό των Η.Ε. και βαδίζει προς τον ιστό, την τουρκική σημαία..Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε....ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ πήγαν να δαμάσουν το Θεριό που λέγεται ΑΔΑΜΑΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ!.....

Κάποιοι ΟΗΔΕΣ έφεραν το Σολωμό έξω, όταν είδα το ξεψυχισμένο σώμα του ΗΡΩΑ, αηδιασμένος έφυγα...έφυγα για πάντα..είχαμε τόσο Στρατό εκεί και δεν ρίξαμε ούτε σφαίρα...Λένε ότι φοβούνταν μην τυχόν και οι Τούρκοι σκότωναν όλους τους Διαδηλωτές....Μπορεί να είχαν και Δίκιο!

(Το παρόν έχει αναδημοσιεύτει από το μέλος της σελίδας μας Ανδρέα Ζάκο.)
Aπό την σελίδα "Δεν ξέχνώ" στο facebook
Σχόλιο του ιδίου: Αυτή είναι η Κατάθεση μου. ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΡΔΙΑ ΛΕΟΝΤΑ.....ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΕΙ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.....ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΕΛ......ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΒΑΔΙΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΣ.....ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ.....ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.....ΝΙΚΗ!.....ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗ!..

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μονο οταν ακουστει η φραση ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα εχουμε νικησει .
αυτοι που σκοτωσαν τα δυο ελληνοπουλα ειναι ατιμωρητοι.
επρεπε να εχουν δολοφονηθει η να εχουν συληφθει και να εχουν οδηγηθει στην δικαιοσυνη ,η οποια θα ηταν αμειληκτη για αυτους.
γιατι δεν βλεπουμε τι κανουν οι εβραιοι με τους ναζι;
ακομη και γερους ξεψυχισμενους τους τιμωρουν για οτι τους εκαναν.