Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Οι Mουσουλμάνοι της Θράκης ψάχνουν εκπρόσωπο για τα δικαιώματά τους


Η άτυπη και μη αναγνωρισμένη “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης” (ABTTF), Federation of Western Thrace Turks in Europe, με αγγελία της που δημοσιεύεται στο μεγάλο ευρωπαϊκό ιστότοπο εύρεσης εργασίας, eurobrussels.com, αναζητά αντιπρόσωπο για εργασία στα γραφεία της οργάνωσης στις Βρυξέλλες...


Προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, όπως αναφέρει το εν λόγω site, είναι ο ενδιαφερόμενος να μιλάει Αγγλικά και Τουρκικά.

Στόχος της θέσης όπως δημοσιεύεται στην αγγελία, είναι η μετάδοση των αιτημάτων της οργάνωσης που αφορούν στα δικαιώματα της “τουρκικής μειονότητας” στην ευρωπαϊκή ένωση και η ανταλλαγή πληροφοριών με εκπροσώπους άλλων ευρωπαϊκών οργανώσεων που προασπίζονται μειονοτικά δικαιώματα.

Συνεχείς προκλήσεις από την οργάνωση

Πρόκειται για τεράστια πρόκληση, καθώς η μειονότητα της Θράκης υφίσταται μόνο ως “Μουσουλμανική μειονότητα Ελλάδος”, η οποία είναι και η μόνη επισήμως αναγνωρισμένη μειονότητα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, η μουσουλμανική μειονότητα αριθμεί πάνω από 100.000 άτομα ελληνικής εθνότητας, εκ των οποίων το 50% της θρησκευτικής μειονότητας είναι τουρκικής καταγωγής, 35% Πομάκοι και μόλις 15% Τσιγγάνοι μουσουλμάνοι.

Από μεριά της λοιπόν, η  Federation of Western Thrace Turks in Europe αναφέρει στην επίσημη σελίδα της, ότι σκοπός λειτουργίας της είναι “να ασχολείται με τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, με τις πιθανές τους λύσεις, την αναζήτηση των δικαιωμάτων των μελών του, την προστασία και την ανάπτυξη της πολιτιστικής ταυτότητας των μελών της Μειονότητας στην Ευρώπη, την λύση των νομικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων τους που αντιμετωπίζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπου έχουνε έρθει και εγκατασταθεί από την Ελλάδα”.

Σε αυτά τα πλαίσια, αναζητά και υπάλληλο για τα ευρωπαϊκά της γραφεία.
newsbomb.gr