Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ανατριχιαστικό άρθρο της Le Monte για την ελληνική πραγματικότητα


Η εφημερίδα Le Monde εκπέμπει sos σε σημερινό δημοσίευμα της για την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Ενώ αναφέρετε και στο θέμα των αυτοκτονιών γράφοντας για 2.000 συνανθώπους
μας που έδωσαν τέλος στη ζωή τους από απελπισία. «Στα τέλη Ιουνίου μια υπάλληλος τράπεζας έπεσε από την Ακρόπολη μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών. Αρχές Απριλίου ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στην ελληνική Βουλή, προκαλώντας κύματα φρίκης σε όλη τη χώρα. Ο ψυχολόγος της MKO Κλίμακα εξηγεί ότι ο επίσημος αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτονούν είναι πολύ μεγαλύτερος. Αλλά και στις παραλίες οι άνθρωποι έρχονται να αυτοκτονήσουν συνειδητά, όπως παραδέχεται η αστυνομία» γράφει στο ανατριχιαστικό της άρθρο η Le Monde.
«Ολα τα θύματα είναι άνθρωποι που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Συχνά είναι μικροί επιχειρηματίες που πτώχευσαν ή γονείς που πήραν δάνεια πριν την κρίση και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν και έχουν απολυθεί. Τον Ιούνιο το ΕΚΑΒ έλαβε πάνω από 350 κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονιών και οι διασώστες έφτασαν σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ αργά» συνεχίζει το άρθρο της εφημερίδας.
«Εδώ και δυο χρόνια οι Ελληνες αγωνίζονται για να σώσουν τη χώρα τους από την πτώχευση. Οι περισσότεροι έχασαν μεγάλο μέρος του μισθού τους, υπέστησαν μαζικές απολύσεις, ραγδαίες αυξήσεις στα τρόφιμα και στα καύσιμα. Οι Ελληνες διαμαρτυρήθηκαν αρχικά γι’αυτά τα σκληρά μέτρα αλλά τελικά υπέκυψαν και τα αποδέχτηκαν. Και όλα αυτά για να παραμείνουν στην ευρωζώνη» αναφέρει το άρθρο.
«Φαίνεται όμως ότι όλες αυτές οι προσπάθειες ήταν μάταιες. Η ανεργία αυξήθηκε στο 24%, χιλιάδες άτομα κάνουν ουρά στα σισίτια ενώ υπάρχουν γονείς που επειδή δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους τα εγκαταλείπουν στα κέντρα πρόνοιας».
«Πάνω από 300.000 Ελληνες εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους γιατί δεν είχαν πλέον τα μέσα να τα συντηρήσουν. Πάνω από 500.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες. Ορισμένοι δήλωσαν στην τηλεόραση ότι έγιναν συνειδητά φορείς του ΑIDS προκειμένου να λάβουν το προνοιακό επίδομα. Οσοι είναι υγιείς αλλά άνεργοι λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ ανεξάρτητα από το ύψος του προηγούμενου μισθού τους, για ένα χρόνο. Και μετά τίποτα» αναφέρει η εφημερίδα.
«Η Ελλάδα δεν έχει πλέον τίποτα να περιμένει από την Ευρώπη. Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ δήλωσε πρόσφατα ότι «Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποδείξουμε ότι η ευρωζώνη μπορεί να δείχνει τα δόντια της. Οι υπεύθυνοι της κρίσης στην Ελλάδα είναι οι ίδιοι οι Ελληνες και κανείς άλλος».
«Προς το παρόν η τρόικα τεκμηριώνει τα στοιχεία για να αποδείξει αν η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές της. Αν η έκθεσή της είναι αρνητική οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα προστρέξουν για νέα βοήθεια και η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να δηλώσει πτώχευση και να εξέλθει από την ζώνη του ευρώ. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας πλήρους κατάρρευσης» καταλήγει η εφημερίδα.
 spirospero.gr
olympia.gr