Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Άνθρωποι που ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια


Οι σκηνές ντροπής με τους άπορους δεν έχουν τέλος. Τα οικονομικά μέτρα αντί να βοηθήσουν να μειωθούν, τους αυξάνουν. Δραματικές εικόνες εξελίσσονται στους δρόμους του Ηρακλείου.

Τα συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα παζάρια, οι έρανοι και η κοινωνική ευαισθησία και συνοχή που υπάρχει στις μικρές...
κοινωνίες της επαρχίας δεν κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που αναζητούν στους κάδους απορριμμάτων φαγητό.

Σε δρόμους όπως η λεωφόρος Πλαστήρα, δίπλα στα τείχη, στην περιοχή της Χανιόπορτας, αλλά και στα στενά της Αγίας Τριάδας καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων η κίνηση ... έχει μεταφερθεί στους κάδους.

Ορισμένοι άστεγοι ή οικονομικά ασθενείς πλησιάζουν τους κάδους γύρω από τα σούπερ μάρκετ, την ώρα ακριβώς που βγάζουν τα προϊόντα.

Σύμφωνα με το Prismanews φρούτα και λαχανικά που δεν πουλήθηκαν, ψωμιά και γενικότερα είδη της μίας ημέρας, τώρα πια τοποθετούνται με προσοχή από τους υπαλλήλους έξω από τα πολυκαταστήματα αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί να περάσει να τα πάρει.
Το ερώτημα είναι τα οικονομικά μέτρα εφαρμόζονται για την ανάπτυξη ή για την μπανανοποίηση των λαών; Η μέθοδος μισθοί Βουλγαρίας με τιμές Βρυξελών το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να κάνει το βίο των πολιτών αβίωτο.

Όσα προβλήματα και αν είχε η Ελλάδα ποτέ μέχρι πριν το μνημόνιο δεν είχαμε δει σε αυτό το βαθμό τριτοκοσμικές εικόνες στους δρόμους.
πηγη