Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΑΡΘΡΟ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΣΤΗ ΧΟΥΡΙΕΤ Οι εξελίξεις στην Τουρκία


Λιάνα Μυστακίδου
http://www.elzoni.gr
Η Άγκυρα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ένας πραγματικός πόλεμος διεξάγεται εδώ και 15 ημέρες στην περιοχή Σέμντινλι του Χακκιάρι. Το αυτόνομο κουρδικό κράτος στη Συρία ενισχύεται.

Πανικόβλητος ο κ. Νταβούτογλου έτρεξε στο Ερμπίλ και....
συναντήθηκε με τον Κούρδο ηγέτη του Β. Ιράκ κ. Μπαρζανί, για να του εκφράσει τις ανησυχίες της χώρας του για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Βόρεια Συρία.
Μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο κ. Μπαρζανί «έλαβε το μήνυμα». Χωρίς φυσικά να διευκρινίσει τι εννοεί.

Η Ουάσιγκτον έκοψε αμέσως το βήχα της κυβέρνησης για ενδεχόμενη επέμβαση στη βόρεια Συρία. Αξίζει να δούμε πώς περιγράφει την κατάσταση στη χώρα του ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιλμάζ Οζντίλ με τη γλαφυρή του γλώσσα, στην Χουρριέτ (3/8):

«Τι έγινε το αεροσκάφος; Πότε θα γίνει η ανέλκυσή του, για να αποδειχθεί το χτύπημα του πυραύλου; Δεν ακούγεται άχνα. Λένε ότι έχει πάει δίπλα στα ψάρια και νομίζουν ότι όλοι έχουμε μνήμη ιχθύος.

Στο μεταξύ έπεσε ένα ελικόπτερο. Ευτυχώς έπεσε στην ξηρά και δεν χρειάστηκε να επιστρατεύσουν το Ναυτίλο των ξένων για να περισυλλέξουν τα πτώματα των ηρωικών νεκρών. Το Γενικό Επιτελείο που ανακοίνωσε ότι η Συρία έριξε το αεροσκάφος τη φορά αυτή δήλωσε ποιος δεν κατέρριψε το ελικόπτερο. Είπε δηλαδή ότι το ελικόπτερο δεν το έριξε το ΡΚΚ. Η ρίψη του αεροσκάφους από τη Συρία είναι αποδεκτή, αλλά ταπεινωτική η κατάρριψη του ελικοπτέρου από το ΡΚΚ.

Η γέφυρα για τον προαστιακό γκρέμισε πριν λειτουργήσει. Ο δήμαρχος που είναι ταυτόχρονα ζαχαροπλάστης (έχει τη γνωστή αλυσίδα Σαράι) επέρριψε τις ευθύνες στον υπεργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή. Μάλλον ντρέπομαι εγώ που ανέθεσα την κατασκευή στον εργολάβο…

Ψήφισαν νόμο δήθεν για να αποφυλακιστούν βουλευτές. Αλλά αποφυλάκισαν εγκληματίες και οι βουλευτές είναι ακόμα στη φυλακή.

Φυσικά υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τα αδικήματα των βουλευτών, ενώ οι αποδείξεις για τις δολοφονίες που διέπραξαν οι εγκληματίες είναι ολοφάνερες.

Στα φεστιβάλ νεολαίας απαγόρευσαν τα οινοπνευματώδη ποτά.

Κατηγορούν τον Κεμάλ ως μέθυσο, επειδή έπινε ούζο. Βλέπουμε, όμως, τι κάνουν αυτοί με το νηφάλιο μυαλό.

Την ώρα που ο Πρόεδρος Ομπάμα μιλούσε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό μας, κουνούσε στο χέρι του το ρόπαλο του μπέιζμπολ. Έμοιαζε να λέει, δεν πρέπει να σηκώσουμε από την πλάτη τους το ρόπαλο.

Ευτυχώς ο πρωθυπουργός μας έχει πάνω του ένα φυλαχτό, το οποίο είναι ότι πρέπει για να αντιμετωπίσει το ρόπαλο.

Το ΡΚΚ ίδρυσε κράτος στη Συρία.
Άρχισαν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου. Κάποιοι διαμαρτύρονται ότι δεν πήραμε μετάλλιο. Τι το θέλετε, αφού ο Πρόεδρος κ. Γκιουλ πήρε το μετάλλιο του ιππότη από τη βασίλισσα;

Δεν μάθατε ακόμα φαίνεται ότι στα τζαμιά ξεκίνησαν μαθήματα καράτε και ότι στο τζαμί που θα φτιάξουμε στην κορυφή της Τσάμλιτζα θα έχει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων για να προπονούνται οι αθλητές μας…

Στέρεψε ο γαύρος στη θάλασσα, η τσιπούρα εκτρέφεται σε ιχθυοτροφεία, τα μπαρμπούνια εισάγονται από τη Σενεγάλη, τα καλαμάρια από την Ινδία, οι γαρίδες από την Κίνα, τα χταπόδια από την Ισπανία, ο μπακαλιάρος από τη Νορβηγία. Ο Πρόεδρος Γκιουλ όμως έστειλε εξωλέμβια μηχανή σε έναν ψαρά στη Γκαμπόν.

Εξανάγκασαν μια έγκυο που χρειαζόταν καισαρική να γεννήσει φυσιολογικά και η γυναίκα πέθανε.

Όλα αυτά συνέβησαν σε τρεις μέρες που απουσιάσαμε για διακοπές, εάν είχαμε πέντε μέρες άδεια δεν θα μας έφτανε όλη η σελίδα για να τα καταγράψουμε…».