Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Εκδηλώσεις μνήμης για την Κυρά της Ρω


Πλήθος φορέων αποδίδει φορό τιμής στην Κυρά της Ρω
ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ.
Μέσα από μια σειρά πράξεων εθνικού συμβολισμού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο δήμος Αμαρουσίου, ο δήμος Μεγίστης και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, απέδωσαν φόρο τιμής στην Κυρά της Ρω, Δέσποινα Αχλαδιώτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό της.

Η Κυρά της Ρω, κράτησε με...
το σώμα της και κυρίως με την ψυχή της ψηλά την ελληνική σημαία στο νοτιοανατολικότερο άκρο -μετά το Καστελόριζο- της Ελλάδας, τη Ρω.

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατο της και με την αφορμή αυτή, οι εν λόγω φορείς, σε μια προσπάθεια αν αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη της, προχώρησαν στην αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης, την ένταξη του Δήμου Μεγίστης στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ και την ίδρυση του Παραρτήματος Μεγίστης του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Κατά την αδελφοποίηση των δύο Δήμων, ανακοινώθηκε και η παράλληλη ένταξη του Δήμου Μεγίστης στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ και η άμεση έναρξη προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής ώστε να διασφαλιστεί η προαγωγή υγείας των κατοίκων στο Καστελόριζο μέσα από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καρκίνων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής των 30 χρόνων από το θάνατο της Κυράς της Ρω, ο Δήμος Μεγίστης βράβευσε τον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο σε όλη της Ελλάδα και την πολυετή προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Υγεία.

Συμμεριζόμενοι την αγωνία όλων των κατοίκων στο Καστελόριζο για το τί θα συμβεί αν αρρωστήσουν, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ εγκαινίασαν σήμερα το Παράρτημα Μεγίστης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελόριζο σε συνεργασία με το Δήμο Μεγίστης, στέλνοντας ένα ισχυρό εθνικό μήνυμα για τη στήριξη των κατοίκων στο Καστελόριζο.

Με την ίδρυση του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Μεγίστης οι συμβαλλόμενοι φορείς ξεκινούν ένα έργο με συνέπεια και συνέχεια για την υιοθέτηση των υγειονομικών προβλημάτων των κατοίκων του Καστελόριζου , την απόδοση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού σύμφωνα με τις αντίστοιχες ανάγκες και τη στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμψυχο ιατρικό δυναμικό όπου και όπως χρειάζεται.


.iefimerida.

1 σχόλια:

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

Ολοι οι Ελληνες, γονατιζουν ευλαβικα
και προσκυνουν στη μνημη της...
Οπως φυσικα και στη μνημη της κυραΒασιλικης των Μαρασιων...
Ειναι οι γιαγιαδες ολων των αγνων και ανιδιοτελων Ελληνων...
Εμεις ολοι ειμαστε μικροι μπροστα στο μεγαλειο αυτων των τεραστιων Ελληνιδων...
Ειναι φωτεινα παραδειγματα, που μας δινουν δυναμη, αλλα και μας γεμιζουν ευθυνες...
Μακαρι να μας αξιωσει ο Θεος να φανουμε ανταξιοι τους...
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ...