Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΓΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Γόνιμη και δημιουργική συνάντηση με μέλη των Σπιθών Κρήτης αλλά και φίλους τους Κινήματος, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΑΠ,  Μιχαήλ Πατσίκας και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αναστασία Βούλγαρη (Επιτροπή Ιδεολογίας), Στέλιος Διαμαντής και Στάθης Κατσίπης (Οργανωτική Επιτροπή)...


Τα μέλη του κλιμακίου έμειναν αρκούντως ικανοποιημένα από την πορεία του Κινήματος στην Κρήτη, παρά τους τελευταίους κλυδωνισμούς  και τις παρερμηνείες που αιωρούνταν και για τις οποίες δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας  και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής συναντήθηκαν στα Χανιά σε διασπιθική συνάντηση με μέλη της Σπίθας  και τοπικά στελέχη του Κινήματος.  Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ο Γραμματέας  τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών 'Σπίθα' ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 από τον Μίκη Θεοδωράκη «λόγω της ανάγκης που υπήρχε για να βγει μια φωνή σαν του Μίκη να μιλήσει για το μνημόνιο, την υποδούλωση και την ασφυξία που ήθελαν και μας έφεραν τελικά σε όλο τον ελληνικό λαό».

Ο Μίκης Θεοδωράκης, τόνισε ο Μιχαήλ Πατσίκας, «ήταν ο πρώτος που μίλησε για το μνημόνιο, όταν δεν είχε ακόμα γνωστοποιηθεί πουθενά» και πρόσθεσε ότι από την αρχή κύριοι πυλώνες του Κινήματος ήταν η Εθνική Ανεξαρτησία, η Παλλαϊκή Εξουσία - Λαϊκή Κυριαρχία και η Πατριωτική Αναγέννηση.

«Είναι τα τρία στοιχεία τα οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να μετουσιώσουμε στον Ελληνικό λαό για να μπορέσει να σπάσει τα δεσμά που θέλουν να τον δέσουν οι ξένοι επικυρίαρχοι, αλλά και οι ντόπιοι ολιγάρχες», ανέφερε ο κ. Πατσίκας. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτή η δυναμική προκάλεσε την αντίδραση του συστήματος, το οποίο, όπως είπε, «προσπάθησε και κατάφερε σε ένα σημείο να διεισδύσει στις τοπικές οργανώσεις και να επηρεάσει σε βαθμό που να διαλύσει ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το σύστημα και να τους αποθαρρύνει».

Τέλος, ο Γραμματέας του Κινήματος υπογράμμισε ότι η 'Σπίθα' δεν μένει απλώς στις διαπιστώσεις, αλλά έχει διατυπώσει και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο πήγε στο Ηράκλειο, όπου συναντήθηκε με τα μέλη της Σπίθας ΜΠΑΣΤΑΜΠΑ και μέλη από τη Σπίθα Ηρακλείου τα οποία δεν είχαν αποχωρήσει.

Στη συνάντηση .έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα και δόθηκαν διευκρινίσεις για την παρούσα δομή και την περαιτέρω πορεία του ΚΑΠ, το οποίο σε πείσμα των καιρών και των πολεμίων του προχωρεί με το βλέμμα προς τα εμπρός και απαρέγκλιτα πιστό στην Ιδρυτική Διακήρυξή του. Στο Ηράκλειο τα μέλη του κλιμακίου εντυπωσιάστηκαν από  το υψηλό πατριωτικό και αγωνιστικό φρόνημα των εκεί Σπιθιστών, οι οποίοι με αυταπάρνηση δρουν και περιοδεύουν σε όλη την περιοχή ενημερώνοντας το λαό και δίνοντας το δικό τους αντιμνημονιακό αγώνα. Τα μέλη του κλιμακίου επσκέφτηκαν επίσης το Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Ηρακλείου, εκει που η παρουσία της Σπίθας ειναι καθημερινή και η αλληλεγγύη ως ένας  από τους κυρίους στόχους του ΚΑΠ γίνεται πραγματικότητα.

Τα τοπικά ΜΜΕ  πρόβαλαν αρκούντως τη δράση αυτή του ΚΑΠ. Συγκεκριμένα το τηλεοπτικό κανάλι ΚΥΔΩΝ, το ΝΕΑ TV και η τοπική εφημερίδα τα ¨Χανιώτικά Νέα" . Επίσης ο Γραμματέας έδωσε ζωντανή συνέντευξη στο τοπικό ραδιόφωνο ''Ράδιο Κρήτη'', σε πρωινή εκπομπή του δημοσιογράφου Μανώλη Αργυράκη.

Γραφείο Τύπου ΚΑΠ-Σπίθα
πηγη