Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η Χούντα ήξερε τα πάντα για την Τουρκική εισβολή αλλά αδράνησε.


Τι έχει να πει για όλα αυτά η Ναζιστική Χρυσή αυγή – απολογητής των πραξικοπηματιών;

38 χρόνια μετά το οδυνηρό Πραξικόπημα της Χούντας του Ιωαννίδη κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έδωσε την αφορμή για την Τουρκική Εισβολή, διχοτομώντας για πάντα τον Κυπριακό λαό που έριξε στη προσφυγιά, τη δυστυχία και στην...
ακατάπαυστη αναπόληση των βιαιοτήτων, αποκαλύπτεται ότι η Ελλαδική Χούντα ήταν ανήμερη για όλους τους Τουρκικούς σχεδιασμούς. Αποδεικνύεται επομένως για ποιο λόγο έπρεπε το ελλαδικό και ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο να κρατήσει κλεισμένους σε ανήλιαγα υπόγεια τους Φακέλους της Κύπρου, μακριά από τα μάτια των ερευνητών και των πολιτών.

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Φάκελο της Κύπρου, Μαρίνος Σιζόπουλος, παρουσίασε συνταρακτικά έγγραφα στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigma Live. Λόγω της επετείου της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, τα έγγραφα αυτά κρίνονται ως ιδιαιτέρως σημαντικά.
Το πρώτο έγγραφο είναι πρακτικό της συνάντησης που είχε η Ελλαδική χούντα, με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, Τζόζεφ Σίσκο, στις 19 Ιουλίου 1974. Σε αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αμερικανική πλευρά ανέφερε ότι η Τουρκία επιθυμούσε επέκταση των τουρκοκυπριακών θυλάκων, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα. Το γεγονός αυτό δεν το απέτρεψε η χούντα, η οποία συμφώνησε να υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος μέσω του ΟΗΕ. Αυτό έρχεται να προστεθεί στα όσα ανέφερε ο Βρετανός Ακόλουθος Άμυνας, της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο. Σε παλαιότερο έγγραφο υπήρχαν οι πληροφορίες για το πως θα υλοποιηθεί η Τουρκική Εισβολή, τι στρατεύματα θα χρησιμοποιηθούν και ποιοι θα είναι οι κύριοι και αντικειμενικοί σκοποί.

Το δεύτερο έγγραφο που παρουσιάζεται στην εκπομπή, είναι μελέτη του 2ου Επιτελικού Γραφείου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ελλάδας, που υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1974. Σε αυτήν καταγράφονται όλες οι πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους οι Ελληνικές Δυνάμεις, πριν την έναρξη της τουρκικής εισβολής. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στις 23 Μαΐου 1974, Τούρκοι αξιωματικοί είχαν επισκεφθεί την Κύπρο, στο πλαίσιο μελέτης για την ΤΟΥΡΔΥΚ. Όμως, οι πληροφορίες των ελληνικών δυνάμεων ανέφεραν ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί συζήτησαν ζητήματα δικτύου τηλεπικοινωνιών, ενώ εγκαταστάθηκε και σταθμός ασύρματων τηλεπικοινωνιών, που στόχο είχαν να υποβοηθήσουν την τουρκική εισβολή!

Αποδεικνύεται από τα έγγραφα ότι η τουρκική εισβολή προετοιμαζόταν αρκετό καιρό πριν και εν γνώσει των αρχών της Ελλαδικής Χούντας. Οι Ελλαδικές και Κυπριακές δυνάμεις είχαν τις πληροφορίες στα χέρια τους, αλλά η πολιτική ηγεσία προτίμησε να κωφεύσει. Παράλληλα, δικαιώνεται επομένως η προσδοκία ότι επιτέλους θα γνωστοποιηθούν τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους εις βάρος του κυπριακού λαού και ελπίζεται να πέσει άπλετο φως στα απόρρητα έγγραφα που κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό στα αρχεία του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), που τότε ελεγχόταν απόλυτα από τη χούντα των Αθηνών.

Να επισημάνουμε ότι τα έγγραφα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας καθώς η Βουλή της Κύπρου παρέλαβε από το ΓΕΕΦ 30.000 απόρρητα έγγραφα που αφορούν την περίοδο 1967-1974 και ως αντάλλαγμα παρέδωσε στο κυπριακό υπουργείο Άμυνας 300 φωτογραφίες της Εθνικής Φρουράς της ίδιας περιόδου. Η κυπριακή Βουλή συνεχίζει τις καταθέσεις για τα αιματηρά γεγονότα του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής και ως τώρα έχουν καταθέσει όλοι σχεδόν αυτοί που διετέλεσαν πρόεδροι της Δημοκρατίας, βουλευτές, στρατιωτικοί και αστυνομικοί, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Βουλής των Ελλήνων. Τα 30.000 έγγραφα της Εθνοφρουράς παραδόθηκαν και τα επεξεργάζεται μια ομάδα φοιτητών και πανεπιστημιακών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, υπό την επίβλεψη της διακομματικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. Η μελέτη του αρχείου του ΓΕΕΦ αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η μελέτη του αρχείου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) που επίσης αφορά την περίοδο 1967-1974.
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ βολικό να τα ρίχνουμε όλα στον ΙΩΑΝΝΙΔΗ.. ( έτσι δεν είναι;)
όμως ο ΑΤΤΙΛΑΣ 2, δεν έγινε επί Χούντας αλλά επί Καραμανλή.

Και η "κύπρος ήταν ΜΑΚΡΥΑ" !!!

Να ανοιχτεί ο ΦΑΚΕΛΟΣ κύριοι !!
και να μην παραμένει ερμητικά κλειστός.

Ούτε να παρουσιάζονται επιλεκτικά κάποια έγραφα.

Ποιον καλύπτουν οι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" και δεν τον ανοίγουν ;

Αν ΤΟΛΜΟΥΝ ας τον ΑΝΟΙΞΟΥΝ !
και τότε θα δούμε ποιους καλύπτουν.

Το μεταπολιτευτικό κουτόχορτο ΤΕΛΕΙΩΣΕ είπαμε..

Όπως και "Αγωνιστές" της ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

ΑΥΤΑ..

Ανώνυμος είπε...

"ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΚΥΠΡΟΥ

29 April 2011

Η αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΘΕΟΝ αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους λεμεσιανούς που έδωσαν το παρόν τους στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε το εκλογικό επιτελείο του Μαρίνου Σιζόπουλου την Τετάρτη 27 Απριλίου.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν "Η Πολιτική της Χούντας έναντι της Κύπρου. Νέα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα για το Φάκελο της Κύπρου".

Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου και υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού Δρ Μαρίνος Σιζόπουλος."

1) Περσινό λοιπόν
2) Μην είστε βόδια εκεί στο anti-ntp. Η χούντα εμποδίζει τον φάκελο της Κύπρου;

Ξεστραβωθείτε ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2,ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΑΠΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟ 73?
ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΑΝ,ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΙ ΕΝΩ Ο ¨ΕΘΝΑΡΧΗΣ¨ ΑΡΝΕΙΤΩ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ?
ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ,ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΟΜΟΤΙΜΟ ΕΓΓΥΗΤΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΩΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ?
ΟΡΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ FOREIGN OFFICE ΑΝΤΙ-Ν.Τ.Π ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
9:18 μ.μ. ΚΑΙ 10:05 μ.μ. ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ
LOST-13