Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ξεπούλημα και εθνική προδοσία στη Θράκη μας!


Γράφει ο Στρατής Μαζίδης

Αν η Ελλάδα έχει καταντήσει η χωματερή της Ευρώπης, τότε η Θράκη μετατρέπεται σε βόθρο. Όχι δεν ανήκει σε μένα ο χαρακτηρισμός αυτός αλλά στους ίδιους τους Θρακιώτες που συμμετείχαν χθες το βράδυ ενεργά στην εκπομπή του R CHANNEL “Πες τα Νίκο” (το πρόγραμμα μπορείτε να το βλέπετε με Live stream από το tvrodopi.gr) με τον τοπικό δημοσιογράφο Νίκο Πουρτσίδη...


Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 2200 και γενικώς τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια είναι κλάσεις ανώτερα από αυτά της Αθήνας. Παρέχουν ουσιαστική ενημέρωση και προβάλλουν τα προβλήματα, πολλά δε εκπέμπουν και μέσω διαδικτύου.

Πλήθος λοιπόν εξαγριωμένων και απογοητεύμενων ακριτών επικοινωνούσαν ζωντανά με το δημοσιογράφο για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους αλλά και να προβούν σε σημαντικές αποκαλύψεις που έκρινα ορθό απέναντι στους ακρίτες αυτούς να τις μεταφέρω και στους φίλους μας αναγνώστες και ο καθένας ας κρίνει μόνος του.

Με όσα δε άκουσα χθες, δεν έχω πλέον την παραμικρή αμφιβολία τόσο για το ξεπούλημα της Θράκης όσο και για το θέατρο του Καραγκιόζη (αν και ο λαϊκός αυτός ήρωας υπήρξε σοβαρό πρόσωπο όσο ζούσε) που εξελίσσεται καθημερινά με την πολυδιαφημισμένη (τυχαίο;) επιχείρηση “Ξένιος Ζευς”.

Σταχυολόγησα τα βασικότερα:

α) Όπως αποκάλυψαν τηλεθεατές έχει συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία επισκέπτεται εγκαταλελειμένα δημόσια κτίρια σε χωριά όπως παλιά σχολεία, προκειμένου να εξετάσει την καταλληλότητά τους για να στεγαστούν αλλοδαποί λαθρομετανάστες. Ο καθένας μπορεί εύκολα να φανταστεί μόνος του τις συνέπειες από τη “φιλοξενία” πχ 30-40 αλλοδαπών σε κάθε χωριό ορισμένων εκατοντάδων.

β) η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας ήδη αποδυναμώθηκε αρκετά για να ενισχυθεί αυτή της Ξάνθης δείγμα πως παρά το γεγονός ότι αυτός ο σχεδιασμός υπήρχε από καιρό εντούτοις η ΕΛΑΣ στη Θράκη δεν είχε τα απαραίτητα μέσα για να ανταπεξέλθει.

γ) ο περιφερειάρχης μπορεί να διαμαρτύρεται μπροστά στις κάμερες για την μεταφορά των λαθρομεταναστών στις πρώην αστυνομικές σχολές αλλά σύμφωνα με καταγγελία τηλεθεατή η περιφέρεια έχει λάβει προ πολλού σχετική χρηματοδότηση ύψους € 14 εκ. δίχως όμως τότε να έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.

δ) αρκετοί προσφέρονται σε πολιτικό επίπεδο να προσφέρουν έρημα δημόσια κτίρια για την εγκατάσταση αλλοδαπών ακόμη και στην Ανατολική Μακεδονία αφήνοντας υπόνοιες ότι υπάρχει συνεργασία με εταιρείες τροφοδοσιών που λογικά κι αυτές από τη μεριά τους βλέπουν το επιχειρηματικό σκέλος της ιστορίας φιλοδοξώντας να αναλάβουν τη σύτιση των λαθρομεταναστών.

ε) μερικές δεκάδες φυλούν ορισμένες εκατοντάδες πεινασμένων, εξαθλιωμένων και φανατισμένων. Τι θα συμβεί αν διαφύγουν ορισμένοι;

στ) το προσωπικό φαίνεται πως είναι πολύ φοβισμένο σύμφωνα με όσα διαδίδονται ενώ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέσα στην επαφή του με τους λαθρομετανάστες καθώς ήδη γίνεται λόγος για την εμφάνιση ασθενειών.

ζ) καταγγελία για επικείμενη λειτουργία των γνωστών Ε.Ο.Ζ. στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν τα φτηνά αυτά εργατικά χέρια οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερο μαρασμό τη Θράκη. Εν ολίγοις αφέθηκε από τηλεθεατή να εννοηθεί ότι ο βασικός όγκος δεν πρόκειται να απελαθεί και ένα μεγάλο τμήμα μεταφέρθηκε απλά εκεί ώστε να εργαστεί υπό άθλιες συνθήκες στις Ε.Ο.Ζ. που θα προκύψουν και με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό πληθυσμό που ήδη πολύ πριν την κρίση μαραζώνει λόγω έλλειψης θέσεων εργασίας στην περιοχή.

η) η πτώση των βάσεων σε σχολές υψηλής ζήτησης σε συνδυασμό με το κλείσιμο αρκετών σχολών θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα ακόμη πλήγμα στην τοπική οικονομία καθώς πολλά ακίνητα θα παραμείνουν ξενοίκιαστα και ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς δε θα κινηθεί λόγω της σημαντικής μείωσης των φοιτητών.

Αυτός είναι λοιπόν ο Ξένιος Ζευς, πραγματικά φιλόξενος για τους ξένους και επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα στην πολύπαθη και ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Μεταφέρει στο μαλακό μας υπογάστριο τους αποθηκευμένους ισλαμιστές, αναζητά στέγαση σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ που έστω κι αν είναι έρημα αποτελούν ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και υγεία ενώ ετοιμάζεται να πλήξει -ίσως θανάσιμα κι οριστικά- την τοπική αγορά εργασίας με τις ΕΟΖ και το φθηνό εισαγώμενο εργατικό δυναμικό.

Άραγε ο θρακιώτης κος Στυλιανίδης έχει κάτι να πει στους χωριανούς του; Διαβλέπει κανένα κίνδυνο για τη Θράκη ή δεν τίθεται κανένα ζήτημα;

Και κάτι τελευταίο. Ακραίο ίσως αλλά αρκετά δικαιολογημένο θα έλεγα όπως το διατύπωσε κάποιος τηλεθεατής που θα ζήσει αυτός το πρόβλημα. Να οδηγηθούν σε κάποιο νησί και όπως μπήκαν έτσι να φύγουν. Όπως επίσης προτάθηκε η φιλοξενία των αλλοδαπών να πραγματοποιηθεί στην Πύλο και την ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού, επί των ημερών του οποίου ως υπουργού άρχισαν τα σύνορα να μοιάζουν με ελβετικό τυρί.

Η Θράκη έχει παρατηθεί από χρόνια και μόνο η εκκλησία επί Χριστοδούλου είχε αποφασίσει και έδινε ένα σημαντικό τότε βοήθημα το μήνα, κοντά 40.000,00 δρχ στους τρίτεκνους ακριβώς για να τονωθεί το εθνικό στοιχείο και να περιοριστούν οι επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας που κάνει μια χαρά τη δουλειά της με το προξενείο και τη Ziraat bank που είτε αγοράζει τα πάντα είτε δανειοδοτεί αφειδώς όσους δηλώνουν τούρκοι ώστε να αγοράζουν γη. Την ίδια ώρα η Τουρκία νομοθετεί σχετικά ώστε οι Έλληνες να μη δύνανται να αποκτούν περιουσία απέναντι.

Η δική μας κυβέρνηση τι ακριβώς κάνει; Όχι μόνο δε νομοθετεί αντίστοιχα, όχι μόνο δε λαμβάνει μέτρα τόνωσης του ελληνισμού στη Θράκη, όχι μόνο με βάση τη συνταρακτική καταγγελία της Χ.Α. στέλνει άοπλους φύλακες στα σύνορα που το βάζουν στα πόδια στο άκουσμα του οπλίσματος και οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί μπουκάρουν σαν κύριοι αλλά στέλνει επάνω ολόκληρους συρμούς γεμάτους φανατισμένους μουσουλμάνους που στο πρώτο δόλωμα της Αγκυρας θα μετατραπούν σε άτακτο μεν (rebet asker που λέμε) αλλά φανατισμένο και διψασμένο -όχι για νερό- στρατό.

Αυτούς τελικά αν τους βάλεις στα αεροπλάνα και τα πλοία είναι ικανοί να βομβαρδίσουν τη Θήβα και να στρέψουν τα πολυβόλα στη Μύκονο!

Όπως και να χει, οι σειρήνες της Θράκης ηχούν. Ο εχθρός προ των πυλών, εντός των πυλών αλλά και εντός ημών!
πηγη