Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Μεθόδευση – σοκ από τον Στουρνάρα: Όχι νομοσχέδια με τα νέα μέτρα, βάλτε τα όλα στον προϋπολογισμό!


Αυτή είναι η πρόθεση του “θα παραιτηθώ” Στουρνάρα προκειμένου να περάσουν τα νέα μέτρα χωρίς απώλειες και αντάρτικα από την βουλή. Όχι νομοσχέδια, όχι “κάδρο” οι νέες περικοπές, αλλά ενσωμάτωση όλων των μέτρων στον προϋπολογισμό! Τον...
προϋπολογισμό που θεσμικά ενέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβερνηση, αλλά το λεπτό σημείο είναι ότι “παραδοσιακά” οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν τον διαβάζουν ποτέ. Αλλά ακόμα και αν τον διάβαζαν, η καταψήφιση ενός επί μέρους μέτρου θα ισοδυναμούσε με καταψήφιση
όλου του προϋπολογισμού, μεθόδευση που παραπέμπει σε “νόμιμη” εκτροπη των θεσμών.
Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι παρόμοια μεθόδευση είχε σχεδιάσει τον Οκτώβρη του 2011 ο Παπανδρέου που όμως δεν τόλμησε να την ολοκληρώσει αφού απειλήθηκε από την ΚΟ και έτσι προέκυψε ο Παπαδήμος.
Όλα τα μέτρα στον προϋπολογισμό και ψήφιση τον Οκτώβρη. Αυτή θα είναι η εισήγηση και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε εάν θα γίνει αποδεκτή από την τρικομματική κυβέρνηση.
Μην αποκλείετε αυτό το γεγονός να επηρεάσει και την εκλογή που κατάντησε θρίλερ. Αυτή του γραμματέα της ΝΔ.
πηγη

Σίγουρα είναι πρόθεση Στουρνάρα και οχι Σαμαρά;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ, ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ! ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΑΣ!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ, ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΣΕΤΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!! ΜΕΣΟ ΦΟΡΟΣ 2.500€ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!! ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Α, γιατί κύριε Στουρνάρα δεν έχει πιο πολύ πλάκα να αλλάζουν τα φορολογικά νομοσχέδια κάθε λίγο και λιγάκι; Με άλλα να κοιμάσαι και με άλλα να ξυπνάς; Χάνεται και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.