Tο αυθεντικό anti-ntp.net δεν έχει καμία σχέση με το anti-ntp.org

Η σελίδα μας είναι δεξιά Κάντε like
-------------------->>>>>>>>>>>>>>>>>>

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Υποταγή, μοιρολατρία, καταστροφή


Του Μενέλαου Γκίβαλου

Οι «διεθνείς» συναντήσεις του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ, τον κ. Ολάντ αλλά και τον κ. Γιούνκερ δεν έχουν παρά έναν και μοναδικό στόχο: Να αποτελέσουν μια επίσημη και ρητή δήλωση επιβεβαίωσης και «νομιμοφροσύνης» ότι θα τηρηθούν «κατά γράμμα» οι εντολές των δανειστών μας, του ΔΝΤ, του 4ου Ράιχ...


Η επίσημη αυτή δήλωση νομιμοφροσύνης θα περιλαμβάνει –για επιβεβαίωση– τον κατάλογο των προς εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της χώρας: λιμάνια, δημόσιες επιχειρήσεις, «αξιοποιήσιμες» τουριστικές περιοχές (Ρόδος), εκτάσεις-«φιλέτα» και ό,τι άλλο απαιτήσει η βουλιμία των δανειστών μας. Ακόμα και στην Ιταλία ο ιταλός τραπεζίτης-πρωθυπουργός, ο οποίος δεν διστάζει να βγάλει στο σφυρί κτίρια και συγκροτήματα που ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας, προνόησε να κατοχυρώσει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία προβλέπει ότι το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις για μείζονα...
θέματα όπως η ενέργεια, το νερό, οι βασικές υποδομές της χώρας, ακόμα κι αν δεν διαθέτει την πλειοψηφία των μετοχών.

Στην Ελλάδα οι υποτελείς του Μνημονίου δεν διεκδίκησαν καν μια παρόμοια διασφάλιση.

Έπειτα από αυτήν την επίσημη δήλωση νομιμοφροσύνης, ο Α. Σαμαράς και οι εταίροι του στη νέα μνημονιακή κυβέρνηση πιστεύουν ότι οι δανειστές μας θα φανούν επιεικείς, ώστε η «τρόικα» να συντάξει ένα ανεκτό «φύλλο ποιότητας», που θα πιστοποιεί την εθελοδουλία της κυβέρνησης, για να μπορέσουμε να εισπράξουμε την επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, ελάχιστο ως μηδαμινό τμήμα των οποίων θα διατεθεί για τις κοινωνικές ανάγκες.

Τα κόμματα και οι ηγεσίες που συγκροτούν την κυβέρνηση καλλιεργούν συστηματικά μια αυταπάτη: Θεωρούν ότι η πλήρης υποταγή τους, η πιστή εκτέλεση των εντολών των δυνάμεων της ξένης κατοχής, θα αποτελέσει ένα «αντίβαρο» ικανό να αποτρέψει την αποπομπή μας από την Ευρωζώνη.

Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Σε πολιτικό επίπεδο ουδείς σέβεται, ουδείς λαμβάνει υπόψη του μια κυβέρνηση, μια πολιτική εξουσία που στερείται βούλησης, που παραιτείται και αφοπλίζεται από κάθε διεκδίκηση. Εάν φθάσει αυτή η κρίσιμη ώρα, το τελευταίο που θα υπολογίσουν οι φορείς της ξένης κατοχής είναι οι αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Η υποδούλωση και η υποτέλεια δεν παράγουν «αξιοπιστία», όπως ισχυρίζεται η τριανδρία της μνημονιακής κυβέρνησης, αλλά οδηγούν στον ευτελισμό και στην πλήρη απώλεια πολιτικής ισχύος και αξιοπρέπειας.

Στο οικονομικό επίπεδο δεν υπάρχει ασφαλέστερος δρόμος για την «έξοδό» μας από την Ευρωζώνη από την εφαρμογή των όρων του Μνημονίου, από τη λήψη των νέων εξοντωτικών και καταστροφικών μέτρων, δηλαδή των βασικών παραγόντων που θεριεύουν τον πυρήνα της διάλυσης της οικονομίας: την ύφεση.

Είναι ίσως η πρώτη φορά ιστορικά στον σύγχρονο κόσμο που μια χώρα, μια κοινωνία, μια πολιτική εξουσία έχει απολέσει το ίδιο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αποδέχεται, ή ανέχεται σιωπηρά, να συνεχισθεί η πορεία της καταστροφής μέχρι το τραγικό τέλος… Το «πειραματόζωο» είναι πλήρως απομονωμένο, ως εντελώς «ειδική» περίπτωση, και επιπροσθέτως η ίδια η πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκεται αποκομμένη από κάθε φυσικό σύμμαχο, όπως είναι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, περιμένοντας να τη λυπηθούν οι κερδοσκόποι-δανειστές μας.

Η χώρα μας αυτο-απομονώνεται και αυτο-ενοχοποιείται, όταν κάθε εβδομάδα, κάθε μήνας που περνά αποδεικνύει ότι το πρόβλημα του υψηλού χρέους των χωρών της Ευρωζώνης –ανατροφοδοτούμενο και αυξανόμενο από τις πολιτικές της λιτότητας– αποτελεί στρατηγικής σημασίας πρόβλημα για το άμεσο μέλλον της Ευρωζώνης, για το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πώς άραγε θα αντιμετωπισθεί το συνολικό χρέος Ισπανίας και Ιταλίας, το οποίο ανέρχεται σήμερα στο δυσθεώρητο ύψος των 2,8 τρισ. ευρώ, όταν οι οικονομίες των χωρών αυτών κινούνται ήδη σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αρνητικούς ρυθμούς που θα ενταθούν από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και δημοσιονομικών περιστολών τα οποία έλαβαν οι κυβερνήσεις τους; Η Ευρωζώνη κινδυνεύει άραγε να «μολυνθεί» από την ελληνική «περίπτωση» ή μήπως οδηγείται στη διάλυση από τη χρηματοπιστωτική κερδοσκοπία που έχει επιβάλει ένα πρότυπο οικονομικής και κοινωνικής ζωής, μέσω του οποίου αφαιρεί τεράστια μεγέθη εθνικών και κοινωνικών πόρων από τις χώρες της περιφέρειας, οδηγώντας την ίδια την Ευρώπη σε αποσύνθεση, και διαμορφώνει ταυτόχρονα τους όρους ενός τρίτου παγκόσμιου οικονομικού πολέμου;

Δυστυχώς τα μνημονιακά κόμματα όχι μόνο δεν προβάλλουν τέτοιου είδους επιχειρήματα, αλλά αντίθετα έχουν υιοθετήσει την προπαγάνδα του 4ου Ράιχ και της τραπεζικής κερδοσκοπικής δομής, την οποία αναπαράγουν καθημερινά μέσω των «εντεταλμένων» ΜΜΕ και των «επιλεγμένων» αναλυτών τους.

Στο πρόσφατο τεύχος της «Monde Diplomatique» αναλύεται, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, μια σύγχρονη δομή εξουσίας και προπαγάνδας που διαμορφώνεται μέσα από το «τρίγωνο»: χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί / πανεπιστήμια / κυβερνητικά επιτελεία. Τα πρόσωπα που ανήκουν στη δομή αυτή εμφανίζονται κάτω από το πέπλο της «επιστημονικής ουδετερότητας» και επιχειρηματολογούν υπέρ του συστήματος, αποφεύγοντας να αναφέρουν τις θέσεις-κόμβους που κατέχουν στα οικονομικά επιτελεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της διαπλεκόμενης αυτής δομής είναι η συχνή εναλλαγή ρόλων, με κυριότερη αυτήν του διορισμού τραπεζικών - τεχνοκρατών σε υψηλές θέσεις εξουσίας… Τα παραδείγματα τα ζήσαμε και τα ζούμε, και όχι μόνο στην Ελλάδα…

Αυτή η δομή προπαγανδίζει και υλοποιεί, σε κυβερνητικό επίπεδο, εδώ και τρία χρόνια τις εντολές των δανειστών μας και αποτελεί το εγχώριο «μακρύ χέρι τους». Αυτή η δομή καθοδηγεί και τη νέα μνημονιακή κυβέρνηση και φιλοδοξεί μάλιστα να επιζήσει και μετά την πτώση της…

από την εφημερίδα "Παρόν της Κυριακής"
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΙΝΗΜΑ ¨ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ¨

( αφιερωμένο σε κάποιους σύγχρονους Εφιάλτες, υποτακτικούς κωλοσφουγάρειους της δεκάρας, που τολμούν προκλητικά και ξεδιάντροπα να λοιδορούν τον Ελληνικό λαό, (όλοι μαζί τα φάγαμε), όπου εδώ και 30 χρόνια δουλεύαμε σαν ραγιάδες πληρώναμε αγόγγυστα για το καλό της πατρίδας, αυτά που μας επέβαλλαν οι ανάξιοι τυχοδιώκτες δοσίλογοι αφέντες της άρχουσας τάξης ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , και τώρα ζητούν ακόμη περισσότερα, την ίδια μας την ζωή…)

Η ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ της τυχοδιωκτικής άρχουσας τάξης, κορυφαία επίδοση της οποίας, υπήρξαν οι τύπου Καρέλια, Λαδόπουλου, Πειραϊκής Πατραϊκής και άλλων 128 προβληματικών επιχειρήσεων του αστρονομικού ποσού των 424 δις δραχμών, που ΑΦΗΣΑΝ ΦΕΣΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟΟΟΟΟ… ΡΕΜΑΛΙΑ
τα χρέη που άφησαν οι προβληματικές βιομηχανίες στο Ελληνικό λαο.ΟΜΩΣ με τους νόμους που είναι υπέρ της τυχοδιωκτικής άρχουσας τάξης, οι βιομήχανοι ενώ έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ατομική περιουσία , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Και δυστυχώς αυτό ισχύει μέχρι σήμερα. Η εταιρεία φαλημέντο και η περιουσία του ιδιοκτήτη άθικτη στα χέρια του. Άσε που τους δάνειζαν τα αποθεματικά των ταμείων ΑΤΟΚΩΣ τάχα μου να κάνουν επενδύσεις και τα έκαναν καταθέσεις στην Ελβετία .Και το κράτος απλός θεατής μάλλον τους σιγοντάριζε. Και τώρα ;;;;;;ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;;;;;;
και τώρα η κατοχική κυβέρνηση με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ , ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ , τις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, απαιτούν και επιβάλλουν χαράτσια, δυσβάστακτους φόρους, νέο ξεπούλημα του Ελληνικού πλούτου και χάρισμα τις δημόσιες επιχειρήσεις φιλέτα, στους τυχοδιώκτες της άρχουσας τάξης τις τζετ σετ οικονομικής ελίτ , ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ η «ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ είναι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κατά της εχθρικής κατοχικής κυβέρνησης…

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
( αφιερωμένο σε κάποιους Εφιάλτες των 30 αργυρίων , υποτακτικούς κωλοσφουγαρειους της δεκάρας μιας εγκάθετης κατοχικής κυβέρνησης)
1) Ποια μέτρα πήρε η κυβέρνηση του 30% υπέρ των υπερχρεωμένων νοικοκυραίων και τώρα είναι άνεργοι και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και λιμοκτονούν?
2) Ποια μέτρα πήρατε υπέρ των ανέργων και άστεγων που δεν έχουν να φάνε οι οικογένειες τους και που την κεφαλή κλίνε?
3) Ποια μέτρα πήρατε για τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους χρεωστάνε σε εφορεία, σε ασφαλιστικά ταμεία και είναι άνεργοι και λιμοκτονούν οι οικογένειες τους, και λόγο των χρεών στην εφορεία τους κρατάτε ομήρους και δεν τους δίνετε την δυνατότητα να κλείσουν και στα χαρτιά τις εταιρείες τους ώστε να μην τρέχουν έξοδα και υποχρεώσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και λοιπά έξοδα μη λειτουργούσας επιχείρησης?
4) Ποια μέτρα πήρατε υπερ των μικροσυνταξιούχων που δεν εχουν αλλα εσοδα τα παιδιά τους είναι ανεργα χρειάζονται φαρμακα και ιατρική περίθαλψη?
5) Ποια μέτρα πήρατε για την Ασφάλεια των πολιτων που είναι εκτεθιμένοι στους εγκληματίες και το πληρωνουμε σε καθημερηνή βάση με το αιμα μας?
6) Ποια μέτρα πήρατε κατά της λαθρομεταναύστεσης και της λαθροεργασίας?
7) Ποια μέτρα πήρατε να φέρουν οι κλέφτες πίσω τα κλεμμένα
8) Ποιους μεγαλοφοροκλέτες πιάσατε και τιμωρήσατε?
9) Τι κάνατε μέχρι σήμερα για τα μεγάλα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και συνεχίζουν να ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία?

Κανένα μέτρο, καμία απόφαση, κανένα νομοσχέδιο υπέρ των αναξιοπαθούντων Ελλήνων δεν πήρατε , αντιθέτως πήρατε πολλά μέτρα εις βάρος τους φορτώνοντας τους στις πλάτες ακόμη περισσότερες οικονομικές υποχρεώσεις για την ολοκληρωτική καταστροφή τους μιας ιδιόμορφης μορφής γενοκτονίας του Ελληνικού λαού.
Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πώς θα εξυπηρετήσετε τα κελεύσματα του εχθρου της πατρίδας που είναι η ΤΡΟΪΚΑ και η συναφής κλίκες της παγκόσμιας τζετ σετ οικονομικής μαφίας που υπηρετείτε , Συμπεριφέρεστε ως εχθροί μεσαιωνικού τύπου εναντίον των της Ελλάδας και των Ελλήνων και ορίζεται ποιος πρέπει να ζήσει και ποιος πρέπει να πεθάνει….
¨ΣΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ¨
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ