Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οι βουλευτές συγκυβέρνησης και Χρυσής Αυγής μπλοκάρουν τη σύγκληση της Επιτροπής Οικ.Υποθέσεων για την Αγροτική!


Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, έχει κατατεθεί αιτήμα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Πάντως, ο αρμόδιος για την πώληση - σκάνδαλο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας,
ενδέχεται και να αποφύγει τον ...
κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών για να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

Εχουν συνυπογράψει μεχρι στιγμης μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.

Αντίθετα, οι 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι 6 του ΠΑΣΟΚ, οι 23 της Ν.Δ. και οι 3 της Χρυσής Αυγής, μπλόκαραν την διαδικασία.

Έτσι, έως τώρα, από τους 51 βουλευτές, τη σύγκληση της Επιτροπής έχουν ζητήσει οι 17 και χρειάζεται να υπογράψουν τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές για να συμπληρωθούν τα 2/5.

Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους λόγους που την έκαναν να συμπορευτεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.
left

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι, έτσι....

Για να δουν τα ΖΩΑ που ψήφισαν Χ.Α. και νόμιζαν πως είναι αντι-συστημικοί....

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ....

Μαλάκα Έλληνα ΡΑΓΙΑ, ΒΡΕΣ ΤΑΞΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ, ΣΚΕΨΟΥ και ΨΗΦΙΣΕ αναλόγως....

"Προβοκάτορας"

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που γραφεται ειναι ψεμα, ακουσα τον ιδιο τον Μιχαλολιακο χθες στο Kontra να δηλωνει, πως αν ο Συριζα φερει προταση στη βουλη για κρατικοποιηση των τραπεζων θα την στηριξει.
Απο που κι ως που οι Τραπεζες να ειναι ιδιωτικες τη στιγμη που τις στηριζει το Δημοσιο; Ετσι γινομαι κι εγω Τραπεζητης.
Οποιος εχει πολλα χρηματα ας γινει τραπεζητης, με τη μονη διαφορα ομως, πρεπει να κατανοησει, πως σκοπος του θα ειναι η αναπτυξη των δανειων που θα δινει κι οχι για διακοπες.

Ανώνυμος είπε...

ποσο ηλιθιος εισαι βλακοκρατορα,που προλαβες και εβγαλες και πορισμα.αντε να πουμε,υποτακτικε 38 χρονια τωρα.

Ανώνυμος είπε...

"Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το θέμα της ΑΤΕ".
... "Την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ενημερώσουν την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, για το θέμα της ATEBank. Έντονη διαμαρτυρία από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής συζήτηση να γίνει προ ημερησίας διάταξης, σε επίπεδο αρχηγών, για το θέμα."...
"Πάντως, η αναγγελία ότι η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «ιδιωτικοποίηση» της Αγροτικής Τράπεζας δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύματος του υπουργού..."
ΑΠΟ ΤΟ site hbnews.gr.
Άρα η Χ.Α δεν αρνηθεί τίποτα που τις προτάθηκε γιά την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
Η λάσπη όταν δεν είναι καλοδουλεμμένη δεν κολλάει.

Ανώνυμος είπε...

Δε μας τα λες καλά Μιχαλολιάκο... Τελικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έμειναν οι μόνοι συνεπείς!

Kapoios είπε...

Πέφτουμε από τα σύννεφα....

Οι χρυσαυγίτες ταυτίζονται με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;

Σε λίγο θα μας πεις ότι δουλεύουν πλάι στα ΜΑΤ και μαζί με τα - αδερφάκια πράκτορες - αναρχικούς υπονομεύουν τις διαδηλώσεις και την λαϊκή εξέγερση...

Ανώνυμος είπε...

2:22 αλλο το νομοσχεδιο για κρατικοποιηση τραπεζων(που δεν μπορει να ψηφιστει γιατι δεν εχουμε πλειοψηφια (οι αντιμνημονιακοι)στη βουλη,που δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα η στηριξη του αφου δεν αναγκαζει την κυβερνηση να κανει τιποτα,και αλλο η συγκληση της Οικονομικης Επιτροπης οπου θα πρεπει να δωσει εξηγησεις το Στουρναρι που εχουμε για υπουργο Οικονομιας.

2:35 Ταυτιζεις την ερωτηση του Συριζα με τις υπογραφες των μελων της επιτροπης οικονομικων υποθεσεων με αποκλειστικο θεμα την ιδιωτικοποιηση της ΑΤΕ και τον ελεγχο του υπουργο την οποια δεν μπορει να αποφυγει με καμια δικαιολογια κωλυματος ο υπουργος,θα αναγκαστει να λογοδοτησει!