Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ανακατελήφθηκαν οι χριστιανικές συνοικίες στο Χαλέπι από τον συριακό Στρατό


Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε σήμερα τις χριστιανικές συνοικίες στο κεντρικό Χαλέπι μετά από διήμερο σφοδρό βομβαρδισμό, όμως οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε άλλες περιοχές της πόλης αλλά και στη Δαμασκό και τα προάστιά της...


Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε ότι οι άμαχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τρομερή βία στο Χαλέπι και κατηγόρησε το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι έχει βάλει στο στόχαστρο, χωρίς καμία διάκριση, γειτονιές που ελέγχουν οι αντάρτες και όχι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σε άλλες συνοικίες όπως στο Σαχούρ, το Τάρεκ αλ-Μπαμπ, το Μπουστάν αλ Κασρ και το Σάαρ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί. Μάχες διεξάγονται και στο Σαλαχεντίν, το κυριότερο προπύργιο των ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό του Παρατηρητηρίου, σήμερα σκοτώθηκαν στη Συρία 39 άνθρωποι: 23 πολίτες, 14 στρατιώτες και δύο αντάρτες. Από την έναρξη των συγκρούσεων έχουν χάσει τη ζωή τους 24.495 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 17.281 ήταν πολίτες, 6.163 στρατιώτες και 1.051 λιποτάκτες του τακτικού στρατού. Οι αριθμοί αυτοί ωστόσο δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν από άλλη πηγή αφού οι συριακές αρχές επιβάλουν δρακόντειες απαγορεύσεις στα ξένα μέσα ενημέρωσης που θέλουν να καλύψουν τις εξελίξεις στη χώρα.

Η Διεθνής Αμνηστία, που δεν καταγράφει τα θύματα σε καθημερινή βάση, κατήγγειλε ότι πολλοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στο Χαλέπι.

Τμήμα ειδήσεων efencenet.gr