Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Έλληνας Δήμαρχος αποκαλεί τους μουσουλμάνους της Θράκης "εγγόνια των οθωμανών"!


Σε ένα παραλήρημα φιλοτουρκισμού, ο γνωστός για τις απόλυτα αγαστές σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τα ταξίδια του στην Τουρκία συνοδευόμενος από τουρκοπράκτορες και τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μετέ, Δήμαρχος Αβδήρων Ξάνθης Βασίλης Τσολακίδης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και...
στηριζόμενος από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και αυθαίρετος-αυτοπροσδιορισμένος εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών (το υπουργείο Εξωτερικών θα έπρεπε να τον ευχαριστεί ή να τον μιμείται, σύμφωνα με την άποψή του), αποκάλεσε τους μουσουλμάνους της Θράκης "εγγόνια των Οθωμανών"!!!

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα δήλωνε στην εποχή του Κολοκοτρώνη ή εάν μετά τις δηλώσεις του θα απολάμβανε την καθημερινότητα με την ίδια ευαρέσκεια που σήμερα συνεχίζει να την απολαμβάνει, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός αιρετός Δήμαρχος Αβδήρων, μάλλον θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα αυτοσυγκράτησης και επιπλέον μαθήματα σεβασμού προς την Ελλάδα, την χώρα που τόλμησε και του έδωσε την ευκαιρία, την δυνατότητα και το δικαίωμα να πάψει να είναι δάσκαλος (την ποιότητά του ως δασκάλου την γνωρίζουν οι μαθητές του) και να γίνει Δήμαρχος σε μία άκρως ευαίσθητη εθνικά περιοχή.

Βέβαια, δεν είναι η μοναδική περίπτωση χριστιανού Δημάρχου που υποστηρίζεται ένθερμα από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, αφού σε άλλον έναν Δήμο του Ν. Ξάνθης, στον Δήμο Τοπείρου, ο εκεί αιρετός Δήμαρχος Στέλιος Χατζηευαγγέλου δεν δίστασε να συμπαραταχθεί πλήρως (ελέω ψήφων!) με τις απόψεις του τουρκικού προξενείου και να εκφράσει τις διαμαρτυρίες του επειδή περιφερόμενοι μοτοσικλετιστές ενόχλησαν τους μουσουλμάνους της περιοχής του την ώρα της προσευχής τους...!

Εμείς, σεβόμενοι απολύτως το δικαίωμα και την ελευθερία θρησκευτικής έκφρασης και εκτέλεσης θρησκευτικών καθηκόντων και παραδόσεων από τους μουσουλμάνους της Θράκης, θα συνιστούσαμε στον τόσο ευαίσθητο Δήμαρχο Τοπείρου να έδειχνε την ίδια ευαισθησία, όταν σε χριστιανικές γιορτές (π.χ. περιφορά Επιταφίου) μουσουλμάνοι επιδίδονται σε προσευχές μέσω μεγαφώνων εκτός ωραρίου των μουσουλμανικών ωρών προσευχής. Η επιλεκτικότητα του κ. Χατζηευαγγέλου στην ευαισθησία, ίσως τον καθιστά εκ νέου Δήμαρχο στον Δήμο Τοπείρου, πολύ πριν από τις επόμενες Δημοτικές εκλογές.
Βέβαια, το ίδιο -προφανώς- ισχύει και για τον Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ήδη από την κοινωνία των χριστιανών του Δήμου του αλλά και του υπόλοιπου νομού Ξάνθης, αν και ο ίδιος είναι "πολύ ευτυχισμένος επειδή βρίσκεται στην χώρα των παιδιών του πορθητή" (σύμφωνα με δηλώσεις τούρκου δήμαρχου που μίλησε στην ίδια συγκέντρωση, χωρίς να διαμαρτυρηθεί ο κ. Τσολακίδης), προφανώς ο Δήμαρχος Αβδήρων δεν κατανοεί ότι η χώρα στην οποία βρίσκεται λέγεται Ελλάδα και ο Δήμος του υπόκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα...

Πάντως, το "κουράγιο" του συγκεκριμένου Δημάρχου είναι μοναδικό, αφού βρέθηκε μόνος του μεταξύ 2.000 τουρκοφρόνων. Κάποτε μιλούσαμε για Δήμαρχους τουρκοπροσκυνημένους. Και κάναμε μεγάλο λάθος, αφού υπάρχουν Δήμαρχοι τουρκοβραβευμένοι και τουρκοπροστατευόμενοι (δεν υπάρχει καμία σχέση με την προστασία της καρέτα-καρέτα)!


Ο Δήμαρχος Αβδήρων, Βασίλης Τσολακίδης, απευθύνεται στα "Εγγόνια των Οθωμανών...Ο επόμενος ομιλητής, δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ, δήλωσε "πολύ ευτυχισμένος που βρίσκεται στην χώρα των παιδιών του Πορθητή".
Ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού Τσινάρ FM 13/8/2012

Το καραβάνι του τουρκισμού στην Ξάνθη
Tο Καραβάνι της Αφθονίας του δήμου Μπαϊράμπασά-Κωνσταντινούπολης, στις 12 Αυγούστου 2012 ημέρα Κυριακή το βράδυ βρέθηκε με ομογενείς από την Ξάνθη. Με το ιφτάρ που παρέθεσε στο χωριό Σέλερο, έφερε στο ίδιο τραπέζι πάνω από 2000 άτομα.

Το Καραβάνι της Αφθονίας του δήμου Μπαϊράμπασά που επί 8 χρόνια με το σύνθημα ¨Η αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨ βγαίνει στα Βαλκάνια και βρίσκεται με τους Τούρκους ομογενείς εκεί, συνεχίζει και φέτος χωρίς σύνορα στον δρόμο της αδερφοσύνης. Η στάση αυτού του κομβόι που άρχισε με την έναρξη του Ραμαζανιού, ήταν στην Δυτική Θράκη της Ελλάδας.

Το πρώτο ιφτάρ από το Καραβάνι της Αφθονίας παρατέθηκε Κυριακή βράδυ στις 12 Αυγούστου στο χωριό Σέλερο του δήμου Αβδήρων-Ξάνθης. Στο ιφτάρ μετείχαν πάνω από 2000 ομογενείς προερχόμενοι από την Ξάνθη και τα γύρω χωριά.

Στο ιφτάρ μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο αντιδήμαρχος Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπράημ Σερίφ, ο πρόεδρος του συλλόγου Πλάτανος Τζεγκίζ Ομέρ, ο αντιπρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Ξάνθης Ιρφάν Χατσιγγενέ, ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Ερκάν Ρουσέν, ο υπεύθυνος του κόμματος DEB-Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Ιρφάν Ουζούν, ο συντονιστής του δήμου Μπαϊράμπασά Γιουξέλ Αϊντίν, ο συντονιστής του Καραβανιού της Αφθονίας Μουσταφά Χατιπλέρ, και ο δήμαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ.

Αρχίζοντας από δεξιά : Τζεγκίζ Ομέρ της εφημερίδας Μιλλέτ, Μουσταφά Τσουκάλ-δήμαρχος Μύκης, δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ψευδομουφτής Ξάνθης Μέτε, πρόξενος Σενέρ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ, δήμαρχος Τσολακίδης.

Με το άκουσμα της βραδινής κλήσης από το τζαμί, σταμάτησε η νηστεία. Μετά από τα φαγητά, έγιναν και οι ομιλίες της ηγεσίας. Στις ομιλίες που έγιναν, η διοικούντες μοιράστηκαν με τον κόσμο τα συναισθήματα τους και τις σκέψεις τους σχετικά με το ιφτάρ που οργανώθηκε από το Καραβάνι της Αφθονίας του Δήμου Μπαϊράμπασά. Αργότερα ανέβηκαν επί σκηνής οι καλλιτέχνες Νετσμετίν Ακμπέν, Τζαφέρ Ουβέντς, Ουγούρ Καγιά, Μεχμέτ Εμίν Αλτιντόπ και Τζουμχούρ Τουλάι. Οι καλλιτέχνες είπαν προς τους μετέχοντες πολύ ωραίους ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

Στο ιφτάρ αυτό που οργανώθηκε στην αυλή του σχολείου, τον θαυμασμό κέρδισε η νεολαία του χωριού για τις υπηρεσίες που πρόσφερε. Όλοι οι νεολαίοι εξυπηρέτησαν τον κόσμο φορώντας λευκά μπλουζάκια με το οθωμανικό οικόσημο τα οποία έγραφαν ¨Εγγόνια Οθωμανών¨. Επίσης προσέφεραν στο ιφτάρ, οι εργάτες καθαριότητας του δήμου.

Το δεύτερο ιφτάρ του Καραβανιού της Αφθονίας θα παρατεθεί σήμερα (13 Αυγούστου βράδυ) στα Αρριανά του νομού Ροδόπης. Στο ιφτάρ που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Αρριανών θα μετάσχουν και μια επιτροπή 70 ατόμων από την Τουρκία μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Αδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου καθώς και ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ.


Σχόλιο: Το κείμενο αποκαλύπτει τους σκοπούς του "Καραβανιού της Αφθονίας" που εξυπηρετεί άμεσα τα οθωμανικά σχέδια των Ερντογάν-Νταβούτογλου. Τώρα τι γύρευε εκεί ο δήμαρχος Τσολακίδης, θα σας γελάσω, αγνοώ… ή, θέλω να αγνοώ.

Πληροφορίες από Τουρκικά Νέα
Κωνσταντίνος

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι-έτσι ρίξτε το κ σεις στον ρατσισμό κ την ξενοφοβία, μήπως κ ξεχάσει ο κόσμος ότι η ΝΤΠ έρχεται από τραπεζίτες-εφοπλιστές και τα πολιτικά τους τσιράκια, κ ασχοληθεί με τον γειτονά του κ όχι με τον πραγματικό τους εχθρό..

Κρίμα για το anti-ntp..

Με την ευκαιρία ας μου απαντήσει κάποιος: αν οι παππούδες των τουρκόφωνων μουσουλμάνων της θράκης (εκτός των πομάκων) δεν ήταν οθωμανοί, τί ήταν; Σαρακατσάνοι;