Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η επιστολή Παναγούλη σε ΓΑΠ!


Ο κ. Στάθης Παναγουλης, ηρωική μορφή της αντίστασης κατά των Συνταγματαρχών και βουλευτή σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει επιστολή στις 5 Μαΐου του 2010 στον τότε πρωθυπουργό κ. . Παπανδρέου και του ζητούσε «να κλείσει στη φυλακή δύο τουλάχιστον από τους εκατό που γνωρίζω και γνωρίζεις»...


Στην επιστολή του δεν αναφέρει τα ονόματα των δύο πολιτικών, που θησαύρισαν από την πολιτική, αλλά τους περιγράφει, όπως και έναν τρίτο τον οποίο αρνείται να αποκαλύψει. Χθες στο αποκαλυπτικό δελτίο του EXTRA 3, με τον Άκη Παυλόπουλο, σε ένα διαφημιστικό διάλειμμα μας είπε τα ονόματα.
Στον «αέρα» του ζητήσαμε την άδεια να αποκαλύψουμε στο spirospero.gr τα ονόματα των περιγραφόμενων στην επιστολή του πολιτικών. Μας έδωσε την άδεια λέγοντάς μας, τους δύο να τους αποκαλύψετε τον τρίτο όχι.
Σήμερα αποκαλύπτουμε τους δύο, αφού πρώτα δημοσιεύσουμε την επιστολή Παναγούλη προς Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά τον ένα από τους δύο τον έκανε και υπουργό, ο οποίος τυγχάνει να είναι στενός φίλος του κ. Νίκου Παπανδρέου.

panagoulis236Ο πρώτος της επιστολής είναι ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος παρά τις «αθωώσεις» από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, προφυλακίστηκε πρόσφατα με γενναίες αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ο δεύτερος παραμένει άγνωστος με απόφαση του κ. Παναγούλη και ο τρίτος είναι ο κ. Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος στην Κυβέρνηση Παπανδρέου και Παπαδήμου ήταν αναπληρωτής υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και υπενθυμίζεται ότι είναι και γαμπρός του μεγαλοξενοδόχου κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, το όνομα του οποίου είναι στη λίστα των μεγαλοοφειλετών με χρέος 500 εκ. ευρώ. Ο κ. Δασκαλαντωνάκης έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και έτσι έχουν ανασταλεί οι όποιες ενέργειες είσπραξης του χρέους.
Ο κ. Στάθης Παναγούλης από ότι έλεγε είχε υπάρξει φίλος του κ. Σηφουνάκη και τον είχε βοηθήσει στα πρώτα του βήματα που ήταν άνεργος.
spirospero