Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Το ΝΑΤΟ οι Γερμανοί και τα ναρκωτικά του Αφγανιστάν!


Οι Ρώσοι αποκαλύπτουν: Τα νατοϊκά στρατεύματα συνειδητά δεν εμποδίζουν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών από το Αφγανιστάν.
Η βασική ροή ναρκωτικών στο Τατζικιστάν φτάνει από τις αφγανικές επαρχίες Κουντούζ και Μπανταχσάν. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται υπό τον έλεγχο της γερμανικής στρατιωτικής δύναμης των νατοϊκών δυνάμεων...

Όμως η αποστολή παραβλέπει τα καραβάνια των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι ανταλλάσσουν την ηρωίνη και το όπιο με όπλα στη γειτονική Δημοκρατία.
Αυτές οι δύο επαρχίες συνδέονται με το Τατζικιστάν μέσω αυτοκινητιστικής γέφυρας στον ποταμό Πιαντζ, που είχε κατασκευαστεί ειδικά για τη μεταφορά φορτίων του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε δαπανήσει γι΄αυτό το έργο πάνω από 36 εκατ. δολάρια. Ωστόσο σήμερα η γέφυρα χρησιμοποιείται και από τους απλούς εμπόρους, ανάμεσα στους όχι σπάνια μπορεί να συναντήσει κανείς και ναρκεμπόρους. Ακριβώς αυτοί είναι που ανταλλάσσουν στις αγορές του Τατζικιστάν ηρωίνη με όπλα για την «Αλκαϊντα», το κίνημα «Ταλιμπάν» και τις τοπικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι δε στρατιωτικοί από θέση αρχής δεν επεμβαίνουν στις υποθέσεις του ντόπιου πληθυσμού.
Με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ το γειτονικό Τατζικιστάν έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη ενδιάμεση βάση για το αφγανικό λαθρεμπόριο ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο όπλων. Από αυτή την πρώην σοβιετική Δημοκρατία τα ναρκωτικά διαδίδονται σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων και στη Ρωσία και τη Δυτική Ευρώπη. Πάντως οι Γερμανοί στρατιώτες συνειδητά παραβλέπουν τις άμεσες υποχρεώσεις τους, πιστεύει ο εμπειρογνώμονας του Κέντρου έρευνας του σύγχρονου Αφγανιστάν Νικίτα Μεντκόβιτς:
- Η γερμανική στρατιωτική δύναμη ουσιαστικά παραβλέπει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βουδαπέστη το 2008 για τη συμμετοχή στην αντιναρκωτική αποστολή στο Αφγανιστάν. Όντως, αυτό το ψήφισμα δεν προβλέπει εξάλειψη των φυτειών οπιούχας παπαρούνας, γιατί αυτό αποτελεί ευθύνη της αφγανικής αστυνομίας. Όμως τα διεθνή στρατεύματα έχουν αναλάβει τις λειτουργίες καταπολέμησης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και των εργαστηρίων παραγωγής ναρκωτικών. Όμως η γερμανική στρατιωτική δύναμη είναι πολύ απαθής. Η εξήγηση του γεγονότος της ανάπτυξης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στο Αφγανιστάν μπορεί να βασιστεί στο ότι τα όργανα κρατικής εξουσίας είναι πολύ αδύνατα και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών αποτελεί τη βάση της δραστηριότητας της ένοπλης αντιπολίτευσης και των εξτρεμιστών του ριζοσπαστικού ισλαμισμού, συμπεριλαμβανομένου και του κινήματος Ταλιμπάν. Γι΄αυτό η μπίζνες αυτή είναι πλατιά διαδεδομένη και σε σημαντικό βαθμό πραγματικά η καταπολέμηση καί της τρομοκρατίας, καί του λαθρεμπορίου ναρκωτικών πρέπει να είναι στενά αλληλένδετες, πράγμα, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν αντιλαμβάνονται ορισμένοι ευρωπαίοι στρατιωτικοί.
Ο εμπειρογνώμονας είναι σίγουρος ότι μετά την απόσυρση των στρατευμάτων του διεθνούς συνασπισμού από το Αφγανιστάν το 2014 η κατάσταση μόνο θα επιδεινωθεί. Με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργηθούν νέοι διάδρομοι για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών με προορισμό τη Δύση. Αυτό το κακό μπορεί να αποτραπεί μόνο με ριζικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, εφόσον προς το παρόν τα ναρκωτικά είναι, μπορούμε να πούμε, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να βγάλουν το ψωμί τους οι ντόπιοι κάτοικοι.
.
Πηγή
.
Σχόλιο:
.
Η Δύση έχει περάσει πλέον στην Νέα Εποχή ακολουθώντας τις αρχές της Νέας Ηθικής που είναι η άποψη πως «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Με το απατηλό λάβαρο μιας υποτιθέμενης Διεθνούς Ειρήνης και προαγωγής της Δημοκρατίας, έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο ενάντια στην ελεύθερη ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας κάθε πιθανό μέσο. Με αφορμή την ύπαρξη κάποιων δικτατορικών καθεστώτων τις οποίες οι ίδιοι εξέθρεψαν και εγκατέστησαν, έχουν προκαλέσει αιματηρούς πολέμους, τα τελευταία δέκα χρόνια, που έχουν κοστίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Το θέατρο του παραλόγου στο Αφγανιστάν έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και μέσα από τα όσα συμβαίνουν εκεί μπορούμε να διακρίνουμε και τους πρωταγωνιστές σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα, όπως και αυτό που έχει αναπτυχθεί τελευταία και εντός της Ευρωζώνης… Στο μέτωπο αυτό τα θύματα δεν πέφτουν από κάποια πυρά αλλά πέφτουν μάλλον από τα …μπαλκόνια. Ο αριθμός αυτών των θυμάτων, μόνο στον τόπο μας, έχει ξεπεράσει τις 3.000 τα τελευταία δύο χρόνια με τις προβλέψεις να μιλάνε για ραγδαία αύξηση στους μήνες που έρχονται. 
***
olympia.gr