Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Παπαδημούλης: Εντός εβδομάδας το αίτημα εξεταστικής για το Μνημόνιο Ι


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Δημήτρης Παπαδημούλης...
«Ο ελληνικός λαός οφείλει να ξέρει πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, τι μεσολάβησε, όχι μόνο τους μήνες που κυβέρνησε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά και πολύ νωρίτερα, από την Ολυμπιάδα του 2004 και έπειτα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παπαδημούλης άφησε αιχμές για τη στάση του Α. Σαμαρά στο θέμα, υπενθυμίζοντας ότι η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής ήταν « ρητή δέσμευση του κ. Σαμαρά ότι θα ήταν από τις πρώτες του ενέργειες όταν γίνει πρωθυπουργός . Ο κ. Σαμαράς το ξέχασε, εμείς όχι».
«Πρέπει οι πολίτες να μάθουν ποιοι του φόρεσαν τον ζυγό στην πλάτη», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και απέδωσε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο κ. Παπαδημούλης , επανέλαβε ότι « το μνημόνιο το έφερε ο κακός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας για πολλά χρόνια» και για το λόγο αυτό ζήτησε να « πέσει φως στο συγκεκριμένο θέμα για να αναδειχθούν, πρωτίστως, οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες, εφόσον προκύψουν».
newsbomb.gr
olympia.gr