Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αλλαγή ρόλων μέχρι τελικής πτώσης...


Σαμαράς και Βενιζέλος ειδικεύονται σε αλλαγές πολιτικών ρόλων που κάνουν εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη την εφαρμογή του νέου μνημονίου, το οποίο προσυπέγραψαν τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2012...


Πιο ευρηματικός ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κύριος Βενιζέλος ο οποίος έχει φτάσει στο σημείο να διαφωνεί με τον εαυτό του εφόσον,....
σαν υπουργός Οικονομικών, «διαπραγματεύτηκε» τους όρους του νέου μνημονίου.

Από το Μάιο του 2010, οπότε ξεκίνησε η εφαρμογή του αρχικού μνημονίου, μέχρι τον Ιούνιο του 2011 ο κύριος Βενιζέλος ήταν ο αρχηγός της αντιμνημονιακής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Παπανδρέου. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε να συντονίσει την εφαρμογή του μνημονίου σαν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Στα τέλη Αυγούστου του 2011 μηχανεύτηκε μία σύγκρουση με τους «υπαλλήλους» της Τρόικα επιδιώκοντας να συνεννοηθεί απευθείας με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Απέτυχε στην προσπάθεια του αυτή με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να επιβάλει ιδιαίτερα σκληρά μέτρα, μεταξύ των οποίων το «χαράτσι» στα ακίνητα, τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2011.

Στην πορεία προς τις εκλογές του Μαΐου 2012 και του Ιουνίου 2012 ο κύριος Βενιζέλος, αρχηγός πλέον του ΠΑΣΟΚ, εμφανιζόταν σαν θεματοφύλακας του νέου μνημονίου. Τώρα αμφισβητεί τις προηγούμενες επιλογές του μέχρι την επόμενη πολιτική στροφή 180ο μοιρών που όλα δείχνουν ότι είναι θέμα μερικών εβδομάδων ή ημερών.

Ανάλογους πολιτικούς ελιγμούς πραγματοποιεί στα πλαίσια της προσωπικής του στρατηγικής και ο κύριος Σαμαράς. Το ηγετικό δίδυμο της κυβέρνησης αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι τη λύση του.
citypress.gr