Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η μεγαλύτερή μας προσφορά στον κόσμο: Το Δυτικό ελληνικό (Χαλκιδικό) αλφάβητο.


Μια γλώσσα που αριθμεί βίο 40 αιώνων όπως η ελληνική, είναι φυσικό στο πέρασμα του χρόνου να έχει υποστεί μεταβολές στους φθόγγους που συνθέτουν τον τρόπο προσφοράς, στη γραμματική και στη συντακτική δομή, στην έκφραση. Οι μεταβολές αυτές όμως δεν ήταν τόσες και τέτοιες που να αλλοιώσουν τη δομική...
φυσιογνωμία της ελληνικής σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο Έλληνας να αδυνατεί να πλησιάσει και να κατανοήσει περισσότερο ή λιγότερο, ένα αρχαίο κείμενο με μικρή προσπάθεια και κατάλληλη καθοδήγηση.

Ενώ η γλώσσα όμως εξελίσσεται συνεχώς, η γραφή έχει την τάση να μεταβάλλεται ή να μην παρακολουθεί τη γλώσσα στο ρυθμό εξελίξεώς της. Παράδειγμα το σημερινό αλφάβητό μας. Το παλαιό μυκηναϊκό αλφάβητο ήταν συλλαβικό και δύσχρηστο.

Έτσι λοιπόν οι Έλληνες γύρω στον 10ο π.Χ. αιώνα, παίρνουν από τους Φοίνικες τη
συμφωνογραφική γραφή που ήταν οικονομικότερη και πιο εύχρηστη της συλλαβογραφικής. Φυσικά, το γεγονός ότι οι Έλληνες δανείστηκαν ορισμένα σύμβολα από τους Φοίνικες και τα χρησιμοποίησαν σαν πρώτη ύλη για τη μετάβαση από τη συλλαβογραφική στην αλφαβητική γραφή δεν σημαίνει τίποτε το μειωτικό για τον ελληνικό πολιτισμό.

Αλλά δεν αρκούνται σ΄ αυτό. Επινοούν για πρώτη φορά στην ιστορία της γραφής τη δήλωση των φωνηέντων, αυτών δηλαδή που αποτελούν τη βάση της συλλαβής και της γλώσσας γενικότερα. Επινοούν ακόμη μερικά σύμφωνα που χρειάζονται στην ελληνική και φτάνουν στη δημιουργία της πρώτης πραγματικά αλφαβητικής γραφής.

Πρόκειται για την ίδια γραφή που, με τη μορφή του Δυτικού ελληνικού (Χαλκιδικού) αλφάβητου, εξελίχθηκε σε αυτό που ονομάζουμε λατινικό αλφάβητο, ένα αλφάβητο που μέσω της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των λατινογενών (ρωμανικών) εθνών και γλωσσών πέρασε σε ευρύτερη χρήση ανά τον κόσμο. Συγκεκριμένα, στην Πιθηκούσα (Pithecusae), τη σημερινή νήσο Ίσκια (Ischia), έφθασαν το 770 π.Χ. περίπου οι Έλληνες από τις πόλεις της Εύβοιας Χαλκίδα, Ερέτρια και Κύμη.

Αποβιβάστηκαν στο νησί και το ονόμασαν Πιθηκούσα ιδρύοντας συγχρόνως μια μικρή πόλη με το ίδιο όνομα . Η ετυμολογία του τοπωνυμίου μας οδηγεί στην παρουσία πιθήκων στο νησί εκείνη την περίοδο ή όπως συμφωνούν οι περισσότεροι επιστήμονες στα αγγεία – βάζα - πίθους (πιθάρια) που είχαν μαζί τους, οι πρώτοι έλληνες, για την μεταφορά των προϊόντων τους.

Από αυτούς διαδόθηκε σε όλη την Ιταλία το Χαλκιδικό αλφάβητο, που επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας καθιερώθηκε σε όλο το δυτικό κόσμο ως Ρωμαϊκό. Το Χαλκιδικό αλφάβητο περιείχε 7 γράμματα του λεγομένου πλέον λατινικού αλφαβήτου: C, D, F (δίγαμμα), L, P, R, και S! Τα αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν παντοιοτρόπως ότι το ιδιότυπο «χαλκιδικό» αλφάβητο, στο οποίο το Σ γραφόταν ως C, το Δ ως D, το Ξ ως Χ, το Ρως R και το Υ ως U είναι το λατινικό (ετρουσκικό) αλφάβητο.

Το «Κύπελλο του Νέστορα» (φωτογραφίες) είναι ένα αγγείο από τη Ρόδο που βρέθηκε σε τάφο της νεκρόπολης της Πιθηκούσας. Το δισκοπότηρο έχει πάνω του χαραγμένο στο Ευβοϊκό (Χαλκιδικό) Αλφάβητο την πιο κάτω επιγραφή:
«Νέστορος [εἰμὶ] εὔποτ[ον] ποτήριο[ν]• ὃς δ’ ἂν τοῦδε π[ίησι] ποτηρί[ου] αὐτίκα κῆνον ἵμερ[ος αἱρ]ήσει καλλιστ[εφάν]ου Ἀφροδίτης».

«Του Νέστορα... το κύπελλο είναι καλό για να πίνεις. Αλλά όποιος πιει από το κύπελλο αυτό, αμέσως θα καταληφθεί από την επιθυμία έρωτα για την όμορφη στεφανωμένη Αφροδίτη».

Το γαλλικό περιοδικό L’Express International, (τεύχος 2611, 19.8.2001), περιέχει εκτενή αναφορά στον Ελληνικό Πολιτισμό και στο πόσα του οφείλει η σημερινή Δύση. Πρώτη οφειλή κατά την αξιολόγηση, το αλφάβητο.

Κατ΄ εξοχήν καλλιεργημένη γλώσσα είναι η ελληνική ή οποία, αφού σμιλεύτηκε επί 30 και πλέον αιώνες στην έκφραση των λεπτών εννοιών του πολιτικού λόγου και των πολιτειακών θεσμών, σύνθετων εννοιών του ευαγγελικού λόγου και της πατερικής θεολογίας, καθώς και των βαθιών στοχαστικών εννοιών του αρχαίου δράματος, της πεζογραφίας και της ποίησης.

Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο ότι η διεθνής επιστημονική γλώσσα σχημάτισε –και σχηματίζει και σήμερα - τους περισσότερους όρους σε διάφορους τομείς της επιστήμης (ιατρική, φυσική, φιλολογία, φιλοσοφία, θεολογία, τεχνολογία, κ.α.) καταφεύγοντας σε ελληνικές ρίζες, λέξεις ή συστατικά.

Χιλιάδες λέξεις του διεθνούς λεξιλογίου, που οι απλοί ομιλητές της αγγλικής, της γερμανικής ή της ιαπωνικής ούτε καν το υποψιάζονται, κατά κανόνα, ότι είναι ελληνικά δάνεια στη γλώσσα τους. Από τις166.724 αγγλικές λέξεις που περιλαμβάνονται στο αγγλικό λεξικό του Webster, υπολογίζεται ότι οι35.136 λέξεις είναι ελληνικές ή ελληνογενείς.

Στο εξώφυλλό του γράφει: «η Ελλάς, της οφείλουμε τα πάντα, αλφάβητο, δίκαιον, δημοκρατία, θέατρο, αθλητισμό, φιλοσοφία, μαθηματικά, ιατρική, ηθική, αστρονομία, τέχνη...».

Βεβαίως, σύμφωνα με την κοινώς αποδεκτή θέση της γλωσσολογίας, το λατινικό αλφάβητο αποτελεί εξέλιξη του δυτικού ελληνικού-χαλκιδικού αλφαβήτου, δηλ. του αλφαβήτου που μετέφεραν οι Χαλκιδείς στη Ν. Ιταλία.
Οι Γάλλοι στο περιοδικό τους επισημαίνουν ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή το αλφάβητο που χρησιμοποιούν έχει ελληνική προέλευση!

Ιωνικό αλφάβητο:
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω.

Χαλκιδικό αλφάβητο:
Α Β Γ Δ Ε F Ζ Η (= h ) Θ Ι Κ L Μ Ν Ο Π Q Ρ Σ Τ Υ Χ (=ξι) Φ Ψ (=χι).



Στέλιος Χαρ. Λαζαράκης


ramnousia



9 σχόλια:

Αρμοδιος είπε...

Εισαστε ανθελληνες και παντα θα κανετε τα παντα εστω και με αυτο τον συγκαταβατικο δηθεν τροπο να παραπλανατε ανθρωπους που δεν γνωριζουν.Εμφανισε μας λοιπον κυριε καθηγητα του νενεκισμου ετοιμε να υπηρετησεις οτιδηποτε βαλλει κατα της Ελλαδας εστω και ενα (1)γραπτο κειμενο φοινικικης γραφης.Δεν μπορεις ΡΕ και το ξερεις...εσυ ομως ανακαλυψες γραμματα.Συνεχισε την δουλεια σου και εμεις την δικη μας ετσι ηταν παντα.

ofaras είπε...

συμφωνω 100% με τον αρμοδιο.ο μυθος του φοινικικου αλφαβητου εντασεται στην γενικη επιχειρηση φαλκιδευσης της ελληνικης ιστοριας

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΥΝΒΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΗΚΕΣ....Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ.....ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΝΑ ΦΟΙΝΗΚΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!!!! ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΓΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ.....ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ....ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΕ ( ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ)ΙΣΩΣ ΚΑΙ 5000 ΕΤΩΝ ΠΧ)....Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ....ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 15 ΜΕΤΡΑ ΒΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΩΗ, ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΟΞΥΓΩΝΟΥ....ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΝΑΥΓΑΓΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΩΝΤΕ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ....ΤΟ ΑΓΓΕΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ......ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΙΧΩΡ".....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ.....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΕΒΡΑΙΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟ ΙΩΣΙΠΠΟ ....ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ....ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ....ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΤΛ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΒΡΑΑΜ,ΜΩΗΣΗ...ΚΤΛ.....ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΖΟΡΙ ΝΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Ανώνυμος είπε...

και πως γινετε ρε φιλε μεσα σε 200 χρονια να φθασει ο ομηρος να γραψει την ιλειαδα και την οδυσεια;
εχουν περασει 2700 χρονια και η γλωσσα μας εγινε φτωχοτερη, και τοτε μεσα σε 200χρονια μπορεσαμε και φτιαξαμε την ομηρικη;
εχεις ακουσει τιποτα για την γραμμικη Α και Β;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ, ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΗ, ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ (ΚΕΛΤΕΣ

& ΓΕΡΜΑΝΟΙ) ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ

"ΦΟΥΘΑΡΚ/FUTHARK" ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΗ ΓΡΑΦΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΓΡΑΦΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ! ΥΠΑΡΧΕΙ

ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΡΑΦΗ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΓΥΛΩΤΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ (ΨΑΞΤΕ ΣΤΟ WIKIPEDIA ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΒΗΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! ΔΗΛΑΔΗ

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ! ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΡΟΥΣΚΟΙ

ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΦΟΙΝΗΚΩΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ; Ε ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΝΗΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΡΕ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΚΑΘΕ ΓΛΩΣΣΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΚΟ

ΤΗΣ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΦΟΙΝΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΠΩΣ ΠΧ. Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ* ΣΤΗ ΡΩΜΗ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΧΗΔΩΝΑ (ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΝΗΚΩΝ, Η ΤΥΡΟΣ[ΣΗΜΕΡΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ] ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ) ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ.

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, Ή ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΤΛ... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ, ΟΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ

ΠΡΟΦΟΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ,

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ

ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ

ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ / ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΩΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ

ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ.



*ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΩΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΔΟΙ

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 3+ ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ Η ΦΥΛΗ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ

ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟΥ, ΣΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΑΛΛΑ
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑ ΠΟΛΗ. ΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΖΩ

ΘΑ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ

ΤΩΝ ΛΥΔΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ, ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΥΣΗ, ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ (ΚΕΛΤΕΣ & ΓΕΡΜΑΝΟΙ) ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΦΟΥΘΑΡΚ/FUTHARK" ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΗ ΓΡΑΦΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΓΡΑΦΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗΝ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΡΑΦΗ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΓΥΛΩΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΨΑΞΤΕ ΣΤΟ WIKIPEDIA ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΒΗΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΡΟΥΣΚΟΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!

ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΦΟΙΝΗΚΩΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ; Ε ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΝΗΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΡΕ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΚΑΘΕ ΓΛΩΣΣΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΟΠΩΣ ΠΧ. Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ* ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΧΗΔΩΝΑ (ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΝΗΚΩΝ, Η ΤΥΡΟΣ[ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΒΑΝΟΣ] ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ) ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ.

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, Ή ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΤΛ... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥΣ, ΟΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ / ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΩΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ.



*ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΩΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΔΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 3+ ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ Η ΦΥΛΗ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟΥ, ΣΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΑΛΛΑ
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑ ΠΟΛΗ. ΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΛΥΔΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ 8:45 ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ "ΜΗΓΑΖΕΙ" ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ "ΠΗΓΑΖΕΙ", ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ "ΦΟΥΘΑΡΚ/FUTHARK" ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΡΟΥΝΙΚΗ/RUNIC" SCRIPT/ΓΡΑΦΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΗ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ 8:45 ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΚΕΜΑΛΙΚΗ ΤΗΝ ΝΕΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΗ ΤΟΝ 20 ΑΙΩΝΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΣΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ!

ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ (ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ), ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΝΟΜΑΔΩΝ "ΜΗ" ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΡΑΦΗ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ, ΓΑΛΛΙΚΗ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΤΛ. ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΩΛΑΚΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΗΤΑΝ Η ΑΡΑΒΙΚΗ.