Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Οι Ρώσοι κατηγορούν ευθέως τις ΗΠΑ για την παραίτηση Ανάν


Voltaire Network
4 Aυγούστου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δορυφορικό δίκτυο Press TV, η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για την παραίτηση του Kofi Annan, του απεσταλμένου του ΟΗΕ και του ....
Αραβικού Συνδέσμου για την επίλυση της κρίσης στην Συρία.
Ο Ρώσος απεσταλμένος στα Ηνωμένα Έθνη, Vitaly Churkin, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά από ενημέρωση που έγινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη για το συριακό ζήτημα, δήλωσε:

"Μετά το χθεσινό ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο της εφημερίδας Washington Post εναντίον του Kofi Annan, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ θα μπορούσε να είχε προβεί σε κάποια δήλωση προκειμένου να τον υπερασπιστεί".

Το πρωί της Πέμπτης, 02/08, ο Annan παραιτήθηκε από τη θέση του ως ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, δικαιολογώντας την απόφασή του με αναφορές σε κατηγορίες που είχαν γίνει εις βάρος του στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ο Annan, στον οποίο είχε ανατεθεί ο ρόλος του ειδικού απεσταλμένου από τις 23 Φεβρουαρίου, πρότεινε ένα σχέδιο 6 σημείων για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία.
Η πρόταση προέβλεπε ανακωχή μεταξύ των ένοπλων ξένων μισθοφόρων και των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας, συμφωνία η οποία εφαρμόστηκε τελικά στα μέσα Απριλίου, αλλά δεν κατόρθωσε να θέσει ένα τέλος στη βία, αφού οι ένοπλοι μισθοφόροι αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους.
Ο Churkin κατηγόρησε επίσης τα ξένα ΜΜΕ για την τήρηση της γραμμής προπαγάνδας στην κάλυψη των εξελίξεων στην Συρία. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κάλυψη των γεγονότων στο Χαλέπι και ήταν έντονα επικριτικός με τα ξένα ΜΜΕ για έλλειψη αντικειμενικότητας.
Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΟΗΕ για τις διαδικασίες ειρήνευσης, Herve Ladsous, παραδέχθηκε ότι οι ένοπλες ομάδες που μάχονται στη Δαμασκό έχουν εφοδιαστεί με βαρύ οπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται και τεθωρακισμένα.
Η ακριβής δήλωση του Ladsous:

"Όσον αφορά την αντιπολίτευση, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι έχει στην κατοχή της βαρύ οπλισμό. Αυτό το έχουμε εξακριβώσει. Δεν έχουμε ακόμη δει να γίνεται χρήση αυτού του οπλισμού στην πράξη, αλλά γνωρίζουμε ότι η αντιπολίτευση έχει στην κατοχή της τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα. Αυτό είναι γεγονός".

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

1 σχόλια:

koursaros είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α.ΜΕΣΣΟΓΕΙΟ ........ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΔΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΑΣ.......ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΠΕΡΕΖ ΩΣ ΦΙΛΟΣ Ο ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΣ ΛΥΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ........Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΔΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΣ......ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΕΡΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ