Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ανακατεύοντας τους μπάτσους


Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Λωποδύτη, Νίκου Δένδια, 1.500 αστυνομικοί θα αποδεσμευτούν από την φρούρηση πολιτικών και άλλων δημοσίων προσώπων και θα χρησιμοποιηθούν στους δρόμους εναντίον των πολιτών γιατί... προβλέπεται σύντομα να γίνει της π@@..s

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Βάγγος Μπασκίνας, θα περιοριστούν κατά 25 οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού γιατί ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ αγαπητός στους πολίτες και δεν κινδυνεύει από κανέναν· κινδυνεύει μόνο από τον κακό του εαυτό.

Επίσης, περιορίζονται σε τρεις οι αστυνομικοί που διατίθενται σε νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς. Άρα, από την στιγμή που ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που έχει άδεια και λειτουργεί νόμιμα είναι η ΕΡΤ, όλοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν δικαιούνται αστυνομικούς και θα συνεχίσουν να φυλάσσονται από μπράβους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ιδιώτες που υποβάλλουν αίτημα για παροχή αστυνομικής προστασίας θα καταβάλλουν το ισόποσο των μηνιαίων αποδοχών του αστυνομικού που απασχολούν, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι πως δεν ξέρει τι του γίνεται γιατί οι ιδιώτες έρχονται -εδώ και δεκαετίες- σε απευθείας επαφή με τον αστυνομικό και κανονίζουν μόνοι τους την τιμή, όπως επιβάλλουν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς, ενώ ο αστυνομικός συνεχίζει να παίρνει κανονικά τον μισθό του από το Δημόσιο, από το οποίο όλοι ζητούν να γίνουν απολύσεις αλλά, περιέργως, κανείς δεν ζητάει να απολυθούν αστυνομικοί.

Παράλληλα, η προστασία του εσωτερικού χώρου του Κοινοβουλίου θα ανατεθεί σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης, αφενός επειδή είναι ιδιωτικός χώρος και αφετέρου για να μπορέσουν να βολέψουν τους μπράβους που δεν κατάφεραν να εκλεγούν βουλευτές και είναι άνεργοι αυτήν την εποχή επειδή πλήττονται και αυτοί από την οικονομική κρίση.

Την ανάθεση της φύλαξης του εσωτερικού χώρου του Κοινοβουλίου σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης ζήτησαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, για να έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τις κύριες ασχολίες τους που δεν είναι άλλες από την προστασία νυχτερινών κέντρων, το εμπόριο ναρκωτικών και η σωματεμπορία.

(Μου αρέσει που αυτή η κυβέρνηση κάνει σχέδια και εξαγγελίες. Κυριακή κοντή γιορτή.)

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ