Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μην τρέχεις, περίμενε να σε πιασούμε...


Αντώνη χρυσέ μου, από τώρα; Δε θα κάτσεις λίγο στη Θεσσαλονίκη να σε καμαρώσουμε; Έλα, μείνε λίγες μέρες, έχουμε τόσα να πούμε. Θα σου δώσουμε και μπουγάτσα. Έχουμε μπουγάτσα με αυγά, με γιαούρτι, με πέτρες και ότι άλλη γέμιση φανταστείς. Ειδικά για σένα. Να μη σε περιποιηθούμε λιγάκι;...


Τι θα πει Αντώνη μου, δεν έχεις τι να πεις στον κόσμο; Πως δεν έχεις. Μας έκανες τόσα πολλά σε τόσες λίγες μέρες. Έκλεψες τα εισοδήματα μας, μας χαράτσωσες άγρια, έκανες πογκρόμ εναντίον των μεταναστών, απολύεις χιλιάδες, χάρισες την Αγροτική και τώρα θα χαρίσεις τα υπόλοιπα. Α, δεν μπορεί κανείς να πει ότι αδράνησες. Εργάστηκες σκληρά σαν δήμιος, για τα συμφέροντα της Τρόικας.

Αντωνάκη μου, τόσο φοβάσαι πια; Φοβάσαι το γιαουρτάκι κοτζάμ μαντράχαλος; Θα σου κάνει καλό και στο μάτι βρε κουτό. Αλλά δεν φοβάσαι μόνο το κυνηγητό από τον κόσμο, έτσι δεν είναι; Για μια διάρρηξη στο γραφείο του Νικολάκη ξέρεις τίποτα; Ναι, ξέρω ότι εσύ ήσουν αλλού. Αλλά περίεργο δεν είναι, όταν φωνάζει ο Νίκος, που σε στήριζε παλιά, ότι θα βγάλει άπλυτα για σένα, να του μπαίνουν στο γραφείο; Τι ακριβώς κάνανε; Τα φράγκα οι βουλευτές τα έχετε στο εξωτερικό, δεν μπήκαν για ληστεία. Ψάχνανε τα άπλυτα, ποιανού, δικά σου, ή δικά του; Ή μήπως ήταν προειδοποίηση που έλεγε "Νίκο κάτσε καλά."

Αλλά από αλλού σου έρχεται. Πολλοί δικοί σου δεν χόρτασαν φαΐ. Μίκρυνε βλέπεις λιγάκι η πίτα κι αυξήθηκαν τα σκυλιά. Επομένως δε φτάνει για όλους, όποιος προλάβει. Ο Πολύδωρος πάντως είναι στα πόδια γρήγορος. Pουσφέτι Αστραπή, για πότε βγήκε η θέση, για πότε εγκρίθηκε, για πότε την πήραν την τρισεύγενη, ούτε που προλάβαμε να το δούμε. Πως τα κατάφερε το θηρίο; Στην τσέπη τον είχε τον διορισμό; Όμως ρε Αντώνη, το παιδί, ο Βύρωνας, χάνεται στη βουλή. Στους Ολυμπιακούς να τον στείλεις. Το δικό του ρεκόρ ταχύτητας δεν θα το κατέρριπτε κανείς.
Να κάνεις ολυμπιακό άθλημα και το λάδωμα. Κι εκεί διαπρέπετε εσείς οι πολιτικοί, πρώτοι θα βγαίναμε. Αλλά δε νομίζω ότι σκέφτεσαι πραγματικά, να διαγράψεις το Βύρωνα; Μετά, τι πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου, να αυτόμαστιγωθείς; Τα Μουσεία, με τόσα ρουσφέτια που έκανες, θα αλλάξουν σε λίγο όνομα σε «Στέκια συγγενών και φίλων του Σαμαρά».

Κατά τα άλλα, ψάχνεις να βρεις 11,5 δις. Που φυσικά θα τα πληρώσουν οι μη έχοντες και μη κατέχοντες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Γιατί  να τα πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι πλούσιοι; Αφού υπάρχουν γίδια πρόθυμα να σφαγιαστούν.

Δε θα μιλήσεις στην Έκθεση ε; Τι να πεις. Ότι πας για νέα χρεοκοπία; Ότι έχεις γυρίσει τόσες γνώμες, που δεν είσαι πια πρωθυπουργός, αλλά σβούρα; Ότι έχεις πει τόσα ψέματα, που ο Μινχάουζεν σε φωνάζει «δάσκαλο»; Ότι έχεις τόση ανασφάλεια μη σε φάνε οι δελφίνοι, που τρέμεις και τη σκιά σου; Ότι μας ετοιμάζεις ακόμα χειρότερο πλιάτσικο, για να φάνε οι αυλοκόλακες που σε περιτριγυρίζουν;


Αλήθεια Αντώνη, με τις φωτιές τι κάνεις; Είπες στην πυρκαγιά να σβήσει; Κι οι φλόγες προφανώς φούντωσαν. Υπάρχουν κάτι φήμες, ότι καίγονται ορισμένες περιοχές, για να τις ξεπουλήσουν σε κάποιους και να μπορούν να χτίσουν ευκολότερα, χωρίς να ανησυχούν για δασαρχεία κι άλλα εμπόδια. Ότι άναψαν αρκετές, για να καταπατηθούν από τα κομματόσκυλα και τα μεγάλα αφεντικά που έχουν άκρες στο σύστημα. Αντώνη, ποτέ με τα λόγια δεν έσβησαν φωτιές. Χρειάζεται προσωπικό και μέσα. Τα οποία κουτσούρεψες. Καταλαβαίνω, θα κάνεις κόλαση τη ζωή μας και κάνεις την ανάλογη διακόσμηση.
Αλλά κατάφερες και κάτι, στ αναγνωρίζω. Κατόρθωσες να δουλέψεις ψιλό γαζί 30% του λαού. Πρέπει να πάρεις Νόμπελ Βιολογίας γι αυτό. Ρωτάς γιατί; Ο Δαρβίνος έκανε λάθος. Δεν καταγόμαστε από πιθήκους, αλλά από πρόβατα. Αφού σε αφήνουμε και μας σουβλίζεις…
Μη χαίρεσαι όμως. Όλο και περισσότεροι σε παίρνουν χαμπάρι. Που το καταλαβαίνω; Από τα καρούμπαλα των γαλάζιων γιδιών. Χτυπάν το κεφάλι τους στο τοίχο, που σε ψήφισαν. Και σε περιμένουν στη γωνία για εξηγήσεις.
Θα σου πρότεινα να μην πας Θεσσαλονίκη αλλά κάπου στο εξωτερικό για άσυλο. Αλλά πάλι, θέλω να σε δω στο Σύνταγμα μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες των δυνάμεων κατοχής, με ένα σχοινί τυλιγμένο όμορφα στο λαιμό σας.
Οπότε, μείνε Ελλάδα. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτο με το πογκρομ των αφγανοπακιστανων τι το ηθελες;;;;βαζουμε 10 θετικα για να περασουμε την μαλακια;;; και να την αποδεχθουν τα προβατα;;;;
αρχιδονεοταξιτες και εσεις;;;

Ανώνυμος είπε...

Πες τα 11:25 !!!
Και όσο για σένα συντάκτη του άρθρου ξέρεις τι εύχομαι στη 15 χρονη κόρη σου...

Ανώνυμος είπε...

Τίτλος φωτογραφίας "Ο Δραχμοφονιάς"
Στήνει το λαό στα 11,5 (δις) μέτρα και εκτελεί τον προϋπολογισμό.