Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Επίθεση Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τουρκία


Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας καταγγέλλοντας ότι πυροδοτεί τη συνέχιση της βίας στο εσωτερικό της χώρας του που ξέσπασε πέρυσι τον Μάρτιο.

«Για την τωρινή αιματοχυσία στη Συρία, η τουρκική κυβέρνηση φέρει άμεση ευθύνη», υπογράμμισε ο Σύρος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο συριακό δίκτυο «Addounia»...


Το καθεστώς της Συρίας δεν έχει ακόμη κερδίσει τη μάχη κατά των ανταρτών και θα χρειαστεί ακόμη χρόνος, είπε ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του.

«Μπορώ να συνοψίσω την κατάσταση σε μια φράση: προοδεύουμε, η κατάσταση επί του πεδίου είναι καλύτερη, αλλά δεν έχουμε ακόμη κερδίσει, αυτό θα χρειαστεί ακόμη καιρό» δήλωσε.

Χαρακτήρισε, επίσης, «μη ρεαλιστική» τη δημιουργία μιας ζώνης προστασίας στη Συρία, την οποία ζητούν οι δυτικοί και η Τουρκία για την υποδοχή των προσφύγων.

«Πιστεύω πως το να μιλάμε για ζώνες προστασίας, πρώτον δεν είναι στο τραπέζι και δεύτερον είναι μια μη ρεαλιστική ιδέα ακόμη και για κράτη που είναι εχθρικά έναντι της Συρίας» δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Ντούνια.

Ο Άσαντ χλεύασε τις αποσκιρτήσεις που συγκλόνισαν τους τελευταίους μήνες το καθεστώς του, εκτιμώντας πως η χώρα έχει πλέον «καθαριστεί» από τα πρόσωπα που, κατά τον ίδιο, στερούνται πατριωτισμού.

«Οι πατριώτες και οι εντάξει άνθρωποι δεν διαφεύγουν, δεν εγκαταλείπουν την πατρίδα. Τελικά, αυτή η επιχείρηση είναι θετική, είναι μια επιχείρηση αυτοκάθαρσης του κράτους, κατά πρώτον, και του έθνους γενικά» υπογράμμισε στη συνέντευξή του.

Για το θέμα των ζωνών προστασίας μίλησε και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία «περιπλεγμένη» υπόθεση και ότι απαιτεί την εφαρμογή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού σε τμήμα του συριακού εδάφους..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr