Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα στην οικονομική Κρίση και ''Η Νέα Εποχή''


Από την Υψηλή Στρατηγική της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στον von Clausewitz και Περί Πολέμου, και από τον Edward N.Luttwak στον Sun Tzu και στην Τέχνη του Πολέμου. Μια συνταγή που αν καταφέρεις και συνδυάσεις τα υλικά βγάζεις μια εξαίσια Στρατηγική Συνταγή, μαγειρεύοντας την μπορείς να αλλάξεις...
ολόκληρες περιοχές και αν συνδυάσεις και την Θεωρία του Ντόμινο τότε μπορείς (manipulate) να επιφέρεις αλλαγές πάνω σε κατεστημένα Status Quo αλλάζοντας τα μια για πάντα, γράφοντας Ιστορία.

Αν δεν μπορείς να ελέγξεις μια συγκεκριμένη (territory) περιοχή τότε ΔΕΝ την κατακτάς.

Αλλά, προωθείς τέτοιες ομάδες γηγενείς να κάνουν αυτό που εσύ θέλεις, εμπνέοντας τους μια Επιθυμία, την Επιθυμία το να κάνουν αυτό που θέλεις εσύ. Το να μπορείς να κάνεις κάποιον να θέλει αυτό που εσύ θέλεις, είναι μια Τέχνη των τεχνών.
Αλλά για να επιτευχτεί μια άνοιξη θα πρέπει να ξοδέψεις πολλές ώρες ξενυχτώντας πάνω από την Υψηλή Στρατηγική του Βυζαντίου να συνδυάσεις τα Περί Πολέμου και να τα δέσεις με την Τέχνη του…

Το Ελληνικό Ζήτημα μπορεί να γίνει Γεωπολιτικό Ευρωπαϊκό Ζήτημα, και ήρθε η Ώρα , ήρθε η ώρα για την Γεφύρωση της Ευρώπης με την Μέση Ανατολή. Το ζήτημα τίθεται πλέων στην Κρήτη και πιστέψτε με, πιστέψτε με μπορεί οι περισσότεροι στρατηγικοί αναλυτές να μην έχουν Ιδέα κατά που πέφτει η Αθήνα ξέρουν όμως πολύ καλά που βρίσκετε το Καστελόριζο.

Αν κατορθώσει η Ελλάδα να εξάγει αυτήν την ΙΔΕΑ (την Επιθυμία )και μπορέσει να ανοίξει το ζήτημα στην λεκάνη του Ηροδότου αρχικά και μετά στο Καστελόριζο κάνοντας το πρώτο στρατηγικό βήμα, ξανά ΠΡΩΤΑ η λεκάνη του Ηροδότου και η Κρήτη και μετά το Καστελόριζο τότε με απτά αποτελέσματα βλ.Κύπρος, καταφέρνοντας Πρώτα να Συγκλίνει σε οριοθέτηση με την Λιβύη, την Αίγυπτο και την Ιταλία και τέλος να καταφέρει να εξορύξει φέρνοντας τερματικούς σταθμούς στην Κρήτη και φυσικά όλα αυτά με την συμμετοχή κολοσσιαίων ετέρων και εταιριών, και αν συνεπικουρούμενη και με άλλες Δυνάμεις και με την παράλληλη αποδοχή και την υπογραφή του δικαίου της θάλασσας από τις ΗΠΑ τότε, τότε η Ελλάδα θα γραφτεί στην Νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία ως η χώρα που έδωσε ενεργειακό πνεύμονα στην Ευρώπη.

Η Ιδέα ενός Μεσογειακού ΟΠΕΚ είναι επί τάπητος, η Ιδέα ενός Μεσογειακού Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών ΜΟΠΕΚ μπορεί να υλοποιηθεί, και μπορεί να αναδεχθεί μέσα από την Ελλάδα. Αρκεί βεβαία να υπάρχει ένα Όραμα Υψηλής Στρατηγικής. Δείγμα αυτής της υψηλής Στρατηγικής είναι το Quantum Energy.

Παράλληλα η Ελλάδα θα μπορούσε να εμπλέξει την Αίγυπτο σε αυτό το Σκάκι φέρνοντας την πιο κοντά μας δίνοντας έτσι και ένα πάτημα για Υψηλή Στρατηγική Συνεργασία στην Ευρύτερη μέση Ανατολή απαλλάσσοντας τις ανησυχίες της συμφωνίας ειρήνης του 1978 Ισραήλ – Αιγύπτου αυτό το ότι η Ελλάδα θα μπορεί να δώσει ένα Όραμα ΜΟΠΕΚ (Μεσογειακός Οργανισμός Εξαγωγών Φυσικού Αερίου) μπορεί να είναι η Ελληνική Στρατηγική του 21 αιώνα σε απάντηση του Οθωμανικού Επεκτατισμού του Νταβουτογλου και την παταγώδης αποτυχία του Δόγματος των μηδενικών προβλημάτων .

Αυτό μπορεί να αλλάξει και την στάση της Τουρκιάς, έτσι συγκλίνοντας τα απορρέοντα συμφέροντα του άξονα με την Τουρκία της Αν. μεσογείου, θα μπορέσει να δώσει εξισορρόπηση τους Status Quo μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας, αλλά αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο στην φάση του Καστελλόριζου, αφού πρώτα δούμε τα αποτελέσματα στην λεκάνη του Ηροδότου και αφού εξισορροπήσουμε την Αίγυπτο και άρα απομονώνοντας την Τουρκία θα μπορούσαμε να τείνουμε χέρι φιλίας σε μια συνεργασία όχι κατ’αναγκη συνεκμετάλλευση αλλά μια τέτοια φόρμουλα που θα οδηγεί στην εξισορρόπηση και άρα την συνεργασία με ενθεν και ενθεν ωφέλει.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να είναι πάρων στην Νέα Εποχή, οι Ναυτικές Δυνάμεις θα παίξουν καθοριστικό παράγοντα στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να συμβάλει και η Κύπρος σε ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων.

Η Ελλάδα αν πράγματι έχει μείνει το παραμικρό φιλότιμο από την αλιτ θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα της και να γίνει ακόμα και ένας σημαντικός Ευρωπαϊκός αν όχι Παγκόσμιος Παίχτης.

Η Ελλάδα στην νέα Εποχή, θα αποφασίσει αν θα υπάρχει η αν θα εξαφανιστεί από τον Πολιτικό χάρτη, στην μόνη που επαφίεται είναι στο αν θα Υπάρχει όπως την ξέρουμε σήμερα είναι στην ίδια την Ελλάδα και σε κανέναν άλλο.
Το παρόν εστάλη στο e-mail του Ramnousia από αναγνώστη