Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μην πανικοβάλλεστε κύριε Μεϊμαράκη για την πρωτοβουλία Πεπόνη… Δεν θέλει να βλάψει τον ΓΑΠ. Μία απλή κατάθεση ανωμοτί θα του πάρει…


Δύο μέγιστα ατοπήματα στην βουλή σήμερα. Το ένα με τον φάκελλο Μουζακίτη για Παπανδρέου που πηγαινοέρχεται και το δεύτερο, το άγχος που κατέλαβε τον κύριο Μεϊμαράκη σχετικά με την αίτηση του ηρωϊκού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και αφορά τα CDS...

Για να γλιτώσει το άγχος ο συμπαθής πρόεδρος της βουλής, να του εξηγήσουμε ότι ο κύριος Πεπόνης, δεν ζητά άρση ασυλίας του ΓΑΠ με την στενή έννοια του όρου. Αντίθετα, η αίτηση του κινείται εντός των ορίων του άρθρου 86 του συντάγματος, έστω και αν είναι στα όρια του.
Κύριε Μεϊμαράκη, οφείλετε να φέρετε το αίτημα στην προβλεπόμενη ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία,
ώστε να διευκολύνετε το έργο του εισαγγελέως. Ο κύριος Πεπόνης σας δίνει την ευκαιρία να σώσετε την τιμη του πολιτικού συστήματος χωρίς να “καταδικάσετε” τον συνάδελφο σας. Απλώς θα δώσετε την εντολή που απαιτεί το Σύνταγμα ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου να δώσει μία ανωμοτί κατάθεση για τα CDS.
Μην ανησυχείτε και εσείς, λοιποί συνάδελφοι του ΓΑΠ. Αποκλείεται να βρεθείτε στην ίδια περίπτωση. Ο κύριος Παπανδρέου, είναι μοναδικό φαινόμενο. Υπερψηφίστε λοιπόν.
Σε αντίθετη περίπτωση, καταλαβαίνετε τι θα πει ο κόσμος.

Κι εκείνα ακόμη που δεν πέρασαν
πρέπει να καούν
τούτο το μεσημέρι που καρφώθηκε ο ήλιος
στην καρδιά του εκατόφυλλου ρόδου.

Γιώργος Σεφέρης, «Θερινό ηλιοστάσι», ΙΔ΄, 1-7, 15-18. Τρία κρυφά ποιήματα, 1966. Ποιήματα. Ίκαρος, 1974. 306.
πηγη