Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΥΖΕΥΞΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΕΥΞΗΣ ΜΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ {ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ}ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Β ΣΟΦΙΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΚΜΑΣΕΙ ΑΠ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΙΩΝΑ ΠΧ.ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΕΝΑ ΙΕΡΑ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΛΕΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΦΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΜΒΩΝΟΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΠΟΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΑΝΕ ΑΡΩΓΟΙ ΤΟΥΣ [οξυμορο ε] ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Τ ΔΥΟ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝΕ ΧΩΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝΕ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

..και έρχεται ο κύριος απο πάνω, μετά από 1600 χρόνια και εν μέσο διάλυσης του ελληνικού έθνους για να ζητήσει τα ρέστα και για να μας πεί μια μικρή αλήθεια και ένα τεράστιο ψέμα, από αυτά που εδώ και 3 κοντά δεκαετίες αναπαράγονται μανιωδώς στα και καλά "εθνικά" "επανελληνιστικά" στην ουσία καραμασωνικά βιβλία, από τους καραμασόνους εκδότες και συραφείς τους...μάθε αγαπητέ που κατέχεις τη μοναδική αλήθεια ότι εδώ και κανά 2000 χρόνια καλός ή κακώς, θρησκεία των προγόνων μας και πυλώνας του έθνους μας είναι η ορθοδοξία, όπως ήταν το δωδεκάθεο προ χριστού και όπως ήταν η λατρείας της Γαίας πρό του δωδεκάθεου. Χτυπώντας λοιπόν την ορθοδοξία παίζεις το ρόλο των εχθρών του έθνους γιατί χτυπάς ένα από του πυλώνες του κατάλαβες ανελλήνιστε?

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΤΥΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΙ ΑΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΦ ΕΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΤΥΡΗΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΧΙΤΩΝΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΙΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΕΠΟΠΤΕΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΜΝΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο με ατράνταχτα επιχειρήματα.

Δυστυχώς τους έχουν μπερδέψει χρησιμοποιώντας την υπερηφάνεια για το ένδοξο αρχαίο ελληνικό παρελθόν με τη θρησκεία. Γίνονται υποχείρια αυτού που προωθεί η νέα εποχή, την επιστροφή στις αρχαίες θρησκείες οι οποίες με το συγκριτισμό τους συμβάλλουν στην καθιέρωση παγκόσμιας θρησκείας.

Ανώνυμος είπε...

φιλε 9΄57 παγκοσμια θρησκεια αν θυμασαι καλα ο χριστιανισμος ειναι αυτη ειναι η μια απο τις τρεις που πηγαζουν απ την ιουδαικη μαζι με την μουσουλμανικη και παλι αγκαλια θα ειναι, η υπερηφανεια με το αρχαιο παρελθον δεν συνδεεται με την αρχαια θρησκεια αλλα με την φιλοσοφια κατι που αποκοπηκε απ τον ελληνικο λαο για να επιβληθει η θρησκεια της αμαθειας και της φαντασιας εναντια στη λογικη και στη φυση.Και στο κατω κατω γιατι να μην υπαρχει το δικαιωμα επιλογης στον καθε ενα εφ οσον εχουμαι ανεξιθρησκεια γιατι να μην εχουμε ενα κοινο σημειο επαφης το οποιο ειναι η αγαπη μας για την Ελλαδα γιατι ολοι εχουν δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου απ τους ελληνες εβραιους ελληνες μουσουλμανους ελληνες καθολικους εκτος των της ελληνικης κοσμοθεασης αλλα για να γινει αυτο πρεπει να ειπωθουν καποιες αληθειες οσο σκληρες και αν ειναι, αυτο που πιστευει και ακολουθει ο καθενας δεν το κατηγορουμε ειναι επιλογη και δικαιωμα του το κατακριτεο ειναι η απαξιωση του ενος για την προβολη του αλλου.

Ανώνυμος είπε...

άλλο το οικουμενικό μήνυμα του Χριστιανισμού και άλλο ο συγκριτισμός-αχταρμάς των παγανιστών.
Άλλο θρησκεία έστω και μονοθεϊστική και άλλο ορθοδοξία.
Αν σεβόσασταν τον άλλο δεν θα χρησιμοποιούσατε αυτούς τους χαρακτηρισμούς που είναι και μακριά από την αλήθεια. Τον Σωκράτη που έλεγε για καινά δαιμόνια δεν τον σκότωσαν οι χριστιανοί.

Ανώνυμος είπε...

γενικοτητες και αερολογιες ουσια μηδεν σε κανενα απ τα ερωτηματα δεν εχεις απαντηση υποχρεωση προς την αληθεια καμια μια και χριστιανος σημαινει εξαγιασμος χωρις ατομικη προσπαθεια οσο για τον ΣΩΡΚΑΤΗ που τοσο θαυμαζεις οχι την ΥΠΑΤΙΑ και εκατομυρια αλλους ομως ναι!

Ανώνυμος είπε...

Για όλα υπάρχουν απαντήσεις αλλά χρειάζεται σελίδες και μάλλον δε θα τις διαβάσεις
χμ, εξαγνισμός χωρίς προσπάθεια και που να σου λέω
από τα εκατομμύρια μόνο η Υπατία έχει όνομα και αυτή αμφιλεγόμενες αιτίες θανάτου, μπορώ να σε παραπέμψω

Ανώνυμος είπε...

βλεπω οτι εχεις την διαθεση να παραθεσεις τις πηγες σου αλλα δισταζεις λιγο μην εισαι προκατειλημμενος με το αποτελεσμα μου αρεσει να ερευνω της πηγες του συνομιλητη μου εκτος αν ανηκεις στο πιστευε και μη ερευνα τωρα κι 300 που σκοτωθηκαν στις θερμοπυλες μονο τον Λεωνιδα μνημονευουμε δεν σημαινει οτι δεν εγινε!

Παρά του χριστιανού χρονογράφου Σωζομένου, ον ουδείς βεβαίως θέλει κατηγορήσει ως συκοφαντούντα τους ομοθρήσκους του, μανθάνομεν ότι «των ελληνιστών μικρού πάντες κατ' εκείνο διεφθάρησαν, και οι μεν πυρί, οι δε ξίφει απολέσθαι προσετάχθησαν. Παραπλησίως δε δια την αυτήν αιτίαν διεφθάρησαν οι ανά πάσαν την αρχομένην λαμπρώς φιλοσοφούντες. Αλλά και εις μη φιλοσόφους, εσθήτι δε τη εκείνων χρωμένους εχώρει ο φόνος' ως μηδέ τους τα' άλλα επιτηδεύοντας κροκωτοίς τριβωνίοις αμφιένυσθαι, δι υπόνοιαν κινδύνου και δέος» (Ερμ. Σωζομένου, «Εκκλ. Ιστορ.», βιβλ. Στ', κεφ. 35).
Τι ήταν λοιπόν η Σκυθόπολις; Το περιγράφει ο Εμμανουήλ Ροϊδης στην Πάπισα Ιωάννα...<>. … .Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ' αυτών μάχης.» - Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.), εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν, Ομιλία ξς΄ 59.369.12 - 370.11 «Ο δε μέγας Ιωάννης (ο Χρυσόστομος) ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού (φανατισμένους καλόγερους) συνέλεξε, με βασιλικούς δε νόμους αυτούς οπλίσας, κατά των ειδωλικών (ελληνικών) έπεμψε τεμενών, τα δε χρήματα για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς, δεν έλαβε απ' τα βασιλικά ταμεία, αλλά από πλούσιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υπολειπόμενους Σηκούς (ελληνικούς ναούς) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν.» - Θεοδώρητου, Εκκλησιαστική Ιστορία (Τομ. 5ος σελίδες 328 - 330) «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ' έκαστη λαμπρότερα γίνονται.» - Ι. Χρυσόστομος εις Ιωάννην 59.31.33 ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ? Ο φόνος της Υπατίας περιγράφεται στα γραπτά του χριστιανού ιστορικού του 5ου αιώνα Σωκράτη του Σχολαστικού:

"Όλοι οι άνθρωποι την σεβόταν και την θαύμαζαν για την απλή ταπεινοφροσύνη του μυαλού της. Ωστόσο, πολλοί με πείσμα την ζήλευαν και επειδή συχνά συναντούσε και είχε μεγάλη οικειότητα με τον Ορέστη, ο λαός την κατηγόρησε ότι αυτή ήταν η αιτία που ο Επίσκοπος και ο Ορέστης δεν γινόταν φίλοι. Με λίγα λόγια, ορισμένοι πεισματάρηδες και απερίσκεπτοι κοκορόμυαλοι με υποκινητή και αρχηγό τους τον Πέτρο, έναν οπαδό αυτής της Εκκλησίας, παρακολουθούσαν αυτή τη γυναίκα να επιστρέφει σπίτι της γυρνώντας από κάπου. Την κατέβασαν με τη βία από την άμαξά της, την μετέφεραν στην Εκκλησία που ονομαζόταν Caesarium, την γύμνωσαν εντελώς, της έσκισαν το δέρμα και έκοψαν τις σάρκες του σώματός της με κοφτερά κοχύλια μέχρι που ξεψύχησε, διαμέλισαν το σώμα της, έφεραν τα μέλη της σε ένα μέρος που ονομαζόταν Κίναρον και τα έκαψαν."